Beste kinder metaaldetector top 5

Op zoek naar een metaaldetector die geschikt is voor kinderen? Metaaldetectors zijn verkrijgbaar van heel veel merken en in verschillende uitvoeringen. Het kan daardoor lastig zijn om een detector te vinden waar jouw zoon of dochter mee overweg kan. Als jouw kind het heerlijk vindt om op zoek te gaan naar verborgen schatten is wellicht een metaaldetector het perfecte cadeau! Jouw kind is niet alleen lekker buiten, maar kan ook nog eens thuiskomen met interessante vondsten. Wat is de beste kinder metaaldetector die op dit moment verkrijgbaar is? Hier vind je een Top 5!

De metaaldetector voor kinderen

Een metaaldetector voor kinderen is net wat minder ingewikkeld dan een metaaldetector voor volwassenen of de gevorderde gebruikers. Het apparaat is makkelijker in gebruik en biedt duidelijke informatie, zodat ook jonge kinderen het gebruik snel doorhebben. De metaal detector voor kinderen is voorzien van duidelijke instellingen, zodat het voor jouw zoon of dochter makkelijk is om snel op pad te gaan. Een kinder metaaldetector is speciaal gemaakt voor het zoeken naar munten en andere oude, metalen voorwerpen. Het is hiermee mogelijk om te zoeken op het strand, maar ook in weilanden of in het bos.

Waar moet een kinder metaaldetector aan voldoen?

Een goede metaaldetector voor kinderen moet voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. De metaaldetector moet in de eerste plaats makkelijk in gebruik zijn. Een detector voor volwassenen heeft veel instellingen: dit is voor kinderen niet makkelijk te begrijpen. Een kinder detector heeft alleen de belangrijkste basisinstellingen. De bediening van een metaal detector voor kinderen is eenvoudig: of je nu kiest voor een detector met scherm of een toestel zonder scherm. Daarnaast is een metaaldetector voor kinderen ook niet te zwaar: het is makkelijk voor jouw kind om lange tijd achter elkaar naar schatten te zoeken.

Maak kennis met de beste kinder metaaldetectors

In je zoektocht naar een geschikte metaaldetector voor je zoon of dochter zul je merken dat er heel wat opties zijn. Alleen voor kinderen en beginners zijn er al tientallen mogelijkheden om uit te kiezen. Dit kan het lastig maken om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt. Hier vind je dan ook een Top 5 beste kinder metaaldetectors, zodat je zeker weet dat je een kwalitatief apparaat kiest waar jouw kind lange tijd plezier van heeft. Met duidelijke informatie over de beste detectors voor kids, weet jij wat de beste keuze is voor jouw kind!

1: Nokta Makro Mini Hoard

Beste kinder metaaldetector - Nokta Makro mini hoardMet de Nokta Makro Mini Hoard kies je voor de eerste waterdichte metaaldetector voor kinderen die op de markt is verschenen. De waterdichte functie maakt het goed mogelijk om overal te zoeken naar schatten: langs het strand, in de speeltuin of op de camping. Deze detector is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is te gebruiken voor kinderen tot en met 8 jaar. Het detectie apparaat is niet alleen aan te raden vanwege de waterdichte functie. Het metaal detectie apparaat is voorzien van een duidelijke herkenningstoon, een pinpoint functie en daarnaast kan de Nokta Makro Mini Hoard onderscheid maken tussen gewoon metaal en edelmetaal.

Met een metaaldetector als de Nokta Makro Mini Hoard is het voor kinderen heel goed mogelijk om op zoek te gaan naar munten, sieraden, goud, zilver, koper en meer. De detector heeft een handige en comfortabele armsteun en een verstelbare steel. Het gebruik is erg eenvoudig: dit gebeurt door middel van twee knoppen. De rechterknop is voor het in- en uitschakelen en het instellen van de ijzerdiscriminatie. De linkerknop is de pinpoint-functie, waarmee je de exacte locatie van een voorwerp nog makkelijker kunt bepalen. De belangrijkste specificaties van de Nokta Makro metaaldetector:

 • Zoekfrequentie: 15 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 2 (alle metalen en discriminatie modi)
 • Zoekspoel: 15 cm waterdichte zoekspoel

2: Minelab Go-Find 11

Beste kinder metaaldetector - Minelab Go-find 11Het is voor veel kinderen een enorm avontuur: eropuit gaan met een metaaldetector. Een van de modellen waar dit zeker goed mee kan is de Minelab Go-Find 11. Deze metaaldetector is speciaal ontworpen voor kinderen en heeft daardoor ook een aantal voordelen waar je van kunt profiteren. In de eerste plaats is de Minelab Go-Find 11 zeer makkelijk te gebruiken voor kinderen, dankzij de eenvoudige display. Onder het display zitten overzichtelijke bedieningsknoppen. Verder is deze Minelab detector inklapbaar, en daardoor heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Ga je op vakantie? Het apparaat kan makkelijk mee in de koffer, zodat jouw zoon of dochter op reis naar schatten kan zoeken.

De Minelab Go-Find 11 is licht van gewicht, inklapbaar, waterdicht tot een meter en voorzien van een handig display. De detector is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar. De verstelbare steel maak het mogelijk om de detector op de juiste lengte in te stellen. De belangrijkste specificaties van dit model:

 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 2 (alle metalen en discriminatie modi)
 • Zoekspoel: 19 cm waterdichte zoekspoel

3: Quest X5

Quest X5Met de Quest X5 kunnen niet alleen kinderen op zoek gaan naar munten, goud, zilver en andere oude voorwerpen van metaal: ook als volwassene kun je een kans wagen. Deze detector is perfect voor alle beginners, klein en groot. De detector is voorzien van de nieuwste technologieën, heeft een handige oplaadbare batterij en is spatwaterdicht. Het is daardoor mogelijk om tijdens een regenbui gewoon door te gaan met zoeken. De zoekspoel is volledig waterdicht, waardoor het mogelijk is om in ondiep water te zoeken. De Quest X5 is een zeer lichte detector, waardoor het voor kinderen erg gemakkelijk is hier gebruik van te maken.

Deze Quest metaal detector beschikt over voorwerp identificatie, ijzer discriminatie, volumeregeling en een zeer snelle herstelsnelheid. Zo kun je sneller en beter scannen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets mist. De steel van deze detector is verstelbaar en daardoor gemakkelijk aan te passen aan de lengte van je zoon of dochter, of die van jezelf. De Quest X5 is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar ook voor volwassene. De belangrijkste specificaties van de Quest X5:

 • Zoekfrequentie: 12 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 3 (alle metalen, juwelen, munten)
 • Zoekspoel: 22,5 cm waterdichte zoekspoel

4: Teknetics Eurotek

Teknetics EurotekVoor kinderen vanaf 10 jaar is de Teknetics Eurotek een perfecte aanwinst. Deze metaaldetector is in de eerste plaats geproduceerd door een van de A-merken op het gebied van detectors: Teknetics. Hiermee kies je voor een metaaldetector van hoogwaardige kwaliteit. Voor zowel jonge als volwassen starters is de Teknetics Eurotek een goede keuze. Een groot voordeel van de detector is niet alleen dat deze zeer goed te begrijpen is, maar ook heel makkelijk te bedienen.

De Teknetics metaaldetector beschikt over een aantal handige functies waar jouw kind optimaal gebruik van kan maken. De numerieke voorwerpidentificatie maakt het mogelijk om snel objecten te identificeren. Zo graaf je niet voor niets in de grond. Daarnaast is de zoekspoel waterdicht, waardoor je deze ook in ondiep water kunt gebruiken. Het dieptebereik is uitstekend hoe groter het object, hoe dieper er gedetecteerd kan worden met het apparaat. Het toestel beschikt over een geheugen, waardoor het voor jouw kind makkelijk is om de detector in de voorkeursinstellingen te laten staan. Zo hoef je dit niet iedere keer opnieuw in te stellen. De belangrijkste specificaties van de Teknetics Eurotek:

 • Zoekfrequentie: 7,81 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
 • Zoekspoel: 20 cm waterdichte zoekspoel

5: MD Coinfinder

MD CoinfinderBen je op zoek naar een geschikte metaaldetector voor jonge kinderen? De MD Coinfinder is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook oudere kinderen tot 14 jaar kunnen deze detector gebruiken, dankzij de verstelbare steel. De MD Coinfinder is licht van gewicht, makkelijk te bedienen en daarnaast voorzien van de belangrijkste functies, zoals discriminatie en volumeregeling. Met dit toestel kies je voor een betaalbare detector waarmee jouw zoon of dochter op zoek kan gaan naar munten en andere metalen voorwerpen.

De MD Coinfinder is het perfecte cadeau voor de jonge schatzoeker. De detector is makkelijk in gebruik, vanwege het eenvoudige display. Je hoort een lage toon voor ijzeren objecten en een hogere toon voor andere objecten. Hierdoor kan jouw kind onderscheid maken tussen deze metalen. Deze detectiemachine is ook aan de waterkant te gebruiken, de zoekspoel is waterdicht. De belangrijkste specificaties van de MD Coinfinder:

 • Zoekfrequentie: 5 – 6,5 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 2 (alle metalen en discriminatie)
 • Zoekspoel: 16 cm open zoekspoel

Ontdek al jouw mogelijkheden voor de beste kinder metaaldetector

Een metaaldetector voor kinderen is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wanneer je een kwalitatieve detector voor jouw kind wilt aanschaffen, kun je vaak rekenen op een aanschafprijs tussen de €100 en €200, maar er zijn ook duurdere modellen verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een goedkoper model aan te schaffen, rond de €50 en €70 euro zijn er een paar degelijke metaaldetectors verkrijgbaar. Zo kun je zelf de beste metaaldetector kiezen.

Jouw kind blij maken met de beste kinder metaaldetector? Er zijn genoeg mooie exemplaren verkrijgbaar en met bovenstaande Top 5 wordt het een stuk makkelijker om een goede optie te vinden. Bekijk de mogelijkheden voor een detector met vinderstas en andere leuke accessoires, zodat jouw kind de complete uitrusting heeft!