Beste metaaldetector Top 5

Een goede metaaldetector kopen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn tientallen modellen van meerdere merken verkrijgbaar: wat is nu de beste keuze? Hier vind je een overzicht van de beste metaaldetectors die je op dit moment kunt aanschaffen. Er wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit, maar ook de gebruiksgemak van een metaal detector. Met deze beste metaaldetector Top 5 ben je altijd in staat de beste detector te vinden waarmee je op schattenjacht kunt gaan!

Vind waardevolle voorwerpen met de beste metaaldetector

Hoe beter de metaaldetector, hoe beter de resultaten zijn. Je kunt je nieuwe aanwinst vrijwel meteen gaan gebruiken zodra je deze hebt ontvangen. Een metaal detector reageert op alle metaalsoorten, waaronder goud, zilver, brons en nog veel meer. Hiermee kun je alledaagse objecten vinden, maar ook bijzondere en waardevolle zaken. Ben je geïnteresseerd in historie? Het is met een detector zomaar mogelijk om zeer oude voorwerpen te vinden. Er zijn tal van plekken waar je kunt gaan zoeken naar metalen objecten: doe van tevoren wat research zodat je weet wat de populaire plekken zijn om te gaan zoeken.

De belangrijkste eisen van de beste metaaldetector

Waar moet een goede metaaldetector aan voldoen? Wanneer je graag de beste metaaldetector wilt aanschaffen is het goed om te weten wat hierbij je mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste voorwaarden waar de beste metaaldetector aan moet voldoen:

 • Gebruiksgemak: de beste metaaldetector is niet ingewikkeld, maar heeft duidelijke instructies en is daarnaast ook makkelijk in gebruik, ook als er veel instellingen zijn.
 • Juiste categorie: de beste metaaldetector is de detector die het beste aansluit bij jouw doel. Er zijn detectors voor militaria en allround, maar ook voor archeologie, zoeken op land of water.
 • Zoeksnelheid: hoe sneller een detector reageert op een voorwerp in de grond, hoe beter. Zo mis je geen enkel waardevol object.
 • Pinpoint: een goede metaaldetector moet een pinpoint functie hebben waarmee je zeer nauwkeurig bepaalt waar in de grond je voorwerp ligt. Dit scheelt veel tijd en moeite.

Ontdek hier de beste metaaldetector Top 5

Ben je benieuwd naar de beste metaaldetectors van dit moment? Hier vind je een overzicht van de beste metaaldetector Top 5. Zo kun je niet alleen zien welke modellen de beste zijn, maar lees je ook interessante productinformatie. Op deze manier wordt het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

1: Garrett Ace 300i

Beste metaaldetector - Garrett Ace 300iDe Garrett Ace 300i is op dit moment de beste metaaldetector die je kunt aanschaffen. Of dit de beste keuze voor jou is, is natuurlijk afhankelijk van waar je naar op zoek bent. De Garrett Ace 300i is niet voor niets de meest verkochte metaaldetector wereldwijd van dit moment. De detector helpt je in je zoektochten naar juwelen, munten en meer. De detector heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is daarnaast voorzien van een aantal zeer handige instellingen waar je optimaal gebruik van kunt maken.

Een belangrijk voordeel van deze Garrett metaaldetector is dat het toestel is voorzien van numerieke voorwerpidentificatie. Dit houdt in dat je snel op het display ziet staan met wat voor soort voorwerp je te maken hebt. Via het display kun je ook heel gemakkelijk de instellingen wijzigen. Met de zoekspoel kun je onder water zoeken naar voorwerpen. Daarnaast is het heel makkelijk om het dieptebereik af te lezen. Het gebruik van het apparaat is eenvoudig, ook voor beginners. De belangrijkste kenmerken van de Garrett Ace 300i:

 • Zoekfrequentie: 8 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 5 (relikwieën, juwelen, munten, alle metalen, custom)
 • Gewicht: 1,2 kg

2: XP Deus

XP DEUS X35 metaaldetectorDe XP Deus is een bekend model onder de fervente metaaldetectoristen. Deze metaaldetector krijgt regelmatig een nieuwe software uitvoering, waardoor je iedere keer weer te maken krijgt met topkwaliteit. De detector is verkrijgbaar in diverse combinaties, zowel met als zonder remote controller. Verder is het apparaat ideaal voor zoeken in laag water, is geschikt voor alle terreinen en helpt je met het vinden van goud, zilver, munten, sieraden en tal van andere oude voorwerpen. De XP Deus wordt ook gebruikt voor militaria of archeologie.

Een groot voordeel van deze XP metaaldetector is dat het toestel helemaal naar eigen voorkeur te finetunen is. Dit programmeren van de instellingen doe je via het display van de detector. Daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende frequenties, krijg je er altijd een draadloze hoofdtelefoon bij en kies je voor de meest lichte metaaldetector ter wereld! Ben je een beginnende zoeker? Dan is de XP Deus ook een goede keuze, dankzij de standaard ingestelde programma’s die direct tot je beschikking staan. De belangrijkste kenmerken van de XP Deus:

 • Zoekfrequentie: 4 kHz (grote objecten), 8 kHz en 12 kHz (munten), 18 kHz (kleine objecten)
 • Techniek: VLF
 • Aantal zoekstanden: 10 (+8 zelf in te stellen zoekstanden)
 • Gewicht: 1,0 kg

3: Minelab Equinox 800

Minelab Equinox 800 metaaldetectorDe Minelab Equinox 800 is een metaaldetector die vooral gericht is op het vinden van klein archeologisch materiaal, zoals munten en militaria. Het metaaldetectie apparaat is op zowel lage als hoge frequenties in te stellen, zodat je naar tal van zaken op zoek kunt gaan. Het merk Minelab staat bekend om de kwalitatieve metaaldetectors: de Equinox 800 wordt dan ook niet voor niets door professionele archeologen gebruikt. Deze metaal detector heeft de belangrijkste functies waarmee iedere zoektocht een succes wordt.

Het is gemakkelijk om deze detector van Minelab te bedienen, dit heb je snel onder de knie. Je kunt de detector naar wens instellen of een van de vooraf ingestelde programma’s kiezen. De nauwkeurige vondst herkenning van de Minelab Equinox 800 is een van de grootste voordelen van deze metaaldetector. Ook de herstelsnelheid van dit model is zeer goed: je kunt dan ook verzekerd zijn van zeer goede zoekprestaties. De belangrijkste kenmerken van de Minelab Equinox 800:

 • Zoekfrequentie: instelbaar, 5, 10, 15, 20 en 40 kHz
 • Aantal zoekstanden: 12
 • Gewicht: 1,3 kg

4: Nokta Makro Simplex+

Nokta Makro Simplex+ metaaldetectorMet een metaaldetector als de Nokta Makro Simplex+ kies je voor een gebruiksvriendelijke detector uit de middelste prijsklasse. Dit model is voorzien van de belangrijkste functies die een goede metaaldetector moet hebben. Het is niet voor niets dat de Nokta Makro Simplex+ zeer populair is onder zowel beginnende als ervaren zoekers. Het lichtgewicht ontwerp en de waterdichte functie maken de detector een absolute toegevoegde waarde aan deze top 5. De Nokta Makro Simplex+ is eenvoudig in gebruik te nemen: je kunt de instellingen volledig naar jouw wens invoeren, zodat je het apparaat op jouw manier gebruikt.

Wat zijn de grootste voordelen van deze Nokta Makro detector? Het toestel is vrijwel meteen klaar om gebruikt te gaan worden vanwege de instellingen. Het is daarnaast ook mogelijk eerst een gepersonaliseerd programma in te stellen. De detector is voorzien van verlichting waarmee het ook in het donker mogelijk is om waardevolle voorwerpen te zoeken. De belangrijkste kenmerken van de Nokta Makro Simplex+:

 • Zoekfrequentie: 12 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 4 (alle metalen, veld, park, strand)
 • Gewicht: 1,3 kg

5: Quest Q30

Quest Q30 - displayOok de Quest Q30 is een van de beste metaaldetectors die op dit moment verkrijgbaar zijn. Deze metaaldetector heeft een aantal grote troeven waar je als zoeker optimaal gebruik van kunt maken. Zo kan deze metaaldetector tot 5 meter onder water en is het goed mogelijk om in het water te zoeken naar waardevolle objecten. Daarnaast zijn er nog veel meer eigenschappen die de moeite waard zijn om te vermelden. De Quest Q30 heeft een numerieke voorwerpidentificatie, grondbalans en tone-break. Dit zijn stuk voor stuk functies waar je veel aan hebt tijdens het zoeken.

Deze Quest metaaldetector is perfect voor beginnende en ervaren zoekers. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed, waardoor je zeker weet dat je waar krijgt voor je geld. De metaaldetector is van Quest, een vooraanstaand merk dat betaalbare metaaldetectors levert; de Q30 is hier het bewijs van. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en is geschikt voor diverse bodemsoorten. De belangrijkste kenmerken van de Quest Q30:

 • Zoekfrequentie: 14 kHz
 • Techniek: VLF (Very Low Frequency)
 • Aantal zoekstanden: 6 (park, field, wet sand, salt water, gold 1, gold 2)
 • Gewicht: 1,1 kg

Ontdek jouw opties voor de beste metaaldetector

De beste metaaldetector Top 5 laat zien dat het heel goed mogelijk is om een kwalitatieve detector aan te schaffen. Of je nu een ruim budget hebt of een wat minder ruim budget: het is voor iedereen mogelijk een goede metaaldetector te vinden die aan jouw wensen voldoet. Kijk goed naar wat jij nodig hebt: zo bepaal je sneller wat goed bij jou past en kun je optimaal profiteren van mooie resultaten bij je zoektochten. De meeste metaaldetectors zijn online verkrijgbaar. Hier vind je duidelijke informatie over de modellen en kun je deze met elkaar vergelijken om zo de beste metaaldetector te kiezen! Meer specifiek een metaaldetector zoeken? Kijk dan ook eens bij de beste metaaldetectors voor goud, de beste metaaldetectors voor beginners en de beste metaaldetectors voor kinderen!