Beste metaaldetector voor beginners

Ben je op zoek naar de beste metaaldetector voor beginners van dit moment, dan ben je hier aan  het juiste adres. Er zijn vandaag de dag namelijk een reeks goedkopere metaaldetectoren op de markt, maar wat is nu de beste? Eigenlijk bestaat de beste metaaldetector voor beginners niet. Het ligt er helemaal aan wat je eisen en wensen zijn in combinatie met waar je naar wilt zoeken. De meeste en beste metaaldetector merken, zowel oude als nieuwe, bieden eenvoudigere en goedkopere producten aan. Dit wordt gedaan om potentiële kopers aan te trekken en niet alleen dectoristen die al jaren met deze leuke hobby bezig zijn. Het idee achter goedkope metaaldetectoren is dat deze 1) niet te duur zijn en 2) gemakkelijk te bedienen. Hoe steiler de leercurve, hoe eerder beginners af kunnen haken. Om dit te voorkomen zijn er goedkope metaaldetectors te koop die ook nog eens simpel te bedienen zijn.

Om de beste metaaldetector voor beginners te kiezen, moet je begrijpen welke criteria van belang zijn voordat je een toestel koopt. Goede metaaldetectoren zijn niet automatisch ook het duurst. Voor degenen die pas beginnen, is de beste goedkope metaaldetector er eentje die een betaalbare prijs combineert met fatsoenlijke functionaliteit. Wil je de beste metaaldetector voor beginners krijgen voor het geld dat je je kunt veroorloven? Doe dan gedegen onderzoek, lees reviews en beoordelingen en ga vervolgens metaaldetectors vergelijken. Zo ben je in staat om de beste budget metaaldetector te vinden die bij je past. Hieronder laten we enkele goedkope metaaldetectors de revue passeren.

Beste metaaldetector voor beginners: Nokta Makro Simplex+

Beste metaaldetector voor beginners - Nokta Makro Simplex+Op de eerste plek in deze Top 4 vinden we een nieuw model van Nokta Makro, de Simplex+ metaaldetector. Het toestel heeft een flinke hype gecreëerd in de metaaldetector wereld en niet voor niets. Voor een bedrag van rond de 300 Euro ben je in het bezig van een compleet waterdichte metaaldetector met DD zoekschijf. Deze metaal detector die werkt op een frequentie van 12kHz en beschikt over tal van mooie functies zoals 5 zoekstanden, pinpointfunctie, automatische grondbalans en een discriminatiefunctie. Alleen al dat het toestel wordt geproduceerd door een bekend en gerenommeerd merk is al een reden dat je met een gerust gevoel de Nokta Makro Simplex+ aan kunt schaffen. Het is een redelijk goedkope metaaldetector welke met een enkele frequentie werkt, maar geschikt is voor alle soorten objecten van groot tot klein.

De ingebouwde lithium polymeer accu zorgt ervoor dat je wel 15 uur achtereen kunt zoeken. Opladen gebeurt middels een USB kabel. Een innovatie in het beginnerssegment is dat de metaal detector compleet waterdicht is tot wel 3 meter onder water. Dit maakt het model uitermate geschikt voor het zoeken aan de kust, in de branding of in greppels en slootjes. Let er wel op dat de koptelefoon niet waterdicht is. Om een kort verhaal kort te houden kunnen we maar 1 ding concluderen. Met deze Nokta Makro metaaldetector krijg je ongelooflijk veel waar voor je geld. Een aanrader! Met een prijs van 300 Euro voor de versie met bedrade koptelefoon en een prijs van 400 Euro voor de set met draadloze headset (Simplex+ WHP) ben je verzekerd van misschien wel de beste metaaldetector voor beginners van dit moment.

Garrett Ace 400i

Garrett Ace 400iZoek je een goedkope metaaldetector voor rond de 400 Euro, kijk dan eens naar de Garrett Ace 400i. Het toestel wordt geproduceerd door Garrett metaaldetectors. Een van de meest bekende en betrouwbare merken in op de metaal detectie markt. Daarnaast is deze Ace 400i een topper in het lagere en middensegment en overstijgt met gemak de Garrett Ace 200i (richtprijs 200 Euro) en Garrett Ace 300i welke voor een prijs van ongeveer 300 Euro over de toonbank gaat.  De Garrett ACE 400i metaaldetector is een kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare machine, die tegelijkertijd zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken is. Door zijn eigenschappen wordt het beschouwd als een goede allrounder. Je bent verzekert van stabiele prestaties, waar je ook zoekt. Voor schatzoekers die vooral relikwieën en munten zoeken is dit ene prima toestel.

Garrett Ace 400i metaaldetector werkt met een basisfrequentie van 10kHz. Daarnaast zijn bepaalde metalen uit te filteren met de discriminatie functie en biedt het apparaat voldoende diepgang. Deze metaaldetector voor beginners en gevorderden krijgt van kopers van over de hele wereld overwegend positieve feedback. Je krijgt een eerlijke machine voor een eerlijke prijs uitgevoerd met een DD zoekspoel en vijf zoekmodi. Ook aanwezig is een ingebouwde pinpointer en drie audiotonen voor signalen. Als stroomvoorziening is gekozen voor vier AA batterijen in plaats van een ingebouwde accu. Wat je als nadeel zou kunnen zien, is dat alleen de zoekspoel waterdicht is. Het bedieningspaneel zul je af moeten schermen met het bijgeleverde kapje. Let op, het bedieningspaneel is niet waterdicht! Wil je rond de 400 Euro uitgeven aan je eerste of een backup metaaldetector hoef je geen waterdichte metaaldetector? Dan is dit misschien wel de beste metaaldetector voor beginners voor jou! Een echte instapper is de Garret Ace 150.

Minelab Go-Find 66

Minelab Go-Find 66In deze beste metaaldetector voor beginners vinden we een handig model van Minelab detectors. Over het algemeen maakt Minelab goede en innovatieve metaaldetectoren, dus een metaaldetector van Minelab kan gewoon niet slecht zijn. Als we het echter hebben over modellen voor beginners en de Go-Find 66 metaaldetector vergelijken de andere metaal detectors in deze lijst, dan zijn de functies die het model te bieden heeft iets beperkter. De belangrijkste nadelen van dit model zijn onder andere het feit dat de fabrikant in dit specifieke geval meer gericht was op het ontwerp dan op de functionaliteit en uitmuntende prestaties. Deze goedkope metaaldetector werkt met een 8kHz zoekfrequentie en beschikt over een waterdichte zoekspoel van 24cm.

Het ontwerp van de metaaldetector maakt het toestel stijlvol, maar iets zwakker door de opvouwbare structuur. De combinatie van functies en prijs plaatst de Minelab Go-Find 66 achter de Garrett 400i in deze Top 4 van beste metaaldetectors voor beginners. Maar toch, je zult er zeker voorwerpen mee vinden. Omdat deze metaal detector draagbaar en ligt is kun je er vele uren mee werken. Het signaal is duidelijk en de reactietijd van de zoekspoel is vrij kort. Koop je deze Minelab Go-Find 66 metaaldetector, dan krijg je vier zoekmodi, vijf gevoeligheidsniveaus, een pinpoint-modus. Een ingebouwde accu is niet aanwezig omdat het toestel werkt op 4 AA batterijen. De richtprijs is circa 300 Euro.

Goedkope metaaldetector voor beginners: Quest Q20

Quest Q20Net als de Minelab Go-Find 66 is dit een eenvoudig mee te nemen goedkope metaaldetector. De steel schuif je eenvoudig is door gebruik te maken van de fast release cam-locks. Het ontwerp heeft echter wel iets weg van de Minelab Equinox modellen. Met een prijs van rond de 200 Euro is dit de goedkoopste metaaldetector uit deze lijst. Heb je geluk, dan krijg je er ook nog extra accessoires bij, dus bekijk regelmatig de nieuwe metaaldetector aanbiedingen.

Qua prijs de Quest Q20 metaaldetector model dus zeer beginnersvriendelijk, maar niet alleen dat. Deze goedkope metaaldetector is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Op het display kun je snel de voorwerp identificatienummers aflezen en discrimineren van metalen is ook  mogelijk. Waar de ene detectorist wel van houdt en de ander niet is de ingebouwde batterij. Wij van de Metaaldetector Expert zijn hier wel fan van. Met de ingebouwde 1200 mAh Li-Po-batterij ben je ruim 20 uur zoet op je zoeklocatie. Daarnaast kun je met de Blade TurboD waterdichte zoekspoel en 3 zoekprogramma’s flink veel uurtjes op schattenjacht. De Quest Q20 metaaldetector werkt op een basis frequentie van 13kHz en beschikt over twee audiosignaaltonen en een automatische grondbalans functie. In vergelijking met de vorige modellen uit deze beste metaaldetector voor beginners lijst heeft deze Quest metaaldetector dus iets minder te bieden. Daar staat echter een mooie prijs tegenover.

Tip: in het tweede kwartaal van 2020 komt de Quest Q30 metaaldetector uit. Dit betreft een waterdichte metaaldetector welke qua specificaties en prijssetting de concurrentie aangaat met de Simplex+ van Nokta Makro. Het apparaat beschikt over een intuïtief bedieningspaneel welke voor een beginner goed te begrijpen is. Hou deze website in de gaten voor meer informatie.

Beste metaaldetector voor beginners

Hopelijk heb je aan de hand van deze lijst met betaalbare metaaldetectors een keuze kunnen maken. Zit er eentje van je gading bij, dan kun je via de “nu kopen” of “nu vergelijken” knop gelijk naar de modellen toe om hier nog meer informatie bekijken. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om direct de beste metaaldetector voor beginners te bestellen. Ander goedkope metaaldetector modellen zijn te vinden bij bijvoorbeeld Fisher, C. Scope en Bounty Hunter. Het loont altijd om te metaaldetectors te vergelijken zodat je de beste metaaldetector koopt die bij jouw zoektocht naar leuke schatten past. Probeer buiten vooral te genieten van de rust, buitenlucht en het in beweging zijn. Hou vol en je vindt je eerste munt, relikwie of sieraad. Zeker weten! Wil je graag goud vinden, kijk dan eens naar ons artikel met de beste gouddetector tips.