Bounty Hunter Discovery 1100 metaaldetector

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar metaal, heb je natuurlijk een metaal detectie apparaat nodig die jou helpt bij het vinden van koper, zilver, goud en andere waardevolle objecten. Maar wat is nu een goede metaaldetector? Als beginnende detectorist is het logisch dat je een wat meer laagdrempelig model wilt aanschaffen. Maar welke mogelijkheden heb je hierbij? Een van de opties waar je voor kunt kiezen is de Bounty Hunter Discovery 1100 metaaldetector. Aan de hand van de informatie op deze pagina kun jij bepalen of dit model ook voor jou de beste keuze is.

Bounty Hunter Discovery 1100 metaaldetector

Met de Bounty Hunter Discovery 1100 kies je voor een metaal detector die gemakkelijk te gebruiken is en daardoor perfect is voor de beginner. De detector is voorzien van de belangrijkste basisfuncties, maar heeft ook een aantal functies die wat meer geavanceerd zijn. Dit maakt het apparaat geschikt voor de beginner die al wat meer uitdaging wil in het gebruik van deze metaaldetector. Je hebt de keuze uit 4 programma’s. Daarnaast kun je gebruik maken van 4-segmenten diepteweergave en 3-segmenten doelherkenning. De aanwezigheid van automatische grondbalans is ook een handige extra.

In de doos

  • Bounty Hunter Discovery 1100
  • Waterdichte zoekspoel
  • 2x 9V batterij
  • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Discovery 1100

Voordat je het toestel in gebruik kunt nemen, is het in ieder geval belangrijk om de handleiding even door te nemen. Deze krijg je standaard meegeleverd en staat vol interessante informatie over je nieuwe aankoop. Je kunt deze metaal detector vrijwel meteen in gebruik nemen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekstanden: 4
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 114 cm tot 130 cm
 • Batterij: 2x 9V batterij
 • Gewicht: 1,1 kg

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Discovery 1100 metaaldetectorDe Bounty Hunter metaal detector behoort tot de instapmodellen voor metaaldetectors en is daardoor erg gemakkelijk te bedienen. Dit zorgt ervoor dat je de bediening snel onder de knie hebt. Je gebruikt de detector via het bedieningspaneel dat aan de steel is bevestigd. Met het duidelijke LCD display krijg je interessante informatie over de waarschijnlijke metaalsoort waar je op gestuit bent. Ook de diepte van het gevonden object staat op het scherm weergegeven. Door de steel op de juiste lengte in te stellen is het erg gemakkelijk om lang gebruik te maken van deze detector.

Net als veel andere metaaldetectors is ook de Bounty Hunter Discovery 1100 zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige wat belangrijk is, is het in de gaten houden van de batterijstand. Op deze manier weet je zeker dat je nooit met een lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht naar waardevolle voorwerpen. Zorg er daarnaast ook voor dat je het apparaat na gebruik veilig en droog opbergt. Op deze manier weet je zeker dat je de levensduur van de metaaldetector optimaal benut.

Voor- en nadelen

We kijken hier naar een apparaat dat gemakkelijk te bedienen is en duidelijke informatie weergeeft op de display. Zo weet je precies waar je aan toe bent, hoe diep het object ligt en met wat voor soort metaal je waarschijnlijk te maken hebt. Deze detector is geschikt voor het vinden van alle metaalsoorten: van munten en sieraden tot goud, zilver en relikwieën.

Er zijn niet veel noemenswaardige nadelen op te noemen over het model. Een mogelijk nadeel is dat je als starter ook kunt kiezen voor een nog uitgebreider exemplaar met nog makkelijkere bediening en meer mogelijkheden.

Conclusie Bounty Hunter Discovery 1100

De Bounty Hunter Discovery 1100 is een hoogwaardige metaaldetector voor de startende zoeker. Iedere beginner heeft baat bij het aanschaffen van een goede en betaalbare detector en dit toestel is een van de meest geschikte modellen. Wanneer je wat meer functies en mogelijkheden wenst is deze detector wellicht niet de beste keuze. Zoek je een model met meer functionaliteiten kijk dan eens naar de XP ORX X35 22 cm. Heb je toch niet zoveel geld te besteden, dan zou de Bounty Hunter Mach 1 of de Bounty Hunter Prospector metaaldetector een optie kunnen zijn.