Bounty Hunter Junior metaaldetector

Zoeken naar goud en andere waardevolle objecten is niet alleen voor volwassenen: ook voor kinderen is het een leuke hobby. Het is dan ook heel goed mogelijk om een goede metaaldetector aan te schaffen voor een kind. Maar welke opties heb je en hoe weet je zeker dat je kiest voor een goede metaaldetector voor kinderen? Op deze pagina lees je meer over de Bounty Hunter Junior metaaldetector, een van de detectors voor kinderen. Je leest hier alle waardevolle informatie over dit model, zodat het nog makkelijker wordt om een goede keuze te maken. Hou daarnaast ook de metaaldetector aanbieding pagina in de gaten.

Bounty Hunter Junior metaaldetector

De Bounty Hunter Junior is, zoals de naam doet vermoeden, speciaal ontwikkeld voor de kleine schatzoekers. Dit is niet alleen zichtbaar aan het kleinere formaat van de steel, maar ook aan de makkelijke bediening. Deze metaal detector is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar en kan worden gebruikt voor het zoeken naar munten, sieraden, goud en zilver op strand en land. Het metaal detectie apparaat is gemakkelijk in gebruik voor kleinere kinderen en biedt heel veel zoekplezier.

In de doos

 • Bounty Hunter Junior
 • Waterdichte zoekspoel
 • 2x 9V batterij
 • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Junior

Er is geen ingewikkelde installatie nodig bij het aanschaffen van de Bounty Hunter Junior. Zodra je de detector uit de doos haalt kun je al gebruik gaan maken van deze nieuwe aanwinst. Het is wel handig om de meegeleverde gebruiksaanwijzing even door te nemen en dit uit te leggen aan je zoon of dochter. Zo kan de detector optimaal gebruikt worden.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 6,8 kHz
 • Zoekstanden: Alle metalen
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 53 cm tot 80 cm
 • Batterij: 2x 9V batterijen
 • Gewicht: 680 gram

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Junior metaaldetectorDe Bounty Hunter metaaldetector heeft een eenvoudige bediening met twee draaiknoppen. De linker draaiknop is voor het aan- en uitzetten van de detector. Het is daarnaast ook mogelijk om hier de gevoeligheid mee in te stellen. De rechter draaiknop is voor het aanzetten van de discriminatie modus zodat klein ijzer als spijkers genegeerd worden tijdens het zoeken. Wanneer je deze modus uitzet zal de meter de batterijstand laten zien.

Qua onderhoud hoef je niets te doen aan deze kinderdetector. De analoge detector is namelijk erg eenvoudig in gebruik en is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is aan te raden om het apparaat na gebruik goed op te bergen op een veilige en droge plek. Daarnaast is er niet veel onderhoud te verrichten.

Voor- en nadelen

De eenvoudige bediening is een van de belangrijkste voordelen van de Bounty Hunter Junior. Deze detector heeft twee draaiknoppen met meerdere opties: dit hebben ook kleine kinderen snel onder de knie. Daarnaast is ook het ergonomische ontwerp een groot voordeel: het is voor kinderen heel makkelijk om gebruik te maken van deze detector. Ook ben je voorzien van een indicator voor de levensduur van de batterijen, waardoor je deze altijd op tijd kunt vervangen. Tot slot is het ook een groot voordeel dat deze metaaldetector een zeer licht gewicht heeft van slechts 680 gram. Hiermee is de detector een van de lichtste modellen op de markt en de lichtste voor kinderen. Er zitten overigens weinig nadelen aan dit model van de fabrikant. Deze zeer goede metaaldetector voor kinderen is wellicht voor de jongere kinderen van 4 jaar wat lastiger om te begrijpen. Dit zal echter snel overgaan wanneer de detector meerdere malen is gebruikt.

Conclusie

Met de Bounty Hunter Junior kies je voor een goede metaaldetector waarmee je jouw zoon of dochter heel blij kunt maken. Je bent niet alleen verzekerd van een goede detector voor op het strand en land, maar je kunt ook nog eens tal van verschillende voorwerpen vinden, terwijl ijzer zoals spijker worden geëlimineerd. De Bounty Hunter Junior is zeker een aanrader voor jonge kinderen. Wil je een stapje hoger, kijk dan eens naar de White’s Coinmaster metaaldetector of de MD Goldhunter. Voor ervaren schatzoekers is de Teknetics Gamma 6000 wellicht een optie.