Bounty Hunter Junior TID metaaldetector

Samen met je kind op schattenjacht? Het kan wanneer je de Bounty Hunter Junior TID metaaldetector aanschaft, een van de metaaldetectors die geschikt is voor jonge kinderen. Bij sommige kinderen zit de drang om spullen te vinden al van jongs af aan in het bloed. En wanneer je kiest voor een goede metaaldetector is het voor een kind heerlijk om lekker op pad te gaan, op zoek naar mooie munten, relikwieën en andere waardevolle objecten. Wil je meer weten over deze detector? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over dit model.

Bounty Hunter Junior TID metaaldetector

Zoals de naam al doet vermoeden is de Bounty Hunter Junior TID een metaal detector welke geschikt is voor jonge kinderen. De detector is gemaakt voor kinderen van 4 tot 8 jaar: het ontwerp is simpel qua ontwerp, licht en erg gemakkelijk in gebruik. Wel kies je met dit toestel voor een echte metaal detector, maar dan in het klein: het ideale cadeau voor de jonge schatzoeker. Het type staat bekend om het speelse ontwerp en de gemakkelijke bediening. Op deze manier is het ook voor de jongere kinderen goed mogelijk om aan de slag te gaan met dit detectie apparaat en wordt zoeken op het strand super leuk.

In de doos

 • Bounty Hunter Junior TID
 • Waterdichte zoekspoel
 • 2x AA batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Junior TID

De Bounty Hunter Junior TID heeft geen ingewikkelde installatie nodig. Zodra je de detector uit de verpakking haalt, is het goed mogelijk om deze direct in gebruik te nemen. Het eenvoudige ontwerp maakt het gebruik ook direct duidelijk, maar je kunt voor de zekerheid ook de handleiding nog even doornemen, zodat je zeker bent van een goed eerste gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: –
 • Zoekstanden: 3
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 47 cm tot 76 cm
 • Batterij: 2x AA batterijen
 • Gewicht: 540 gram

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Junior TID metaaldetectorHoe moet een kind de Bounty Hunter metaaldetector bedienen? Dit is erg gemakkelijk en daardoor ook voor de kleinste kinderen heel makkelijk te begrijpen. De voorwerpen worden aangegeven door middel van een smiley. De middelste smiley licht op als je goud vindt, de rechter zilver en koper en de linker ijzer. Met de verstelbare steel in het goed mogelijk om de juiste lengte te kiezen zodat het voor ieder kind goed mogelijk is optimaal gebruik te maken van de detector.

De Bounty Hunter Junior TID is een simpele metaaldetector voor kinderen en vraagt dan ook niet om veel onderhoud. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik op te bergen. Ook is het slim om de stand van de batterijen in de gaten te houden: op deze manier weet je zeker dat je kind nooit halverwege een zoektocht met lege batterijen komt te staan.

Voor- en nadelen

De belangrijkste voordelen van deze detector is dat het ontwerp echt voor jonge kinderen is gemaakt. Het display is gemakkelijk te begrijpen en werkt daarnaast heel soepel. Ook is het handig dat de steel verstelbaar is, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden aan de lengte van een kind. Verder geeft het schermpje ook de stand van de batterij aan, waardoor je deze altijd tijdig kunt vervangen. Het gewicht van 540 gram maakt de machine ook erg licht en wendbaar. Daarnaast zitten er niet veel nadelen aan het apparaat. Deze metaal detector is relatief simpel in ontwerp en werking, maar is hiermee juist perfect voor kleine kinderen. Wel is het mogelijk dat wat oudere kinderen wat meer behoefte hebben aan een wat uitgebreider model. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Nokta Makro Mini Hoard of Midi Hoard.

Conclusie Bounty Hunter Junior TID

Een kindvriendelijke metaaldetector als de Bounty Hunter Junior TID is perfect voor jonge kinderen van 4 jaar, maar ook 5 of 6-jarigen kunnen hier nog prima mee uit de voeten. Voor een kind van 7 of 8 jaar is het wellicht iets te simpel: in dit geval kun je kiezen voor de Bounty Hunter VLF 2, een ander kindvriendelijke metaaldetector van het merk. Ook de Lone Star Pro zou een interessante keuze kunnen zijn.