Bounty Hunter Mach 1 metaaldetector

Voor jongere kinderen is het heerlijk om erop uit te gaan in de natuur en op zoek te gaan naar echte schatten. En het vinden van een schat kan zomaar werkelijkheid worden wanneer kinderen gebruik maken van een metaaldetector. Je bent hiermee heel goed in staat om waardevolle objecten te vinden. Er zijn genoeg kindvriendelijke metaaldetectors te vinden en onder andere de Bounty Hunter Mach 1 metaaldetector is een mogelijkheid. Wat is dit voor een toestel en wat zijn de voor- en nadelen van dit exemplaar? Hier lees je alles wat je moet weten over dit model.

Bounty Hunter Mach 1 metaaldetector

De Bounty Hunter Mach 1 is een metaaldetector die speciaal is gemaakt voor kinderen. Het is een wat uitgebreider model dan de VLF 2 en Junior TID, maar alsnog zeer geschikt voor kinderen. De detector is van het Amerikaanse merk Bounty Hunter en is voorzien van maar liefst 4 standen voor het vinden van zowel kleine als grotere objecten. Deze detector heeft een zeer laag gewicht en is daardoor ideaal voor kinderen: het is een stuk makkelijker om lange tijd aan de wandel te gaan met een lichte detector.

In de doos

 • Bounty Hunter Mach 1
 • Zoekspoel
 • Batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Mach 1

Voordat je de detector in gebruik kunt nemen is geen lange installatie van de metaaldetector nodig. Het is zelfs bijna direct mogelijk om de detector te gaan gebruiken. Het wordt wel aangeraden om de meegeleverde handleiding goed door te nemen. In dit geval maak je op je gemak kennis met het toestel en kun je deze tot zijn volle potentie gebruiken.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7kHz
 • Zoekstanden: 4
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 2x 9V batterij
 • Gewicht: 900 kg

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Mach 1 metaaldetectorHoe moet je de Bounty Hunter detector bedienen? Dit is erg gemakkelijk en goed te begrijpen voor kinderen. De detector heeft vier symbolen in combinatie met 4 audiotonen. Op deze manier weet je met wat voor soort object je te maken hebt en waar deze precies ligt. Hierdoor weet je precies waar je moet graven. Verder is er sprake van een discriminatie modus waarmee je ongewenste objecten zoals spijkers en bierdopjes kunt elimineren. Op deze manier ligt niets in de weg voor het vinden van waardevolle voorwerpen als zilver, goud, munten en sieraden.

De Bounty Hunter Mach 1 is een compacte detector die je heel gemakkelijk kunt opbergen. Het is dan ook heel goed mogelijk om het apparaat na gebruik op te ruimen, bij voorkeur op een droge en veilige plek. Houd ook de stand van de batterij in de gaten, zodat je onderweg nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Bounty Hunter Mach 1 is dat het metaal detectie apparaat een gewicht heeft van slechts 900 gram. Dit is erg handig voor kinderen, omdat je hiermee lange tijd gebruik kunt maken van de metaaldetector. Daarnaast is het systeem van de detector ook erg gemakkelijk en snel onder de knie te krijgen. Daarnaast beschikt het toestel over een waterdichte zoekspoel waarmee je kleine voorwerpen tot 20 cm diep kunt detecteren. Ook grotere objecten kunnen nog dieper gedetecteerd worden. Ideaal voor het zoeken met een metaaldetector op het strand.

Een mogelijk nadeel van deze metaal detector is dat niet helemaal duidelijk wordt voor welke leeftijd de detector geschikt is. Het is dan ook aan de ouders om te bepalen of een detector makkelijk te bedienen is voor een kind of dat er beter een andere en nog eenvoudiger te bedienen model is voor jouw zoon of dochter. Daarom is het ook zo belangrijk om metaaldetectors met elkaar te vergelijken voordat je tot een aankoop overgaat.

Conclusie Bounty Hunter Mach 1

De Bounty Hunter Mach 1 is een uitstekend apparaat voor kinderen. Het is aan de ouders om te bepalen of deze detector geschikt is: er staat geen duidelijke leeftijdsgrens bij. Ben je op zoek naar een metaaldetector van White’s? Kijk dan eens naar de White’s MX7 of de White’s Spectra VX3.