Bounty Hunter Prospector metaaldetector

Op zoek naar een betaalbare metaaldetector waarmee je op zoek kunt naar munten, sieraden, goud en zilver? Er zijn heel veel soorten detectors verkrijgbaar waarmee je aan de slag kunt: het is aan jou om te bepalen wat bij je past en welke detector binnen jouw budget past. Een van de betaalbare basismodellen is de Bounty Hunter Prospector metaaldetector. Dit model is een ideale aankoop voor de beginnende metaalzoeker. Benieuwd naar alle informatie over deze detector? Hier lees je alles wat je moet weten en kun je bepalen of dit toestel iets voor jou is.

Bounty Hunter Prospector metaaldetector

Als beginnende metaaldetectorist is het logisch dat je niet meteen voor de beste en meest geavanceerde metaal detector kiest. Je doet er goed aan om een basismodel aan te schaffen waarmee je op een rustige manier kennismaakt met de wereld van metaaldetectors. Zodra je het gebruik van het toetsel goed onder de knie hebt en het bevalt, kun je altijd nog overstappen op een exemplaar met meer mogelijkheden. Dit is een perfect instapmodel waarmee je kunt ontdekken of het zoeken naar metaal jouw nieuwe hobby is.

In de doos

  • Bounty Hunter Prospector
  • Waterdicht zoekspoel
  • 2x 9V batterijen
  • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Prospector

De installatie van het metaaldetectie apparaat stelt niet veel voor: er is geen lastige procedure nodig om de detector aan te praat te krijgen. Zodra je dit exemplaar uit de doos haal kun je eigenlijk al meteen aan de slag aan. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen: deze krijg je standaard meegeleverd en staat vol interessante informatie over je nieuwe aankoop.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel:
  • Steel lengte: instelbaar van 114 cm tot 130 cm
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 1,1 kg

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Prospector metaaldetector analoogEen voordeel van een basismodel als deze detector van Bounty Hunter is dat deze erg eenvoudig te bedienen is. De detector heeft een bedieningskastje dat aan de steel is bevestigd. Op dit kastje is een meter zichtbaar die je gebruikt tijdens het zoeken. Maar je kunt aan de zijkanten ook gebruik maken van de draaiknoppen. De linker draaiknop is voor het instellen van het gevoeligheidsniveau. ook zet je de metaaldetector met deze knop aan. De rechter draaiknop is voor het instellen van de discriminatie.

Deze metaal detector is zeer onderhoudsvriendelijk en behoeft dan ook nauwelijks onderhoud. Je doet er wel goed aan om de batterijstand te controleren voordat je op pad gaat. Ook is het slim om altijd extra batterijen mee te nemen zodat je nooit met een lege batterij komt te staan. Verder is het aan te raden om de detector na gebruik veilig op te bergen op een droge plek.

Voor- en nadelen

Met de Bounty Hunter Prospector kies je voor een basismodel metaaldetector en dit betekent dat je de werking zeer snel onder de knie zult hebben. Met deze detector ben je in staat om alle metaalsoorten te vinden. Ook is het toestel voorzien van een discriminatie modus waarmee je ijzeren voorwerpen zoals spijkers of bierdoppen kunt elimineren. De steel is instelbaar tot 130 cm en is daardoor heel makkelijk aan te passen aan jouw lengte.

Een mogelijk nadeel van deze detector is dat je te maken hebt met een zeer eenvoudig ontwerp. Dit is enerzijds aantrekkelijk voor beginners, maar er zijn ook andere modellen die iets duurder zijn maar wel meteen meer en betere functies aanbieden. Wanneer je zoekt naar wat meer uitdaging is dit type dan ook minder geschikt.

Conclusie Bounty Hunter Prospector

Ben je op zoek naar een eenvoudig instapmodel? Dan is de Bounty Hunter Prospector zeker een aanrader. Onder andere kinderen vanaf 12 jaar kunnen al aan de gang met deze metaaldetector. Voor de beginnende metaalzoeker die op zoek is naar iets meer uitdaging is deze metaaldetector wellicht iets te eenvoudig. Ook kun je eens kijken naar de Bounty Hunter Mach 1 metaaldetector of de Fisher F11 metaaldetector voor kinderen.