Bounty Hunter Quick Draw Pro metaaldetector

Een metaaldetector moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Het toestel moet niet alleen gemakkelijk in gebruik zijn, maar daarnaast ook zorgen voor mooie resultaten en waardevolle vondsten. En hoewel je hierbij natuurlijk afhankelijk bent van de plek waar je gaat zoeken, zorgt een goede detector er wel voor dat je nooit onnodig hoeft te graven. De Bounty Hunter Quick Draw Pro metaaldetector is een van de toestellen waarmee je heel nauwkeurig de metaalsoort detecteert. Wil je meer weten over deze detector en ben je benieuwd of dit ook voor jou de juiste keuze is? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Bounty Hunter Quick Draw Pro metaaldetector

De Bounty Hunter Quick Draw Pro is een metaaldetector van het merk Bounty Hunter. Dit bekende A-merk metaaldetector brengt niet alleen betaalbare, maar ook zeer kindvriendelijke detectors op de markt. Hierdoor is het voor jong en oud mogelijk een geschikte detector aan te schaffen. De Quick Draw Pro is een zeer lichte detector met een aantal handige extra’s, zoals de numerieke voorwerpidentificatie weergave van 0-99 voor een zeer nauwkeurige detectie. Op deze manier weet je van tevoren met wat voor soort metaal je te maken hebt en bepaal je zelf of het de moeite waard is om te graven.

In de doos

  • Bounty Hunter Quick Draw Pro
  • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Quick Draw Pro

Er is geen ingewikkelde installatie nodig voor de het apparaat. Bij deze detector is het een kwestie van aanzetten en zoeken maar. Je kunt voor het eerste gebruik wel de handleiding doornemen zodat je zeker weet dat je je nieuwe aanwinst tot zijn volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,7 kHz
  • Zoekstanden: Alle metalen en discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 116 cm tot 131 cm
  • Batterij: 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Quick Draw Pro metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Bounty Hunter spreekt grotendeels voor zich. Je plaatst je arm in de armsteun en stel de steel in op de juiste lengte. Vervolgens kun je de zoekspoel boven de grond heen en weer bewegen tijdens het lopen. De zoekspoel zendt signalen uit en geeft een audiotoon wanneer je op een metaal bent gestuit. Door de aanwezigheid van numerieke voorwerpidentificatie is het makkelijk om het voorwerp al te bepalen voordat deze is opgegraven. Dit maakt het vinden van waardevolle objecten nog makkelijker.

Daarnaast heeft de machine heeft niet veel metaaldetector onderhoud nodig. Het is in ieder geval belangrijk om de batterij in de gaten te houden; er zit een batterij indicator die je kunt aflezen van de display. Verder is het aan te raden om de detector netjes en droog op te bergen na geluid. Zo haal je het optimale uit de levensduur van je nieuwe metaal detector.

Voor- en nadelen

Met welke voordelen krijg je te maken wanneer je kiest voor de Bounty Hunter Quick Draw Pro? Deze metaaldetector heeft in de eerste plaats een prima prijs-kwaliteitsverhouding. De detector is goed betaalbaar maar biedt voldoende functies waar je als beginnende metaalzoeker prima mee uit de voeten kunt. Ook voor kinderen vanaf 12 jaar is deze detector te gebruiken. Het lage gewicht van het toestel is een extra voordeel waar je optimaal van kunt profiteren.

Een mogelijk nadeel van deze metaaldetector is dat de detector wellicht minder uitgebreide functies heeft die je als meer ervaren detectorist verwacht. Hoewel deze detector alles heeft wat de beginnende zoeker wenst, zijn er ook betere en meer geavanceerde modellen verkrijgbaar.

Conclusie ounty Hunter Quick Draw Pro

Voor je hobby zoeken op het campingterrein of op het strand bij je vakantiebestemming? Dan is de Bounty Hunter Quick Draw Pro zeker een aanrader om aan te schaffen. Wanneer je graag een wat meer geavanceerde detector wilt aanschaffen zijn er ook andere modellen die je kunt kopen. Andere types van het merk zijn onder andere de Bounty Hunter Prospector en de Bounty Hunter Discovery 1100 metaaldetector.