Bounty Hunter Titanium Camo metaaldetector

Wanneer je voor het eerst een metaaldetector wilt gaan aanschaffen zijn er meerdere zaken om rekening mee te houden. Een detector moet wel over de belangrijkste functies beschikken, maar niet te uitgebreid zijn. Op deze manier kun je op je gemak kennismaken met de wereld van metaalzoekers. Een goed instapmodel voor beginners vinden? Een van de opties die mogelijk interessant zijn is de Bounty Hunter Titanium Camo metaaldetector. Dit toestel is speciaal gemaakt voor de beginnende zoeker. Benieuwd naar specificaties, voor- en nadelen? Die lees je hier.

Bounty Hunter Titanium Camo metaaldetector

De Bounty Hunter Titanium Camo is een metaal detector die alles biedt waar je als beginnende detectorist naar op zoek bent: mooi design, eenvoudige bediening, volumeregelaar, pinpoint-functie, discriminatie en notch. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse zoekstanden en is het heel gemakkelijk om de detector met je mee te dragen dankzij het lage gewicht van 1 kilogram.

In de doos

  • Bounty Hunter Titanium Camo
  • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter Titanium Camo

Zodra je het toestel binnenkrijgt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk mee aan de slag. En dat is heel goed mogelijk, want de detector heeft geen ingewikkelde detector installatie waar je op moet wachten. Lees wel even de meegeleverde handleiding door voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,7 kHz
  • Zoekstanden: Alle metalen en discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 103 cm tot 128 cm
  • Batterij: 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter Titanium Camo metaaldetectorEen van de redenen om voor deze Bounty Hunter detector te kiezen is de makkelijke bediening. De instellingen regel je via het paneel dat aan de steel bevestigd is. Hier bevindt zich ook de display waar je bruikbare informatie afleest. Met de knoppen onder het display zorg je voor de juiste instellingen voor je zoektocht. Het apparaat heeft in de eerste plaats een 8-segmenten weergave en een numerieke voorwerpidentificatie van 0-99 om zeker te zijn van een nauwkeurige detectie. Op het scherm komt een nummer te staan: aan de hand hiervan kun jij opzoeken om wat voor soort metaal het gaat. Je bent met deze detector in staat om diverse soorten metaal te detecteren. Ook kun je zoeken op verschillende terreinen.

Deze metaal detector heeft een waterdichte zoekspoel waarmee je ook in ondiep water kunt zoeken. Het is hierbij wel belangrijk dat je de zoekspoel na gebruik schoonmaakt, zodat je zeker weet dat je de levensduur van je detector optimaal zal benutten. Houdt ook de batterij in de gaten: op de display staat een indicator waardoor je snel ziet of de batterij aan vervanging toe is.

Voor- en nadelen

Met de Bounty Hunter Titanium Camo is het mogelijk om heel veel metaalsoorten te detecteren. Daarnaast maak je eenvoudig en snel gebruik van handige functies zoals discriminatie en notch, waardoor het nog makkelijker is om waardevolle objecten te vinden. Het gebruik van de detector is erg eenvoudig en dit maakt de metaaldetectiemachine ook zeer geschikt voor de beginnende gebruiker: de detector is al te gebruiken voor kinderen vanaf 12 jaar.

Daarnaast kunnen ook gevorderden gebruik maken van dit model, maar wanneer je op zoek bent naar een wat meer uitgebreide detector is dit exemplaar wellicht iets te basic. Daarnaast is de detector niet voorzien van handige extra’s zoals displayverlichting waarmee je ook ‘s avonds kunt gaan zoeken.

Conclusie Bounty Hunter Titanium Camo

Met de Bounty Hunter Titanium Camo kies je voor een prima instapmodel voor starters en kinderen. De makkelijke bediening en de aanwezigheid van numerieke voorwerpidentificatie zorgen daarnaast voor nog meer gemak. Ben je al wat meer gevorderd en zoek je naar een geavanceerd model? Dan voldoet het type wellicht niet aan je wensen. Een aantal andere modellen van de fabrikant zijn de Bounty Hunter Discovery 1100 en de Bounty Hunter Quick Draw Pro metaaldetector.