Bounty Hunter VLF 2 metaaldetector

Houdt jouw kind van schatzoeken of groeit er een kleine archeoloog in jouw zoon of dochter? Dan is het zeker een goed idee om een goede metaaldetector cadeau te doen. Met een goede kinder metaaldetector kun je op zoek gaan naar munten, sieraden, gouden en zilveren voorwerpen en meer. En wanneer je een geschikt model voor de kleine schatzoeker wilt vinden, is er genoeg keuze. Wil je een nieuwe detector kopen welke geschikt is voor kinderen? Een van de kindvriendelijke modellen waar je uit kunt kiezen is de Bounty Hunter VLF 2 metaaldetector. Meer weten over deze metaaldetector? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie, zoals specificaties, voor- en nadelen.

Bounty Hunter VLF 2 metaaldetector

Met de Bounty Hunter VLF 2 kies je voor een metaaldetector die speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. De fabrikant heeft ook andere modellen voor kinderen in het assortiment, onder andere de Bounty Hunter Junior, welke speciaal gemaakt is voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Is jouw kind 8 jaar of ouder? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de VLF 2. Deze metaal detector heeft net wat meer uitgebreide functies waardoor het voor kinderen nog leuker is om zelf op zoektocht te gaan.

In de doos

 • Bounty Hunter VLF 2
 • Zoekspoel
 • 2x 9V batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Bounty Hunter VLF 2

De installatie van de detector stelt niet veel voor: sterker nog, het is heel goed mogelijk om het toestel meteen na het uitpakken in gebruik te nemen. Het is in ieder geval aan te raden om voor het eerste gebruik de handleiding door te nemen. Hier staat alle belangrijke informatie in over de detector, waardoor je direct optimaal gebruik kunt maken van het metaal detectie apparaat.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: –
 • Zoekstanden: 2
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 82 cm tot 110 cm
 • Batterij: 2x 9V batterijen
 • Gewicht: 680 gram

Bediening en onderhoud

Bounty Hunter VLF 2 metaaldetector voor kinderenDe bediening van deze detector van Bounty Hunter werkt vrijwel hetzelfde als het Junior model. Op het bedieningspaneel aan de steel zit een meter en daaronder bevinden zich twee draaiknoppen. De linker draaiknop is voor het aan- en uitschakelen van de detector, maar kan ook gebruikt worden voor het instellen van de gevoeligheid. De rechter draaiknop is voor het aanzetten van de discriminatie modus. Staat deze modus niet aan? Dan kun je aan de meter zien hoe vol de batterij nog is en of het tijd is om deze te vervangen.

Het is niet nodig om de Bounty Hunter VLF 2 te voorzien van grondig onderhoud. De detector is compact en daardoor ook gemakkelijk op te bergen. Het is belangrijk om de metaaldetector na gebruik op te bergen op een droge en veilige plek. Zo haal je het optimale uit de levensduur van je metaaldetector.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Bounty Hunter VLF 2? Deze metaaldetector heeft een zeer compact en ergonomisch ontwerp, waardoor het erg gemakkelijk is voor kinderen om dit apparaat in gebruik te nemen. Het toestel is voorzien van een comfortabele armleuning die tot 110 centimeter uitgesteld kan worden. Ter vergelijking, bij de Bounty Hunter Junior kun je de armleuning tot 80 centimeter uitschuiven om zo de goede lengte te kiezen. Een ander voordeel van deze metaal detector is dat het goed mogelijk is om zowel op het strand als op het land te zoeken.

Er zijn verder geen grote nadelen op te noemen aan deze detector. Het is een relatief simpel ontwerp zonder al te veel bijzondere extra’s maar dit is ook precies wat aantrekkelijk is voor jonge kinderen.

Conclusie Bounty Hunter VLF 2

De Bounty Hunter VLF 2 is een metaaldetector die geschikt is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je bent niet alleen verzekerd van een compacte detector, maar ook van een comfortabel ontwerp waar een kind langere tijd mee kan lopen. Het is dan ook zeker aan te raden om dit toestel aan te schaffen als instapmodel tezamen met bijvoorbeeld een vondstentas, schepje en pinpointer.