C.Scope 770XD metaaldetector

Een metaaldetector aankopen die aan al jouw wensen voldoet? Dat is goed mogelijk, want er zijn tientallen metaaldetectors verkrijgbaar die het stuk voor stuk mogelijk maken om waardevolle voorwerpen te vinden. Het is goed mogelijk om een voordelige detector te vinden waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. Een van de detectors die hieraan voldoet is de C.Scope 770XD metaaldetector. Op deze pagina lees je meer over het model en is het een stuk makkelijker om een goede vergelijking te maken met andere modellen van dit merk of een van de andere merken.

C.Scope 770XD metaaldetector

De C.Scope 770XD is een analoge metaaldetector waarmee je heel gemakkelijk en snel op zoek kunt gaan naar hoogwaardige metalen zoals zilver en goud. De detector is voorzien van een voorgeprogrammeerde discriminatie waarmee het nog eenvoudiger is om meteen aan de slag te gaan met zoeken. Het apparaat is heeft een zoekdiepte van 30 centimeter voor kleine voorwerpen zoals munten en een zoekdiepte van 1,5 meter voor grotere objecten.

In de doos

  • C.Scope 770XD
  • Handleiding

Installatie van de C.Scope 770XD

De installatie van een metaaldetector  is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aanzetten, daarna is deze meteen klaar voor gebruik. Het is wellicht aan te raden om de handleiding van deze detector door te nemen, zodat je het toestel tot zijn volle potentie gaat gebruiken. De handleiding staat vol interessante informatie dat erg handig is voor het eerste gebruik van je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 17 kHz
  • Zoekstanden: land en strand
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1,15 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope 770XD metaaldetectorHet is vrij eenvoudig om de C.Scope metaaldetector te bedienen. De detector is voorzien van een gemakkelijk bedieningspaneel bestaande uit twee draaiknoppen. De rechter draaiknop is voor het instellen van de discriminatie voor land en strand. Ook met de linker knop is het mogelijk instellingen door te voeren waardoor je optimaal kunt gaan zoeken naar waardevolle objecten. De detector heeft een waterdichte zoekspoel waarmee het mogelijk is om onder water te zoeken.

Het onderhoud van de C.Scope 770XD neemt nauwelijks tijd in beslag, omdat deze detector, net als de meeste andere detectors, niet veel onderhoud nodig heeft. Het is in ieder geval belangrijk om de metaal detector na gebruik goed op te bergen. Een droge en veilige plek is het beste. Een ander aandachtspunt is de batterij: het toestel is voorzien van een batterij-indicator, zodat je deze op tijd kunt vervangen indien nodig.

Voor- en nadelen

De gemakkelijke bediening is een van de grootste voordelen van deze metaal detector. Voor een relatief lage prijs krijg je een goede en eenvoudig te bedienen detector die aan de belangrijkste eisen voldoet. De voorgeprogrammeerde discriminatie is ook een groot voordeel: hiermee kun je direct aan de slag met zoeken. Verder is ook de zoekfrequentie van 17 kHz van een professioneel niveau, waardoor je optimaal profiteert van goede kwaliteit.

Een mogelijk nadeel van het model is dat deze detector alleen een waterdichte zoekspoel heeft: het bedieningspaneel is niet waterdicht. Dit betekent dat je wel onder water kunt, maar niet heel ver. De mogelijkheden hiermee zijn enigszins beperkt. Daarnaast is het toestel niet voorzien van object identificatie voor extra gemak.

Conclusie C.Scope 770XD

Voor de beginner is het zeker een aanrader om voor de C.Scope 770XD te kiezen. Deze metaaldetector is makkelijk te gebruiken, biedt de meest belangrijke basisfuncties en is niet zeer duur in de aanschaf. Voor de wat meer gevorderde metaaldetectors is het model wellicht iets te eenvoudig: een meer geavanceerd model is dan een betere optie. Andere opties zijn bijvoorbeeld de Maclean MCE991 of de Golden Mask 4 WD Pro WS105.