C.Scope CS1220XD metaaldetector

Een goede metaaldetector kopen is heel goed mogelijk: er zijn tientallen exemplaren verkrijgbaar en dit zorgt ervoor dat er altijd een geschikte detector is die aan jouw wensen voldoet. Tot je mogelijkheden behoort onder andere de C.Scope CS1220XD metaaldetector. Dit toestel heeft een aantal handige functies waarmee het voor beginners en gevorderden mogelijk is de beste resultaten te behalen. Wil je meer weten over deze metaal detector? Hier vind je alle belangrijke informatie en kun je bepalen of het model ook voor jou de goede keuze is.

C.Scope CS1220XD metaaldetector

De C.Scope CS1220XD is een van de meest succesvolle modellen van het merk C.Scope en dat is niet voor niets. De detector behoort tot de middenklasse qua prijs maar biedt heel veel handige opties en extra’s. Bij aankoop van het model kies je voor een krachtige non-motion detector met een zeer uitgebreide functionaliteit. Dit maakt het mogelijk om zeer diep te zoeken op een frequentie van 17 kHz. Met zeer uitgebreide zoekmodussen en twee discriminatie-modussen ben je in staat om mooie voorwerpen te vinden tijdens je zoektochten.

In de doos

  • C.Scope CS1220XD
  • 8x AA batterijen
  • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS1220XD

Het is erg gemakkelijk om de detector te installeren. Het apparaat hoeft in principe alleen aangezet te worden: daarna is de detector klaar voor gebruik. Je hebt ook de mogelijkheid de steel in te stellen op een lengte naar keuze, zodat deze perfect bij je lengte aansluit. Daarnaast is het aan te raden de handleiding door te nemen voor een optimaal eerste gebruik. De handleiding wordt standaard meegeleverd.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 17 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterijen
  • Gewicht: 1,6 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS1220XD metaaldetectorDe bediening van de C.Scope metaaldetector is eenvoudig en gebeurt door middel van de draai- en drukknoppen op het bedieningspaneel dat aan de steel is bevestigd. In het midden van het bedieningspaneel zit een meter waarop je tal van interessante informatie afleest. Daarnaast regel je heel eenvoudig het volume, de gevoeligheid en stel je eenvoudig de juiste discriminatie in voor jouw zoektocht.

Deze metaal detector is zeer onderhoudsvriendelijk: het enige wat belangrijk is, is het veilig en droog opbergen van de detector na gebruik. Op deze manier weet je zeker dat je het optimale uit de levensduur van je metaaldetector haalt. Daarnaast is het ook nog aan te raden om de batterij in de gaten te houden, zodat je nooit met lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht naar waardevolle voorwerpen.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS1220XD komt met een aantal grote voordelen waar je optimaal van profiteert. In de eerste plaats is deze detector voorzien van de belangrijkste functies maar worden er ook meer uitgebreide functies geboden. Daarnaast is het goed om te weten dat de detector geoptimaliseerd is door de fabrikant. Je bent hiermee verzekerd van een krachtige detector. De waterdichte zoekschijf maakt het daarnaast mogelijk de zoekschijf ook in het water te gebruiken. Een model als deze heeft als mogelijk nadeel dat dit model werkt op maar liefst 8 batterijen. Deze batterijen zijn niet oplaadbaar en moeten dan ook na verloop van tijd vervangen worden.

Conclusie C.Scope CS1220XD

Ben je in de buurt van metaal? Dan zal het geluid van deze non-motion metaaldetector langzaam aanzwellen en weet je zeker dat je nooit iets mist. De C.Scope CS1220XD is dan ook de ideale detector voor iedereen die graag een goede en makkelijk werkende detector aan wil schaffen die het mogelijk maakt waardevolle objecten te vinden. Ga je metaaldetectors vergelijken, kijk dan ook eens naar de Minelab X-Terra 305 en de XP ADX 150 metaaldetector.