C.Scope CS1MX metaaldetector

Ben je op zoek naar een goede, maar ook een goedkope metaaldetector? Dan zijn er genoeg opties, want veel merken hebben niet alleen zeer geavanceerde, maar ook heel makkelijk te bedienen metaaldetectors in het assortiment voor de beginner. Onder ander het merk C.Scope is hier een voorbeeld van. Dit merk heeft niet alleen heel veel uitgebreide modellen voor de wat meer ervaren detectorist, maar ook veel instapmodellen. Een van de instapmodellen waar je voor kunt kiezen is de C.Scope CS1MX metaaldetector. Benieuwd naar de belangrijkste specificaties van dit model? Die lees je hier!

C.Scope CS1MX metaaldetector

De C.Scope CS1MX is een analoge motion detector die door iedereen te gebruiken is: van jonge schatzoeker tot beginnende en volwassen detectorist. De detector heeft alle basisfuncties die een goede detector nodig heeft om optimaal gebruikt te kunnen worden. Het model staat bekend om de makkelijke bediening en is daardoor aan te raden voor jong en oud. Deze metaaldetectiemachine vindt een munt op een gemiddelde diepte van 20 cm en grote objecten tot een meter diep.

In de doos

 • C.Scope CS1MX
 • Batterij 9V
 • Waterdichte zoekspoel
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS1MX

De installatie van deze metaaldetector stelt niet veel voor en is dan ook snel geregeld. Zo ben je heel goed in staat om de detector meteen in gebruik te nemen. Het enige wat je hoeft te doen is de zoekspoel koppelen aan de stang met bedieningspaneel; dit doe je met een kabel. Daarna is het apparaat klaar voor gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 2 (land, strand)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 1x 9V batterij
 • Gewicht: 1,15 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS1MX metaaldetectorDe bediening van de C.Scope metaaldetector werkt aan de hand van twee draaiknoppen. De ene knop is voor het aan- en uitzetten van de detector en is ook voor het volume. De andere knop is voor het discrimineren en dient ook als reset knop. Het toestel reageert op alle soorten metaal, maar met de discriminatieknop is het mogelijk om bijvoorbeeld ijzer te discrimineren, zodat je niet meer op spijkers reageert en alleen waardevolle vondsten doet.

Qua detector onderhoud hoef je niet veel te doen aan deze metaaldetector. De C.Scope CS1MX is makkelijk in gebruik en makkelijk in onderhoud. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik goed op te ruimen, kies hiervoor een droge plek. Het bedieningspaneel is niet waterdicht en mag dan ook niet in contact komen met water. De detector buiten laten liggen in de regen is dan ook geen goed idee.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS1MX heeft een aantal belangrijke voordelen waar je optimaal van profiteert. In de eerste plaats is de detector een zeer makkelijk te bedienen detector die voor het hele gezin, jong en oud, geschikt is. Daarmee is de metaal detector ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op een vakantie. Daarnaast zoekt de detector voor een instapmodel redelijk diep en kun je zowel kleine munten als grotere objecten goed vinden. Een ander voordeel is de verstelbare steel: hiermee is het ook voor jonge kinderen vanaf 7 jaar mogelijk om de detector te gebruiken.

Heeft het toestel ook nadelen? Deze metaaldetector is niet voorzien van een batterij-indicator die afleesbaar is op het bedieningspaneel. Dit betekent dat je niet altijd in de gaten hebt wanneer de batterij leeg is. De kans is daardoor groter dat je met een lege batterij komt te staan.

Conclusie C.Scope CS1MX

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare metaaldetector die je vooral gebruikt als hobby en voor op vakantie is de C.Scope CS1MX zeker een aanrader. De detector blinkt vooral uit in de eenvoudige bediening: ook voor kinderen is het goed mogelijk om deze detector te gebruiken. Voor jonge en volwassen beginners is dit model een goede keuze. Wellicht is de Renkforce MD 200 een ander interessant model. Zoek je echter een handdetector, kijk dan eens naar de Maclean MCE101 metaaldetector.