C.Scope CS2MX metaaldetector

Heeft de wereld van metaaldetectie jouw interesse gewekt? Dan is het heel goed mogelijk om met deze nieuwe hobby aan de slag te gaan. Er zijn volop manieren om te starten met het gebruik van een metaaldetector. Je hebt niet alleen een goede, maar ook een betaalbare en makkelijk te bedienen detector nodig waarmee je tal van interessante en waardevolle vondsten doet. Naast de Teknetics Liberator Pro, kun je onder andere de C.Scope CS2MX metaaldetector als beginner aanschaffen. Wil je meer weten over dit model? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie en ben je in staat om een goede vergelijking te maken.

C.Scope CS2MX metaaldetector

De C.Scope CS2MX is een analoge motion detector voor jong en oud: alle basisfuncties zijn aanwezig zodat je optimaal gebruik kunt maken van een goede detector. Het apparaat staat niet alleen bekend om de lage prijs, maar ook om de makkelijke bediening. Verder is de detector voorzien van handige extra’s, zoals een pinpoint-functie voor het nauwkeurig lokaliseren van voorwerpen. Met deze metaaldetectiemachine vind je munten tot 30 cm diep en grote objecten tot meer dan een meter diep.

In de doos

 • C.Scope CS2MX
 • 8x AA batterijen
 • Waterdichte zoekspoel
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS2MX

Voordat je de detector in gebruik kunt nemen, is het belangrijk om de zoekspoel te koppelen aan de steel en het bedieningspaneel. Dit doe je heel gemakkelijk en snel met een kabel. Stel de steel in op de gewenste lengte en ga aan de slag met zoeken! Het is wel altijd aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatiemodus)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS2MX metaaldetectorHet is erg gemakkelijk om deze metaaldetector van C.Scope te bedienen: het is niet voor niets een detector die voor jong en oud te gebruiken is. De bediening werkt door middel van twee draaiknoppen op het bedieningspaneel. Met deze knoppen zet je de detector aan en uit, maar kun je ook het volume aanpassen en de discriminatie instellen. De disc-regelaar maakt het mogelijk om ongewenst ijzer te elimineren: hierdoor graaf je nooit meer onnodig.

Het onderhoud van de C.Scope CS2MX is erg makkelijk en kost nauwelijks tijd. Het is in ieder geval belangrijk om de detector op een droge plek te plaatsen na gebruik, omdat het bedieningspaneel niet tegen water kan. Daarnaast is het belangrijk om de batterijen in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS2MX is een degelijke metaal detector voor de beginner en heeft in dit opzicht een aantal voordelen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken voor volwassen en kinderen vanwege het lage gewicht en de eenvoudige bediening. Daarnaast is de steel gemakkelijk verstelbaar waardoor de gewenste lengte gemakkelijk ingesteld kan worden. Verder is het met deze detector mogelijk om ongewenste objecten op een schaal van 1 tot 10 te discrimineren.

Welke nadelen heeft een metaaldetector als deze? Een mogelijk nadeel is dat de detector redelijk beperkt is in de mogelijkheden en daardoor niet geschikt voor de wat meer ervaren gebruiker, die meer baat heeft bij een geavanceerd exemplaar. Daarnaast wordt met een toonverandering aangegeven dat de batterijen bijna leeg zijn; dit is niet afleesbaar en het is daardoor mogelijk dat je de toon mist, bijvoorbeeld wanneer je op een drukke locatie zoekt.

Conclusie C.Scope CS2MX

Met de C.Scope CS2MX kies je voor een uitstekende metaal detector voor de beginner en de jonge schatzoeker. Je bent niet alleen verzekerd van een makkelijke bediening, maar ook van de belangrijkste basisfuncties zoals de discriminatiemodus, waarmee je heel gemakkelijk ijzer of andere ongewenste voorwerpen elimineert. Een ander model van de fabrikant is de C.Scope CS990XD. Zoek je een goedkope detector, dan is de Velleman CS150N metaaldetector misschien wel de beste metaaldetector voor jou.