C.Scope CS3MXI Pro metaaldetector

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector (zoals de C.Scope CS1220XD) zonder al te veel ingewikkelde functies en standen? Door het ruime aanbod van metaaldetectors kan het lastig zijn een goede keuze te maken: veel detectors lijken op elkaar en zijn lastig van elkaar te onderscheiden. Op deze website vind je meer informatie over heel veel verschillende metaaldetectors die je vervolgens heel gemakkelijk met elkaar vergelijkt. Op deze pagina lees je meer over de C.Scope CS3MXI Pro metaaldetector en ontdek je of dit model voor jou de juiste keuze is.

C.Scope CS3MXI Pro metaaldetector

De C.Scope CS3MXI Pro is een analoge metaaldetector die voor het hele gezin geschikt is. Of het nu gaat om jonge kinderen of volwassenen: voor iedereen is deze detector eenvoudig in gebruik. Het toestel heeft een waterdichte DD- zoekspoel van 20 x 28 cm en een 17 kHz zoekfrequentie. Hiermee is het mogelijk om ook zeer kleine voorwerpen te detecteren, zoals kleine goudklompjes. De detector biedt de mogelijkheid om bepaalde metalen te discrimineren, waardoor het nog makkelijker wordt om waardevolle objecten te vinden.

In de doos

 • C.Scope CS3MXI Pro
 • 8x AA batterijen
 • Koptelefoon
 • Riemclip
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS3MXI Pro

Dit apparaat is vrijwel meteen in gebruik te nemen zodra je het exemplaar uit de verpakking haalt. De detector heeft geen ingewikkelde installatie nodig die veel tijd in beslag neemt. Verbindt de zoekspoel met de steel en het bedieningspaneel met behulp van een kabel. Daarna kun je de detector meteen in gebruik nemen. Het doornemen van de handleiding is een aanrader voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatiemodus)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS3MXI Pro metaaldetectorDe bediening van de C.Scope detector is erg eenvoudig: je kiest voor een analoge motion detector met twee draaiknoppen en een pinpoint-knop. Hiermee is het gebruik van de detector erg eenvoudig. Zo kun je met de ene knop het gevoeligheidsniveau instellen en gebruik je de andere knop voor het instellen van de discriminatiemodus. Het is mogelijk om de steel van de detector te verstellen, zodat deze perfect bij jouw lengte past.

Daarnaast heeft de C.Scope CS3MXI Pro niet veel onderhoud nodig. Het is dan ook heel gemakkelijk om de detector in gebruik te nemen en er heel lang van te profiteren. Het is in ieder geval belangrijk om de detector na gebruik op een droge plek te leggen: de bedieningskast is niet waterdicht en moet daardoor beschermd worden tegen nattigheid.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de C.Scope CS3MXI Pro? Deze metaal detector heeft als belangrijkste voordeel dat het goed mogelijk is om zeer diep te zoeken. Zo is een munt te detecteren tot 30 cm diep en grote objecten tot wel 1,1 meter diep. Het toestel is ook voorzien van een waterdichte zoekspoel waardoor het mogelijk is om in het water te zoeken. Verder is ook de eenvoudige bediening een belangrijk voordeel van dit model.

Tot de nadelen van het metaaldetectie apparaat behoort onder andere het feit dat de bedieningskast niet waterdicht is. Je bent daardoor enigszins beperkt in je mogelijkheid om in water te zoeken. Verder is het niet altijd even duidelijk dat de batterij leeg is: een toonverandering geeft dit aan, maar op drukke plekken is het mogelijk dat je dit niet op tijd hoort.

Conclusie C.Scope CS3MXI Pro

C.Scope staat bekend als een van de meest toonaangevende merken op het gebied van metaaldetectors. Je kunt er dus verzekerd van zijn dat je met de CS3MXI Pro kiest voor een kwalitatieve detector. Dit type is een aanrader voor beginners, maar is mogelijk ook de juiste keuze wanneer je een gevorderde detectorist bent. Zoek je een goedkope metaaldetector, kijk dan eens naar de Electrovision CS100.