C.Scope CS440XD metaaldetector

Wanneer je net nieuw bent in de wereld van metaaldetectie, is het wel zo prettig dat je een goede maar ook makkelijke detector kiest waarmee je direct uit de voeten kunt. In dit geval zijn er veel detectors om uit te kiezen: er zijn veel instapmodellen die perfect zijn voor de beginner. Enkele opties zijn de Maclean MCE993 metaaldetector en de C.Scope CS440XD. De metaaldetector van C.Scope is niet alleen goed betaalbaar, maar is ook voorzien van alle belangrijke basisfuncties die jij nodig hebt voor het doen van waardevolle vondsten. Hier lees je alles over dit model en kun je bepalen of dit exemplaar jouw volgende aankoop wordt.

C.Scope CS440XD metaaldetector

Met de C.Scope CS440XD kies je voor een beginnersexemplaar: een degelijke non-motion detector met een aantal prima basisfuncties. De detector heeft in de eerste plaats een prima metaalselectie en werkt ook goed op het zoute strand. Ideaal wanneer je tijdens je vakantie aan zee in alle rust wilt zoeken naar mooie spullen. De stevige constructie en het lage gewicht maken het toestel ook nog eens zeer geschikt voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de metaaldetectie.

In de doos

  • C.Scope CS440XD
  • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS440XD

Het is erg gemakkelijk om deze metaal detector in gebruik te nemen. Je bent in staat om de machine direct te gebruiken zodra deze uit de verpakking komt. Er is geen ingewikkelde installatie nodig: het enige wat je hoeft te doen is de zoekschijf koppelen aan de steel. Daarna is je nieuwe aanwinst klaar voor gebruik.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 17 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1,03 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS440XD metaaldetectorDe bediening van de C.Scope detector werkt eenvoudig. Je maakt gebruik van een analoge metaaldetector met twee makkelijke knoppen op het bedieningspaneel dat aan de steel vast zit. Hiermee kun je de detector aan- en uitzetten, maar je kunt hier ook het volume mee aanpassen. De andere knop is voor het afstemmen van het discriminatieniveau, maar deze knop dient ook als resetknop.

Het onderhoud van deze metaaldetector stelt niet veel voor en je kunt dan ook heel gemakkelijk lang gebruik maken van je metaaldetectiemachine. Het enige wat je moet doen is het apparaat goed opbergen na gebruik, het liefst op een droge plek. Zo haal je alles uit de levensduur van de C.Scope CS440XD.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de C.Scope CS440XD is dat deze detector ideaal dient als instapmodel. Je bent verzekerd van een duidelijke en makkelijke bediening en daarnaast is de detector ook allround toepasbaar. Een ander voordeel is dat het apparaat ook op het zoute strand redelijk goed werkt. Verder is dit model ook goed inzetbaar op minder grote zoekterreinen.

Helaas wordt de metaal detector niet geleverd met een hoofdtelefoon of aansluiting voor een hoofdtelefoon. Dit betekent dat het soms lastiger is om op drukke plekken te zoeken, omdat je het geluidssignaal dan niet altijd hoort.

Conclusie C.Scope CS440XD

Met de C.Scope CS440XD kies je voor een degelijke metaaldetector die van de belangrijkste functies is voorzien. De detector is vooral een aanrader voor de beginnende detectorist, maar ook voor jongeren en kinderen. De lengte van de steel is in te stellen tot maar liefst 137 cm, waardoor het ook voor langere mensen prima te gebruiken is. Het model is zeker een aanrader voor beginners en de jonge schatzoeker. Een ander goed model van de fabrikant is de C.Scope CS2MX metaaldetector.