C.Scope CS4MXI metaaldetector

Metaaldetectors zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en zijn te vinden bij heel veel goede merken. Dit kan de zoektocht naar een goede detector lastiger maken: de meeste modellen lijken erg veel op elkaar. Op deze website ben je in staat om de verschillende detectors met elkaar te vergelijken en de juiste keuze te maken. Deze pagina bevat alle informatie over de C.Scope CS4MXI metaaldetector. Met informatie over de technische specificaties, de voor- en nadelen en meer details kun je bepalen of deze detector voor jou de beste keuze is.

C.Scope CS4MXI metaaldetector

Met de C.Scope CS4MXI kies je voor een analoge motion metaaldetector die de belangrijkste basisfuncties heeft. Deze detector heeft twee discriminatie-niveaus: de eerste is voor het zoeken naar alle metalen en het discrimineren van ijzer en de tweede is voor het vinden van grote ijzeren objecten. De aanwezigheid van de pinpoint-functie maakt het mogelijk om de exacte plaats van een voorwerp te bepalen. Het toestel detecteert munten en kleine voorwerpen tot een diepte van 35 cm en grote objecten tot een diepte van 1,4 meter.

In de doos

 • C.Scope CS4MXI
 • 8x AA batterijen
 • Koptelefoon
 • Riemclip
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS4MXI

Zodra je de detector in je bezit hebt, kun je deze vrijwel meteen gebruiken. De zoekspoel wordt door middel van een kabel aan de steel en het bedieningspaneel vastgemaakt. Daarna ben je meteen in staat om het apparaat te gebruiken. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen voor het eerste gebruik: zo weet je zeker dat je de detector tot de volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 3 (alle metalen, Disc 1, Disc 2)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS4MXi metaaldetectorDe bediening van deze detector van C.Scope is analoog en heeft vier knoppen die op het bedieningspaneel staan; deze is onderaan de steel bevestigd. Met deze knoppen kun je een zoekstand instellen en de gewenste discriminatie-stand in te stellen. Verder is de detector ook voorzien van een pinpoint-functie, waardoor het heel makkelijk is om de nauwkeurige locatie van een voorwerp te bepalen. Ook is de steel instelbaar en daardoor eenvoudig op de juiste lengte in te stellen.

Je bent niet veel tijd kwijt aan de onderhoud van de metaal detector. Deze detector is zeer onderhoudsvriendelijk en het is dan ook goed mogelijk om optimaal te profiteren van de lange levensduur. Het is belangrijk om de C.Scope CS4MXI goed op te bergen op een droge plek. Daarnaast is het belangrijk om de batterij in de gaten te houden, zodat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de C.Scope CS4MXI is de snelle reactietijd. De signaalverwerking is zeer snel: er is maar een korte hersteltijd nodig om weer een volgend signaal te kunnen detecteren. Verder is het mogelijk om de metaal detector aan de hand van de riemclip aan een broekriem vast te maken. Op deze manier is het nog aangenamer om de detector in gebruik te nemen.

Een mogelijk nadeel van het toestel is dat het bedieningspaneel niet waterdicht is. Dit betekent dat je extra goed moet opletten wanneer het regent en daarnaast kun je niet volop in het water zoeken. Verder is het dieptebereik niet afleesbaar en is er geen sprake van een numerieke voorwerpidentificatie. De Velleman CS130 metaaldetector heeft bijvoorbeeld wel een display waar je informatie op kunt zien.

Conclusie C.Scope CS4MXI

Wanneer je kiest voor de C.Scope CS4MXI ben je verzekerd van een metaaldetector die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien. Dit maakt de detector zeker een aanrader voor de beginner, maar ook voor een gevorderde. Andere modellen die je kunt overwegen zijn de Maclean MCE930 en de Teknetics Omega 8500 metaaldetector.