C.Scope CS4PI metaaldetector

Wil je op zoek gaan naar militaria en andere oudheden op tal van verschillende gronden? Het is dan zeker mogelijk om voor een model als de C.Scope CS4PI metaaldetector te kiezen. Maar wat voor type detector is dit precies en wat zijn de belangrijkste voordelen van dit model? En zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden? Op deze pagina vind je alle informatie over dit model en wordt het nog makkelijker om een goede keuze te maken. Je hebt de mogelijkheid om de verschillende detectors met elkaar te vergelijken, zodat je altijd de beste keuze maakt in je zoektocht naar de beste metaaldetector.

C.Scope CS4PI metaaldetector

De C.Scope CS4PI is een metaaldetector met Puls Inductie (PI), wat ook in de naam voorbij komt. Dit houdt in dat je een metaaldetector kiest met een krachtige techniek met weinig grondeffect. De detector gaat hierdoor zeer diep, ook in gemineraliseerde strandgronden of in nat zand. Het apparaat is zeer geschikt voor het zoeken naar voorwerpen uit de oudheid of militaire voorwerpen en kent een zeer eenvoudige bediening met twee draaiknoppen.

In de doos

 • C.Scope CS4PI
 • Koptelefoon
 • 8x AA batterijen
 • Riemclip
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS4PI

Zodra je de detector in je bezit hebt, wil je hier logischerwijs zo snel mogelijk gebruik van maken. Dit is ook goed mogelijk, want het toestel heeft geen ingewikkelde installatie die lange tijd kost. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aansluiten op de zoekspoel. Ook is het aan te raden de handleiding door te nemen voor het eerste gebruik. Deze krijg je standaard meegeleverd.

Technische specificaties

 • Technologie: Puls inductie
 • Zoekfrequentie: 1.0 – 4.2 kHz
 • Zoekstanden: alle metalen
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS4PI metaaldetectorHoe moet je de C.Scope detector bedienen? Deze metaaldetector heeft 2 draaiknoppen waarmee je alles regelt. Dit maakt de detector zeer eenvoudig in gebruik voor volwassen beginners. De detector heeft geen discriminatie omdat er sprake is van een Puls Inductie: het diepte bereik is hiermee zeer groot. Grote objecten zijn tot wel 1,5 meter vindbaar en kleine voorwerpen zoals een munt is tot 35 cm diep te vinden.

Het onderhoud van deze metaal detector kost niet veel tijd. Het is in ieder geval belangrijk om de C.Scope CS4PI na gebruik op te bergen op een droge plek. Dit omdat de bedieningskast niet tegen water kan. Op deze manier waarborg je de lange levensduur van de metaaldetectiemachine. Houdt ook de batterij in de gaten zodat je nooit met een lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

Met de aanschaf van een metaaldetector als de C.Scope CS4PI krijg je met een aantal voordelen te maken. Een van de belangrijkste voordelen is de aanwezigheid van de Puls Inductie techniek. Hiermee zoekt je metaaldetector zeer diep en is het heel goed mogelijk mooie voorwerpen uit de oudheid te vinden. Daarnaast heeft het model ook een waterdichte zoekspoel waarmee het mogelijk is om in het water te zoeken. Ideaal voor langs oevers en bij stranden.

Een mogelijk nadeel van dit model is dat er geen sprake is van een discriminatie, waardoor het niet mogelijk is om ongewenste objecten te elimineren. Een ander nadeel is dat het bedieningspaneel niet waterdicht is. Je kunt wel met de zoekspoel onder water, maar niet verder dan de steel, omdat de rest niet waterdicht is. Hierdoor ben je enigszins beperkt in je mogelijkheden.

Conclusie C.Scope CS4PI

Met de C.Scope CS4PI metaaldetector kies je voor een exemplaar waarmee je zeer diepliggende voorwerpen kunt detecteren. Ben je op zoek naar oude spullen dan is het apparaat zeker een aanrader. Voor zowel beginners als gevorderden is deze metaaldetector een goede keuze. Een aantal modellen van andere merken om mee te nemen in je vergelijking zijn bijvoorbeeld de Maclean MCE972 en de Velleman CS100.