C.Scope CS6MXI metaaldetector

Het vinden van metalen zoals brons, zilver en goud is een interessante hobby die veel kan opleveren. Het is dan ook niet voor niets dat de hobby metaalzoeken al heel lang ongekend populair is. Wie weet doe je een waardevolle vondst van goud of zilver! Het is wel belangrijk om een goede metaaldetector aan te schaffen waarmee je ook verzekerd bent van hoge prestaties. Een detector die hoge prestaties heeft en daarnaast ook ideaal is voor de beginnende en ervaren zoeker is de C.Scope CS6MXI metaaldetector. Voor alle technische specificaties, voor- en nadelen van dit model zit je op deze pagina goed.

C.Scope CS6MXI metaaldetector

Met de C.Scope CS6MXI kies je voor een analoge metaaldetector die gemakkelijk in gebruik is en niet al te veel complexiteit biedt. Deze detector heeft een snelle 17 kHz zoekfrequentie en geeft een duidelijk signaal zodra je op een metalen voorwerp stuit. Door middel van duidelijke signalen ben je in staat om snel te bepalen wanneer je moet graven. Daarnaast heeft het toestel een makkelijke besturing en is voorzien van een variabele discriminatie voor het analyseren van voorwerpen.

In de doos

 • C.Scope CS6MXI
 • Koptelefoon
 • 8x AA batterijen
 • Riemclip
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS6MXI

Het metaaldetectie apparaat is vrijwel meteen in gebruik te nemen zodra je hem in je bezit hebt. Het enige wat je hoeft te doen is het koppelen van het bedieningspaneel en de zoekspoel met behulp van een kabel. Daarna is de metaal detector klaar voor gebruik. Het is wel altijd aan te raden om voor het eerste gebruik de handleiding door te nemen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 3 (alle metalen, Disc 1, Disc 2)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 100 cm tot 137 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

CScope CS6MXI metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van C.Scope is erg eenvoudig. Deze detector heeft een bedieningspaneel onder de armsteun: op dit paneel zitten meerdere draaiknoppen waarmee je instellingen kunt wijzigen. Zo is het onder andere mogelijk om een discriminatie in te stellen waardoor je voorwerpen kunt analyseren en identificeren. Het is onder andere mogelijk om ijzer te elimineren waardoor je zeker bent van waardevolle vondsten. Met de pinpoint-functie is het mogelijk om de locatie van het voorwerp zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Het onderhoud van de C.Scope CS6MXI kost niet veel tijd: dit exemplaar is zeer onderhoudsvriendelijk. De metaal detector moet in de eerste plaats na gebruik op een droge en veilige plek opgeborgen worden. Daarnaast is het ook belangrijk om de batterijen van het toestel in de gaten te houden, zodat je niet met lege batterijen komt te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS6MXI heeft een aantal voordelen waar je als gebruiker meteen van profiteert. In de eerste plaats is de detector geschikt voor alle bodemsoorten, ook als er sprake is van gemineraliseerde bodem. Verder is de zoekspoel waterdicht waardoor het ook mogelijk is om in ondiep water te zoeken.

Een mogelijk nadeel is dat het bedieningspaneel niet waterdicht is, waardoor het apparaat maar beperkt onder water gebruikt kan worden. Deze detector is dan ook niet geschikt voor het waden in water. Een tweede mogelijk nadeel is dat je de object identificatie kunt aflezen op het scherm, aangezien er sprake is van een analoge detector.

Conclusie C.Scope CS6MXI

Met de C.Scope CS6MXI kies je voor een metaaldetector die is voorzien van de belangrijkste basisfuncties maar die daarnaast ook handige extra’s biedt. Het toestel is bijvoorbeeld een stuk uitgebreider dan andere modellen van dit merk, zoals de CS2MX of de CS440XD. De CS6MXI is een aanrader wanneer je als beginner of gevorderde zoekt naar een geavanceerde metaaldetector. Echter, vergeet ook de Maclean MCE992 metaaldetector niet in je vergelijking mee te nemen!