C.Scope CS880 metaaldetector

Een metaal detectie machine is op veel verschillende manieren inzetbaar. Het is niet alleen mogelijk om een detector voor je hobby te gebruiken, maar het is ook mogelijk om een detector te gebruiken voor professionele werkzaamheden. Er zijn verschillende sectoren waar het gebruik van een dergelijke machine voorkomt. Heb je een toestel nodig voor grond-, weg- en waterbouw? Dan zijn er verschillende opties, waaronder de C.Scope CS880 metaaldetector. Op deze pagina lees je meer over dit model en is het mogelijk om op basis van deze informatie een goede keuze te maken.

C.Scope CS880 metaaldetector

Met de C.Scope CS880 kies je voor een metaal detector die speciaal is ontwikkelt voor het lokaliseren van vergeten of verborgen metalen objecten zoals putdeksels die onder aarde of asfalt zijn begraven. Het apparaat wordt onder andere veel gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw. Daarnaast is de detector voorzien van verschillende handige functies die het gebruik nog makkelijker maken. Ook is de CS880 is spatwaterdicht en voorzien van een robuuste behuizing waardoor hij wel tegen een stootje kan.

In de doos

  • C.Scope CS880
  • 8x 1,5V batterijen
  • Waterdichte zoekspoel
  • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS880

De installatie van deze analoge metaaldetector is zeer eenvoudig. Binnen een paar minuten kun je aan de slag met deze detector. Het is wel aan te raden om de handleiding van het toestel door te nemen, zodat je verzekerd bent van alle belangrijke gegevens en andere informatie die het optimale gebruik van de detector mogelijk maakt.

Technische specificaties

  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 107 cm tot 140 cm
  • Batterij: 8x 1,5V penlight batterijen
  • Gewicht:

Bediening en onderhoud

C.Scope CS880 metaaldetectorDe C.Scope metaaldetector heeft een vrij eenvoudige bediening en het is dan ook zeer eenvoudig om putdeksels te detecteren. Deze detector heeft een kastje waarop zowel audio als visuele target melding binnenkomt. De machine is zeer gevoelig voor grote metalen voorwerpen: zodra een putdeksel detecteert hoor je een duidelijk geluidssignaal. Daarbij schakelt de C.Scope CS880 automatisch uit wanneer je deze 20 minuten niet gebruikt.

Wil je graag een toestel wat makkelijk te onderhouden is? Dan heb je geluk met dit model. Het is namelijk niet tot nauwelijks nodig om deze metaaldetector te onderhouden. Het is in ieder geval belangrijk om het toestel op een veilige en droge plek op te bergen. Op deze manier benut je de levensduur van deze detector optimaal. De batterij gaat maar liefst 100 uur mee; het is daardoor niet vaak nodig de batterijen te vervangen.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS880 is een perfecte metaaldetector voor het gebruik in de grond-, weg- en waterbouw. De detector werkt zeer lang op een set batterijen waardoor het niet snel nodig is om deze te vervangen. Verder is het type voorzien van een verstelbare steel en een comfortabele handgreep met armsteun, waardoor het goed mogelijk is lange tijd gebruik te maken van de machine.

Een mogelijk nadeel van deze metaal detector is dat de gevoeligheid van kleine voorwerpen zeer klein is. Dit maakt hem dan ook niet geschikt voor het zoeken naar munten en andere kleine objecten. Het is dan ook vooral slim om het toestel aan te schaffen wanneer je deze gaat gebruiken voor het zoeken naar putdeksels of andere grote voorwerpen.

Conclusie C.Scope CS880

Wanneer je op zoek wilt gaan naar putdeksels en andere grote voorwerpen is deze metaaldetector zeker een aanrader. De C.Scope CS880 is een robuuste detector die goed tegen een stootje kan. Je bent dan ook verzekerd van een kwalitatieve metaaldetector voor in de GWW-sector. Voor hobbyisten die op zoek willen naar munten is het model een minder goede keuze. Wil je graag een goede gouddetector, kijk dan eens naar de Teknetics G2+ of (met een beperkt budget) de Maclean MCE940 GOLD.