C.Scope CS990XD metaaldetector

Het vinden van een geschikte metaaldetector biedt meerdere mogelijkheden: er is voor ieder wat wils waardoor het goed mogelijk is om iets te vinden dat bij jouw wensen aansluit. Een toestel als de C.Scope CS990XD metaaldetetor zorgt niet alleen voor zeer goede resultaten, maar staat ook bekend om het gebruiksgemak. Daarnaast heb je de mogelijkheid om uit veel verschillende instellingen te kiezen. Wil je meer weten over dit model? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten en kun je heel gemakkelijk en snel een goede keuze maken in je zoektocht naar een detector.

C.Scope CS990XD metaaldetector

Met de C.Scope CS990XD kies je voor een analoge metaaldetector met eenvoudige bediening en veel beschikbare functies. Er is niet alleen sprake van uitgebreide discriminatie mogelijkheden, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor audio metaalherkenning en de keuze voor een ondergrond-preset. De detector zoekt munten tot 25 centimeter diep en grote voorwerpen tot 120 centimeter diep.

In de doos

 • C.Scope CS990XD
 • Batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope CS990XD

Het is erg eenvoudig om deze machine in gebruik te nemen. Het apparaat heeft geen ingewikkelde installatie en kan vrijwel meteen voor het eerste gebruikt worden. Een aanrader is wellicht het lezen van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt. Hierin staat alles wat je moet weten over de detector en de mogelijkheden, zodat je de detector meteen optimaal gaat gebruiken.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: land en strand
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 108 cm tot 135 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,6 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope CS990XD metaaldetectorHet bedieningspaneel van deze C.Scope metaaldetector bestaat uit slechts een paar knoppen en dit maakt de bediening van deze detector erg eenvoudig. Je kunt heel gemakkelijk om de zoekstand in te schakelen, evenals het gevoeligheidsniveau en de discriminatie. In het midden van het bedieningspaneel zit een handige meter waarmee je heel gemakkelijk kunt aflezen hoe vol de batterij nog is.

Een metaal detector als de C.Scope CS990XD vraagt nauwelijks om onderhoud. Het is onder andere belangrijk om de detector op een droge en veilige plek op te bergen zodra je deze gebruikt hebt. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van de metaaldetectiemachine. Verder is het ook belangrijk om de batterijstand in de gaten te houden: zo kom je nooit met een lege batterij te staan.

Voor- en nadelen

De C.Scope CS990XD komt met een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. In de eerste plaats is de detector zeer gemakkelijk te bedienen, maar zijn er wel veel uitgebreide functies beschikbaar. Het overzichtelijke bedieningspaneel maakt de detector erg aangenaam voor de beginnende metaalzoeker. Verder is ook de handige batterijmeter een voordeel: hier lees je makkelijk af wanneer het tijd is om de batterij op te laden.

Een mogelijk nadeel is dat deze analoge metaaldetector wat minder geavanceerd is voor de gevorderde metaalzoeker. Wanneer je een metaal detector zoekt met nog meer functies en mogelijk is het model wellicht iets te eenvoudig. Een voorbeeld van een digitaal model is bijvoorbeeld de Velleman CS250 metaaldetector.

Conclusie C.Scope CS990XD

Ben je als beginnende metaalzoeker op zoek naar een goede en makkelijk te bedienen metaaldetector? Dan is de C.Scope CS990XD zeker een aanrader. Deze detector voldoet aan de belangrijkste eisen van een goede detector maar biedt net dat stukje extra waardoor je zeker weet dat je optimale resultaten gaat behalen tijdens je zoektochten. Ben je op zoek naar een handdetector, dan kan de Eagle T330AA een goede keuze zijn.