C.Scope EVO 6000 metaaldetector

Ben je op zoek naar de beste metaaldetector? Wellicht wil je op zoek naar munten, sieraden of andere gouden voorwerpen op verschillende ondergronden. Maar welke detector is hier geschikt voor? Een van de opties die je in dit geval hebt is de C.Scope EVO 6000. Deze metaaldetector is niet alleen volledig waterdicht, maar heeft nog meer voordelen waar je optimaal van profiteert. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze kwalitatieve metaal detector.

C.Scope EVO 6000

De C.Scope EVO 6000 is een metaaldetector van het bekende Britse merk dat al jarenlang analoge metaaldetector van de hoogste klasse produceert. Met dit model heeft ook de fabrikant de stap naar digitaal gezet. Het apparaat is volledig waterdicht en biedt goede prestaties op diverse ondergronden, waaronder akkers, op het strand, in parken en onderwater. Daarnaast is het toestel een makkelijk te bedienen metaaldetector die zowel voor starters als ervaren zoekers een goede keuze kan zijn.

In de doos

 • C.Scope EVO 6000
 • Oplaadkabel hoofdtelefoon
 • Oplaadkabel/datakabel EVO 6000
 • Oplaadadapter
 • Handleiding

Installatie van de C.Scope EVO 6000

De installatie van de metaaldetector is snel geregeld. Er zijn een aantal standaard zoekstanden die je kunt instellen, maar het is ook mogelijk om zelf instellingen te personaliseren. Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je vrijwel meteen met de metaal detector op pad en waardevolle objecten vinden!

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 17,5 kHz
 • Zoekstanden: 4 (inland, beach, all metal en custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja en waterdichte besturingskast
 • Steel lengte: instelbaar van 115 tot 140 cm
 • Batterij: LiPo 2000 mAh
 • Gewicht: 1,45 kg

Bediening en onderhoud

C.Scope EVO 6000 metaaldetectorDe bediening van deze C Scope metaaldetector gebeurt door middel van 6 drukknoppen die zich onder het display bevinden. Hiermee wijzig je instellingen en kun je de gewenste zoekstand selecteren. Daarnaast kun je op het display alle belangrijke informatie aflezen, zoals de numerieke voorwerpidentificatie. De informatie is zeer duidelijk zichtbaar op het verlichte display.

Met dit model kies je voor een volledig digitale metaaldetector die ook voorzien is van een oplaadbare accu. Het is dan ook belangrijk de accu op te laden wanneer deze bijna leeg is. Dit wordt aangegeven op het display. Zo kom je nooit met lege batterij te staan. Verder heeft de metaal detector niet veel onderhoud nodig. Zorg ervoor dat deze altijd veilig en droog staat als je hem niet gebruikt.

Voor- en nadelen

Een detector als deze heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats heeft de detector een 17,5 kHz zoekfrequentie, waarmee het heel goed mogelijk is om kleine objecten te detecteren. Ook objecten die bij elkaar in de buurt liggen worden door de EVO 6000 afzonderlijk opgemerkt. Verder is het ook een groot voordeel dat deze metaaldetector volledig waterdicht is. Je kunt met de metaaldetector tot een meter onderwater zoeken.

Heeft het toestel dan ook nog nadelen? De detector is van de belangrijkste functies voorzien, maar heeft onder andere geen verlichting op de zoekspoel. Verder zijn er geen grote nadelen op te merken aan deze metaaldetectiemachine.

Conclusie C.Scope EVO 6000

In je zoektocht naar een metaaldetector kom je heel wat goede opties tegen en ook de C.Scope EVO 6000 is een van de betere modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Wil je graag onderwater met je metaaldetector? Dan is het toestel zeker een aanrader. Daarnaast zijn ook de uitgebreide functies van deze detector een reden om dit model aan te schaffen om op zoek te gaan naar munten, juwelen en eeuwenoude objecten.