Coinpad vondstendoosje

Zoek je naar een manier om munten op te bergen die je hebt opgegraven? Wanneer je op zoektocht gaat met je metaaldetector is de kans aanwezig dat je oude voorwerpen zoals munten detecteert en opgraaft. Het is dan wel zo prettig als je voor een opbergdoosje kiest waar je de munten in kunt doen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is met de Coinpad. Wil je meer weten over dit vondstendoosje? Hier lees je alles wat je moet weten over de Coinpad.

coinpad muntendoosjeCoinpad

Met de Coinpad kies je niet voor een vondsten tas, maar voor een muntendoosje waar je meerdere munten in kwijt kunt. Het doosje is klein en daardoor passen er vooral munten in. Het doosje is aan de binnenzijde voorzien van een spons. Deze kun je vochtig maken voordat je op pad gaat. Zodra je munten vindt, kun je deze in de spons plaatsen: zo blijven de munten vochtig. Je kunt de spons uitspoelen en ook weer opnieuw gebruiken. Objecten tot 39 mm passen in de Coinpad.

In de doos

  • Coinpad
  • Handleiding

Voor- en nadelen

Het doosje is klein van stuk en daardoor gemakkelijk mee te nemen tijdens een van je zoektochten. Je kunt het doosje gemakkelijk in een zak stoppen of ervoor kiezen om dit in je vondstentas te stoppen, zodat je munten gemakkelijk onderscheidt van andere objecten die je hebt gevonden. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je de spons telkens weer kunt hergebruiken: na gebruik spoel je de spons uit en kun je deze voor je volgende zoektocht weer vochtig maken.

De Coinpad is (als onderdeel van een metaaldetector accessoirepakket) alleen geschikt voor munten en andere kleine voorwerpen tot een grootte van 39 mm. Grotere objecten passen niet in dit muntendoosje. Daarnaast zul je na verloop van tijd het sponsje moeten vervangen, vooral bij veelvuldig gebruik.

Conclusie Coinpad

De Coinpad is een uitstekende keuze wanneer je ervan verzekerd wilt zijn dat jouw vondsten veilig opgeborgen kunnen worden. Munten, sieraden en andere items passen perfect in dit vondstendoosje en het doosje zelf kan gemakkelijk in een zak of tas. Een handig hulpmiddel om tijdens een tocht met je metaaldetector mee te nemen.