Metaaldetector Expert

Digger kopen?

Digger kopen?

Digger kopen?Diggers zijn accessoires die je gebruikt bij metaaldetectie. Een digger wordt ook wel een grasmes genoemd: het is een mes waarmee je objecten in een harde of zware bodem gemakkelijker kunt uitgraven. Je hebt niet altijd genoeg aan een normale schep of een zeefschep wanneer je naar metaal gaat zoeken. Soms kom je terecht op locaties waar de bodem hard of zwaar is. In dit geval heb je veel baat bij het gebruik van een digging tool en kun je het beste een digger kopen.

Met een digger kun je harde grond rondom een object uitgraven. Dit wordt een stuk makkelijker met de juiste accessoire. Een metaaldetector geeft een signaal wanneer je op een metalen voorwerp stuit. Afhankelijk van het type metaaldetector zul je weten waar je moet graven en kun je nog gebruik maken van een pinpointer of pinpoint-functie op de detector. Heb je te maken met harde grond? Dan kan het lastig zijn om een object uit te graven. Dit wordt een stuk makkelijker met een goede digger. Hiermee kun je harde gronden graven om jouw objecten op te sporen en mee te nemen. Wil je een dergelijke tool tot je beschikking hebben, dan kun je eenvoudig een grasmes kopen.

Welke soorten diggers zijn er?

Er zijn verschillende soorten diggers verkrijgbaar. De verschillen zitten hem vaak in de breedte van het mes, maar ook in het materiaal waar het mes van is gemaakt. Een ander verschil zit hem in de aanwezigheid van kartels: sommige messen hebben twee kartel zijdes, anderen maar één. Ook hebben grasmessen verschillende handgrepen: sommigen zijn van rubber, anderen van plastic. Een andere manier waarop diggers van elkaar verschillen is de manier van opbergen. De holster van het mes is tevens de beschermhoes. Er zijn ook grasmessen die geleverd worden met een heupbevestiging, waardoor het nog makkelijker is om het toestel mee te nemen.

De beste merken voor diggers zijn onder andere Garrett, Nokta Makro, White’s en Quest. Deze merken zijn bekende namen op het gebied van metaaldetectors en ook als het gaat om accessoires zoals diggers is het goed mogelijk om bij deze merken te kijken. De genoemde merken hebben digging tools in het assortiment. Verder zijn er nog een aantal andere namen waar je terecht kunt voor een digger, zoals Deteknix, Raptor en LG. Het is aan jou om te bepalen welk grasmes aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten bij het kopen van diggers?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een digger. In de eerste plaats doe je er goed aan om te kijken naar het materiaal waar het mes van is gemaakt. De meeste messen zullen gemaakt zijn van RVS. Verder is het goed om te kijken naar hoe het grasmes geleverd wordt: zit er een heupbevestiging bij en is het mes voorzien van goede bescherming? Zo weet je zeker dat je de schep of het grasmes op een goede en veilige manier kunt gebruiken. Verlies ook je budget niet uit het oog bij het vinden van de beste digger. Gelijk een digger kopen? Klik dan op de button bovenaan deze pagina. Je hebt onder andere keuze uit de Garrett Edge Digger, Nokta Makro Premium Digger, Quest Diamond Digger, LK Edge Digger, Raptor Digger, White’s Digger en de Root Assassin Model 6 metaaldetector schep.

De beste diggers voor een makkelijke zoektocht naar metaal

  • Handige accessoire voor metaaldetectie
  • Verkrijgbaar in diverse soorten
  • Veel kwalitatieve diggers van hoogstaande merken