Electrovision CS100 metaaldetector

Wanneer je voor het eerst een metaaldetector gaat aanschaffen is het logisch dat je een detector wilt die niet al te duur is en ook gemakkelijk te bedienen. Vooral wanneer je zelf (nog) niet veel ervaring hebt in het gebruik van een metaaldetector. Wat zijn in dit geval je mogelijkheden? Betaalbare detectors zijn er genoeg, maar welke past het beste bij jouw wensen? Een van de mogelijkheden is de Electrovision CS100 metaaldetector. Dit toestel voldoet aan alle eisen, qua prijs en functies. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over deze detector voor starters en ben je in staat om een goede keuze te maken.

Electrovision CS100 metaaldetector

De Electrovision CS100 is een allround metaaldetector die perfect dient als instapmodel. De detector is in de eerste plaats zeer goed betaalbaar en is daarnaast ook voorzien van de belangrijkste basisfuncties. De detector is een ideaal hulpmiddel om op zoek te gaan naar metalen voorwerpen. Het apparaat heeft een waterdichte zoekspoel van 17 cm en biedt daarnaast zowel visuele als hoorbare indicatie. De detector weet het verschil tussen ijzer/staal en zilver/goud, waardoor je altijd de juiste toon hoort.

In de doos

  • Electrovision CS100
  • Handleiding

Installatie van de Electrovision CS100

Deze metaaldetector installeren? Dit toestel van Electrovision is een van de meest eenvoudige metaaldetectors die vandaag de dag verkrijgbaar is. Het model valt dan ook onder de categorie ‘switch on and go’: je kunt er vrijwel meteen gebruik van maken. Het enige wat je hoeft te doen is de metaal detector aanzetten. Daarna kun je aan de slag met het vinden van waardevolle objecten.

Technische specificaties

  • Technologie:
  • Zoekfrequentie:
  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 6x AA Penlite batterijen
  • Gewicht: 700 gram

Bediening en onderhoudElectrovision CS100 metaaldetector

Met de Electrovision metaaldetector kies je voor een analoge metaaldetector die is voorzien van een handvat met daaraan een bedieningspaneel, bestaande uit meerdere draaiknoppen. Met deze knoppen is het mogelijk om instellingen door te voeren. Op deze manier maak je optimaal gebruik van dit metaaldetectie apparaat. Het is daarnaast ook mogelijk om de metalen as uit te schuiven zodat je optimaal gebruiksgemak ervaart.

Hoe moet je de Electrovision CS100 dan onderhouden? Deze metaaldetector is niet alleen heel gemakkelijk in gebruik, maar ook in metaaldetector onderhoud. De detector heeft niet tot nauwelijks onderhoud nodig: je kunt de detector na gebruik uitschakelen en daarna op een droge en veilige plek opbergen. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je Electrovision detector.

Voor- en nadelen Electrovision metaaldetector

Een belangrijk voordeel van deze metaal detector is het gebruiksgemak en de lage prijs: je kunt heel gemakkelijk op zoek gaan naar metalen voorwerpen. De detector heeft een uitschuifbare metalen as waardoor het gebruiksgemak nog groter is. Verder is de spoel ook waterdicht en is het mogelijk om hiermee onder water te zoeken. Wel is het een eenvoudige detector die heel eenvoudig te begrijpen is, ook voor kinderen. Het lage gewicht maakt de detector ook geschikt voor jongere kinderen en is daarom ook een van de beste kinder metaaldetectoren.

Met de Electrovision CS100 kies je voor een van de meest simpele detectors die verkrijgbaar zijn. De bediening is simpel, maar je hebt redelijk weinig mogelijkheden als het gaat om functionaliteiten. De detector heeft ook geen handige armsteun waarmee je het gebruik nog makkelijker maakt.

Conclusie Electrovision CS100

Een metaaldetector als de Electrovision CS100 is vooral een goede keuze wanneer je op zoek gaat naar een zeer eenvoudig te bedienen exemplaar. Voor kinderen en starters is deze metaaldetector mogelijk dan ook een goede keuze. Er zijn daarnaast ook genoeg modellen zoals de Nokta Makro Invenio en de C.Scope CS1220XD die net wat uitgebreider zijn en iets meer kosten: hiermee heb je wel meteen een stuk meer mogelijkheden.