Fisher CZ-21 metaaldetector

Er zijn veel verschillende metaaldetectors verkrijgbaar en het kan lastig zijn om een goede keuze te maken. Je doet er in ieder geval goed aan om te bepalen wat voor soort detector je wilt aanschaffen. Wat wil je vinden en waar wil je kunnen zoeken? Er zijn detectors voor op special bodems, maar ook voor onder water. Een van de modellen die geschikt is voor onder water is de Fisher CZ-21 metaaldetector. Wil je meer weten over deze detector? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie en kun je aan de hand hiervan bepalen of dit model ook voor jou de goede keuze is.

Fisher CZ-21 metaaldetector

De Fisher CZ-21 behoort tot de topklasse metaaldetectors van het metaaldetector merk Fisher. Je kiest voor dit exemplaar wanneer je graag onder water wilt zoeken naar waardevolle voorwerpen. Het apparaat kan tot 75 meter onder water, maar is ook niet de minste wanneer je op land wilt gaan zoeken. Daarnaast heeft de detector heeft een zeer duidelijke pinpointfunctie, gevoeligheid en volumeregeling. Het vinden van zilveren en gouden objecten is dan ook zeker mogelijk met deze machine.

In de doos

 • Fisher CZ-21
 • Batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Fisher CZ-21

Je krijgt een gratis startershandleiding geleverd bij aanschaf van de metaal detector. Aan de hand hiervan krijg je het gebruik van deze metaaldetector snel onder de knie. Dit maakt het een stuk makkelijker om de het toestel voor het eerst in gebruik te nemen, zowel als beginner als gevorderde metaaldetectorist.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 5 en 15 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen / discriminiatie)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 76 cm tot 127 cm
 • Batterij: 4x 9V batterijen
 • Gewicht: 2,4 kg

Bediening en onderhoud

Fisher CZ-21 metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Fisher is zowel onder water als op land erg gemakkelijk. De meeste instellingen regel je via het analoge bedieningspaneel. Hier regel je niet alleen de grondbalans, maar ook diverse audiotonen, zoekstanden en het gevoeligheidsniveau. Het is met de detector goed mogelijk om verschillende metaalsoorten te discrimineren, waardoor je niet onnodig voorwerpen gaat opzoeken die uiteindelijk niets waard zijn.

Het is wel belangrijk om de metaal detector na gebruik goed op te bergen. Wanneer je onder water hebt gezocht is het daarnaast ook belangrijk om het apparaat droog te maken. Het veilig en droog opbergen van de metaaldetector draagt bij aan een lange levensduur. Daarnaast is het ook belangrijk om de stand van de batterij in de gaten te houden, zodat je altijd met volle batterij op pad gaat.

Voor- en nadelen

Tot de vele voordelen van de Fisher CZ-21 hoort onder andere de mogelijkheid om tot een diepte van 75 meter onder water te gaan. Dit maakt het onder andere voor duikers goed mogelijk om op zoek te gaan naar waardevolle voorwerpen. Verder heeft de detector een goed werkende pinpoint knop om een exacte locatie van het voorwerp te bepalen: hierdoor ben je verzekerd van mooie vondsten. Ook heb je de mogelijkheid om tussen meerdere frequenties te kiezen voor optimaal gebruik van de detector. Verder herkent het metaal detecte apparaat voorwerpen via 3 verschillende toonhoogtes, waardoor je snel weet met wat voor soort metaal je te maken hebt.

De Fisher CZ-21 heeft een gewicht van 2,4 kg en dit is in vergelijking met andere metaaldetectors aan de zware kant. Het is wel mogelijk om het gewicht beter te verdelen, bijvoorbeeld door de bedieningskast aan de broekriem te dragen. Ook is er geen sprake van numerieke voorwerpidentificatie, vanwege het ontbreken van een display waar de cijfers op worden weergegeven, zodat je snel kunt zien met welke metaalsoort je te maken hebt.

Conclusie Fisher CZ-21

Op zoek naar een goede metaaldetector voor onder water én op het stand? Dan is de Fisher CZ-21 zeker een aanrader. Deze detector is uitgebreid, biedt veel instelmogelijkheden en is daarnaast ook gemakkelijk te gebruiken. Voor de duiker, de ervaren detectorist en de beginner is dit model van de fabrikant dan ook een goede keuze. Kijk ook eens naar de Fisher F75 detector en vergeet het juiste metaaldetector toebehoren niet zoals een pinpointer, vondstentas, schep en/of extra zoekspoelen.