Fisher CZ-3D metaaldetector

Je bent natuurlijk op zoek naar de beste metaaldetector die niet alleen makkelijk te gebruiken is, maar ook een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Met een wat ruimer budget komen ook de betere mogelijkheden. Een van de betere metaaldetectors in de hogere prijsklasse is de Fisher CZ-3D metaaldetector. Deze detector is niet digitaal en is hiermee zeer gemakkelijk en snel te gebruiken, zonder al te veel ingewikkelde instellingen. Hier lees je meer informatie over deze detector en kun je bepalen of dit model jouw volgende aankoop wordt.

Fisher CZ-3D metaaldetector

Met de Fisher CZ-3D kies je voor een metaaldetector van het bekende A-merk Fisher. Het merk heeft door de jaren heen veel verschillende detectors op de markt gebracht. Dit type behoort tot de meest nauwkeurige detectors van het merk. Dit komt onder andere door de uitgebreide functies waar je gebruik van kunt maken. Onder andere de aanwezigheid van 7 discriminatie-niveaus, pinpoint-functie met diepte aanduiding en vier-toons object identificatie maken de CZ-3D zeer gemakkelijk in gebruik.

In de doos

  • Fisher CZ-3D
  • Batterijen
  • Handleiding

Installatie van de Fisher CZ-3D

Wanneer je jouw metaal detector krijgt geleverd, wil je hier als het goed is zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. En dat is goed mogelijk, want er is geen ingewikkelde installatie nodig bij dit exemplaar: je kunt bijna meteen gebruik gaan maken van je nieuwe aanwinst. Je doet er ook goed aan om de handleiding door te nemen, omdat je op deze manier op je gemak kennismaakt met de mogelijkheden van je metaaldetectie apparaat.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 5 en 15 kHz
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 1,6 kg

Bediening en onderhoud

Fisher CZ-3D metaaldetectorDe bediening van de metaaldetector van Fisher is volledig analoog en dit betekent dat je heel gemakkelijk en snel alle druk- en draaiknoppen onder de knie hebt. Je kunt verschillende instellingen gemakkelijk doorvoeren, zoals het volume, de grondbalans en de zoekstand. Bovenaan het bedieningspaneel zie je de mogelijkheden van goud en zilver en de andere mogelijke voorwerpen die je in deze metalen tegen kunt komen.

Het is vrij eenvoudig om de Fisher CZ-3D te onderhouden. Deze metaal detector is niet alleen zeer gemakkelijk te gebruiken, maar ook om netjes te houden. Het is onder andere slim om de zoekspoel schoon te maken na gebruik. Het opbergen van de detector op een droge en veilige plek is ook aan te raden. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je toestel.

Voor- en nadelen

De Fisher CZ-3D heeft een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. In de eerste plaats is de detector zeer nauwkeurig: je vindt daardoor alleen waardevolle objecten. De niet gewenste objecten worden snel gediscrimineerd. Daarnaast is het goed mogelijk om de elektronica van de steel af te halen en aan de borstriem te hangen zodat je van meer comfort geniet. Een derde voordeel is de mogelijkheid om uit meerdere frequenties te kiezen: hierdoor breidt je jouw zoekmogelijkheden nog verder uit.

Een metaaldetector als deze heeft geen display of andere digitale toepassingen. Dit maakt het voor sommigen een makkelijk te gebruiken metaaldetector, maar voor anderen juist een onduidelijk en ingewikkelde detector. Ben je gewend aan digitale detectors? Dan is het model wellicht niet de juiste keuze.

Conclusie Fisher CZ-3D

De De Fisher CZ-3D is een goede en vooral nauwkeurige metaaldetector waar je heel veel plezier uit kunt halen. Zowel de beginnende als de wat meer ervaren detectorist heeft baat bij het gebruik van dit exemplaar. Het apparaat is het meest geschikt voor akkers, maar kan ook op het strand gebruikt worden en is daardoor breed inzetbaar. Kies je voor een goedkoper model, kijk dan eens naar de Fisher F19 detector, Fisher M97 metaaldetector of Fisher Gemini 3.