Fisher F-Pulse pinpointer

Een zoektocht naar waardevolle objecten is natuurlijk al veel succesvoller met een goede metaaldetector. Maar wanneer je echt snel en nauwkeurig wilt zoeken is het zeker aan te raden om een pinpointer aan te schaffen. Hiermee bepaal je nog sneller de exacte locatie van een voorwerp, waardoor jouw zoektocht makkelijker wordt. Een van de pinpointers waar je voor kunt kiezen is de Fisher F-Pulse. Meer weten over dit model? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten, zodat je dit apparaat met andere beschikbare modellen kunt vergelijken om een goede keuze te maken.

Fisher F-Pulse

Fisher F-Pulse pinpointerDe Fisher F-Pulse is een unieke pinpointer: dit komt omdat dit een van de weinige modellen is die werkt op de Pulse Inductie techniek. Deze techniek houdt in dat er sprake is van een speciale vorm van metaaldetectie. Bij pulse techniek wordt een magnetische pulse uitgezonden: metalen voorwerpen in de omgeving worden magnetisch geladen. Hierdoor is het nog makkelijker om de exacte locatie van een voorwerp te achterhalen. Verder heeft het model 3 niveau’s voor de gevoeligheidsinstelling en werkt het toestel op 2 AA batterijen.

In de doos

  • Fisher F-Pulse
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Technologie: Pulse Inductie
  • Zoekfrequentie: Pulse Inductie
  • Waterdicht: ja, tot 3 meter
  • Batterij: 2x AA batterij

Bediening & voor- en nadelen

Een pinpointer als de Fisher F-Pulse is niet moeilijk te bedienen. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat aan te zetten nadat je met de metaaldetector een voorwerp hebt gedetecteerd. Vervolgens kun je met de metaal detector heel snel en makkelijk de bodemvondst spotten. Is het al donker? Zet dan gemakkelijk de ingebouwde LED verlichting aan.

Belangrijke voordelen van dit toestel zijn de uitgebreide functies: zo is de Pulse Inductie techniek een aanwinst, maar zal ook het audiosignaal van de pinpointer toenemen hoe dichter je bij het voorwerp bent. De kleine Fisher metaaldetector is verder uitgerust met een regelbare LED verlichting en krijg je een alarmsignaal te horen wanneer je de detectiemachine bijvoorbeeld laat liggen na gebruik. Een mogelijk nadeel van dit apparaat is dat dit model tot de wat duurdere pinpointers behoort. Dit is mogelijk nadelig wanneer je op zoek bent naar een betaalbare pinpointer.

Conclusie Fisher F-Pulse

Met de Fisher F-Pulse kies je voor een unieke pinpointer met de handige Pulse Inductie techniek: dit is ook waar je voor betaalt. Je kunt hierdoor wel volop gebruik maken van de detector zonder dat er sprake is van interferentie tussen de signalen van de metaaldetector en de pinpointer. De Fisher F-Pulse is net als de Minelab Pro-Find 35 pinpointer een absolute aanrader.