Fisher F11 metaaldetector

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector? Je hebt heel veel mogelijkheden om uit te kiezen en dit kan het lastig maken om een goede detector te vinden die helemaal aan jou wensen voldoet. Wellicht zoek je naar een exemplaar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval behoort de Fisher F11 metaaldetector ook tot je opties. Ben je benieuwd naar deze metaaldetector? Hier lees je alle informatie over dit model en ben je in staat om een goed overwogen beslissing te maken in je zoektocht naar een goede detector.

Fisher F11 metaaldetector

Met de Fisher F11 kies je voor een metaaldetector van het metaaldetector merk Fisher, een van de grote namen in de detectorwereld. Het merk heeft een nieuwe serie metaaldetectors en dit type wordt ook wel gezien als de benjamin van dit gezelschap. De metaal detector is klein, maar biedt heel veel mogelijkheden voor de beginner en de wat meer ervaren detectorist. De detector biedt niet alleen verschillende zoekstanden, maar ook vier tonen die aangeven wat voor vondst je te pakken hebt.

In de doos

 • Fisher F11
 • 1x 9V batterij
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Fisher F11

Het is vrij eenvoudig om de Fisher F11 in gebruik te nemen. Er is geen ingewikkelde installatie nodig: je kunt deze metaaldetector vrijwel meteen gebruiken. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd; hier staat uitgebreide informatie in over het in gebruik nemen van de metaaldetector. Het is daardoor heel gemakkelijk om deze detectiemachine als beginnende schatzoeker te hanteren.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 3 (Sieraden, Munten, Relikwieën)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 1x 9V batterij
 • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Fisher F11 metaaldetectorDeze Fisher metaaldetector heeft een gemakkelijke bediening die je snel onder de knie hebt. Dit maakt de Fisher F11 ook geschikt voor jonge zoekers. De detector heeft een scherm waar je bruikbare informatie aan kunt aflezen. Hier stel je ook het gevoeligheidsniveau in en kun je de zoekstand bepalen. Door de zoekspoel over de grond te bewegen verken je het terrein en krijg je een signaal zodra er iets gedetecteerd is.

Het is altijd belangrijk om je metaaldetector goed te onderhouden, zodat je lang kunt genieten van je nieuwe aanwinst. Je doet er goed aan om de zoekspoel schoon en droog te maken na gebruik. Ook is het slim om de detector goed op te bergen nadat je deze gebruikt hebt. Verder is het goed om te weten dat je de stand van de batterij in de gaten moet houden, zodat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan deze metaaldetector. In de eerste plaats is het gebruik van dit exemplaar zeer gemakkelijk en is het model daardoor ook geschikt voor jongere kinderen vanaf 9 jaar. Daarnaast is het ook mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten op het apparaat waardoor je nog beter gefocust bent op de geluidssignalen. Wil je op zoek gaan naar munten en sieraden? Daar is deze machine zeer geschikt voor.

Welke nadelen heeft de Fisher F11? De detector heeft als mogelijk nadeel dat deze niet geschikt is voor kinderen jonger dan 9 jaar. Daarnaast is de detector wat matig als het gaat om geschiktheid voor gemineraliseerde terreinen. Dit zorgt ervoor dat je als gevorderde detectorist wat beperkt bent in je mogelijkheden. Daarnaast is het toestel wel geschikt voor alle metaalsoorten inclusief goud, maar is de detector niet geoptimaliseerd voor gouden nuggets.

Conclusie Fisher F11

De Fisher F11 is een uitstekende en een van de beste metaaldetectors wanneer je een jonge zoeker blij wilt maken of wanneer je als volwassene wilt beginnen met een prima metaaldetector. De detector is licht van gewicht, gemakkelijk te bedienen en biedt de belangrijkste eigenschappen die een detector in deze prijsklasse moet hebben. Wil je een stapje hoger, kijk dan eens naar de Fisher F44 metaaldetector.