Fisher F19 metaaldetector

Houd je ervan om tijdens vakanties op zoek te gaan naar waardevolle objecten? Of ben je benieuwd welke overblijfselen van de oudheid er in de buurt te vinden zijn? In dit geval heb je er baat bij om een metaaldetector aan te schaffen. Hiermee ga je eenvoudig en snel op zoek naar goud, zilver en andere metalen voorwerpen. Een van de detectors waar je voor kunt kiezen is de Fisher F19 metaaldetector. Wat heeft dit model wat anderen niet hebben en wat zijn de mogelijke nadelen van dit exemplaar? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze detector.

Fisher F19 metaaldetector

Met de Fisher F19 kies je voor een detector met een zoekfrequentie van 19 kHz: de detector is zeer gevoelig voor kleinere objecten. Dit maakt het toestel dan ook geschikt voor het vinden van munten en andere kleine voorwerpen. De metaal detector weegt iets meer dan een kilo en is voorzien van een 9V batterij die je kunt opladen. Het model van het metaaldetector merk Fisher is een van de nieuwere en meest verrassende detectors die op dit moment op de markt verkrijgbaar is.

In de doos

  • Fisher F19
  • Handleiding

Installatie van de Fisher F19

Zodra je de levering krijgt, kun je vrijwel meteen aan de slag met je nieuwe aanwinst. Er is geen lastige installatie nodig die uren in beslag neemt. Je bent bijna meteen in staat om de detector in gebruik te nemen. Het is wel altijd aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen, ook als gevorderde gebruiker. Geen enkele metaal detector is hetzelfde en je doet er dan ook goed aan de gegevens door te nemen.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 19 kHz
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 106 cm tot 126 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening van de Fisher F19

Fisher F19 metaaldetectorDe Fisher metaaldetector heeft een vrij eenvoudige bediening die vooral de gevorderde gebruiker snel onder de knie heeft. Er zijn vrij veel uitgebreide mogelijkheden als het gaat om de instellingen en dit zorgt ervoor dat je altijd de juiste zoekstand kunt kiezen. Je kunt de juiste zoekstanden bepalen, het gevoeligheidsniveau instellen en vele andere instellingen wijzigen om zo de bediening te optimaliseren.

Wanneer je zo lang mogelijk van je metaaldetector wilt genieten, is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Houd de batterij in de gaten en laadt deze vooraf op als dit nodig is. Op deze manier kom je nooit met een lege batterij te staan. Het is onder andere belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen. Ook is het slim om de zoekspoel schoon en droog te maken na gebruik. Maak ook je metaaldetector accessoires even schoon. Zo gaan ze langer mee.

Voor- en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van de Fisher F19 is dat deze detector een zeer goede reactiesnelheid heeft voor het detecteren van mooie voorwerpen. Zo weet je zeker dat je niets mist en je altijd de waardevolle objecten detecteert. Daarnaast is de detector ook voorzien van een elliptische zoekschijf en verlichting voor de display. Verder is het apparaat allround toepasbaar en voornamelijk geschikt voor de minder grote zoekterreinen.

De F19 is vooral geschikt voor de gevorderde detectorist en dit betekent dat deze detector minder geschikt is voor de metaaldetector beginners. Dit komt onder andere door de uitgebreide instelmogelijkheden waar je als beginner nog niet veel mee kunt.

Conclusie Fisher F19

Met de keuze voor de Fisher F19 ben je verzekerd van een goede en geavanceerde metaaldetector die geschikt is voor de gevorderde detectorist. Verder is het ook nog eens goed mogelijk om geavanceerde instellingen door te voeren waardoor je optimaal gebruik kunt maken van deze detector. Het model is dan ook een aanrader voor ervaren detectoristen. Een ander goed model van de fabrikant is de Fisher CZ-21 metaaldector.