Fisher F22 metaaldetector

Een goede metaaldetector kopen? Dan heb je de keuze uit tientallen modellen die wellicht aan jouw wensen voldoen. Het kan dan ook lastig zijn om een goede keuze te maken: je wilt geen aankoop doen waar je later spijt van krijgt. Op deze pagina ben je dan ook op de juiste plek: hier vind je informatie over alle metaaldetectors en is het extra gemakkelijk om je opties te vergelijken. Je maakt gegarandeerd de juiste keuze. Benieuwd naar de Fisher F22 metaaldetector? Hier vind je alle interessante informatie, zoals technische specificaties, voor- en nadelen en meer.

Fisher F22 metaaldetector

Met de Fisher F22 kies je voor de opvolger van de Fisher F2, maar dan met verschillende verbeteringen en nieuwe eigenschappen. Je kiest daardoor voor een geoptimaliseerde detector die voornamelijk geschikt is voor de beginners, maar ook voor de gevorderden. Deze metaaldetector is niet alleen zeer uitgebreid in mogelijkheden, maar is daarnaast ook zeer eenvoudig in gebruik te nemen. Dit maakt het toestel een populaire keuze onder veel metaaldetectoristen.

In de doos

 • Fisher F22
 • 2x AA batterij
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Fisher F22

Hoe moet je deze metaal detector? Dit is heel gemakkelijk en kost nauwelijks tijd. Het enige wat je hoeft te doen is de metaaldetector uit de doos halen en deze aanzetten. Daarna kun je meteen aan de slag gaan. Wanneer je een beginner bent is het echter altijd aan te raden om de handleiding door te nemen. Hier staat informatie in waar je veel aan hebt, vooral tijdens het eerste gebruik van je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,69 kHz
 • Zoekstanden: 4 (Juwelen, Munten, Relikwieën, Custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 2x AA batterij
 • Gewicht: 1,04 kg

Bediening en onderhoud

Fisher F22 metaaldetectorDe bediening van deze Fisher metaaldetector is eenvoudig en dit maakt de F22 dan ook zeer geschikt voor jongere kinderen en beginners. De informatie over je zoektocht vind je op het scherm dat is bevestigd aan de instelbare steel. Je kiest de juiste lengte van de steel en steekt je arm door de armsteun. Vervolgens beweeg je over de grond om munten, juwelen of andere waardevolle objecten te detecteren. Je kunt het scherm ook gebruiken om instellingen door te voeren, bijvoorbeeld de zoekstand en het gevoeligheidsniveau.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je nieuwe aanwinst, en daarom is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Berg de detector op na gebruik en maak ook altijd de zoekspoel even schoon en droog. Op deze manier weet je zeker dat je het optimale uit de levensduur van je metaaldetector haalt. Zorg er ook altijd voor dat je de stand van de batterij in de gaten houdt en ga nooit met bijna lege batterijen op pad. Zo voorkom je dat je met lege batterijen komt te staan middenin je zoektocht.

Voor- en nadelen

De Fisher F22 heeft een aantal voordelen waar je van kunt profiteren. In de eerste plaats kies je voor een zeer lichte metaaldetector die gemakkelijk te bedienen is. Ook voor kinderen vanaf 9 jaar is het toestel zeer geschikt om te gebruiken. Daarnaast heeft de metaaldetector ook goede zoekprestaties. De vinddiepte van de F22 voor grote vondsten is 140 centimeter. Ook de aanwezigheid van numerieke voorwerpidentificatie is een belangrijk voordeel: dit scheelt je veel tijd. Heeft deze metaal detector dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze detector is dat het niet mogelijk is om hiermee onder water te gaan. Daarnaast kun je het als nadeel zien dat de detector geen oplaadbare batterijen heeft. Dit betekent dat je regelmatig nieuwe batterijen zal moeten kopen voor optimaal gebruik van dit model.

Conclusie Fisher F22

Een goede metaaldetector aanschaffen biedt de mogelijkheid om te zoeken naar waardevolle objecten op verschillende terreinen. De Fisher F22 biedt deze mogelijkheid: deze goede detector voldoet aan de belangrijkste eisen voor een detector en is daarnaast ook zeer gemakkelijk te bedienen. Deze metaaldetector is dan ook een goede aankoop en zeker aan te raden, vooral als je de metaaldetector aanbieding pagina in de gaten houdt. Zoek je een model van een andere fabrikant, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Minelab Equinox 600 metaaldetector.