Fisher F44 metaaldetector

In je zoektocht naar een metaaldetector aanbieding van een A-merk heb je verschillende mogelijkheden. Een van de opties die je hebt is de Fisher F44 metaaldetector. Deze detector is niet alleen voorzien van de belangrijkste eigenschappen die een metaaldetector vandaag de dag moet hebben, maar heeft ook handige extra’s waar je optimaal gebruik van kunt maken. Op deze pagina lees je alle informatie over dit model en ben je in staat om een goede vergelijking te maken met andere detectors. Je bent daardoor verzekerd van een geschikt detectie apparaat die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Fisher F44 metaaldetector

We kijken hier naar een uitgebreide metaaldetector, vooral wanneer je deze vergelijkt met andere modellen in de F-serie zoals de Fisher F11 en Fisher F22. De F44 is voorzien van verschillende uitgebreide functies waar je optimaal gebruik van kunt maken, zoals een beter dieptebereik, een handmatige grondbalans, displayverlichting en een grotere zoekspoel. Daarnaast profiteer je ook van nog meer handige extra’s waarmee je optimale resultaten kunt behalen.

In de doos

 • Fisher F44
 • Hoofdtelefoon
 • 2x AA batterij
 • Handleiding

Installatie van de Fisher F44

De installatie van de metaaldetector, in dit geval de Fisher F44, stelt niet veel voor: er is geen ingewikkelde procedure nodig om deze metaaldetector in gebruik te kunnen nemen. Het is in de eerste plaats belangrijk om de meegeleverde handleiding te lezen, waardoor je op de hoogte bent van de meest belangrijke informatie van deze detector. Dit stelt je in staat om het model direct tot zijn volle potentie te gebruiken. Zorg er wel voor dat je op de juiste manier gaat zwaaien met een metaaldetector, zodat je een optimale gronddekking hebt.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,69 kHz
 • Zoekstanden: 5 (alle metalen, juwelen, munten, relikwieën, custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 106 cm tot 129 cm
 • Batterij: 2x AA batterij
 • Gewicht: 1,04 kg

Bediening en onderhoud

Fisher F44 metaaldetectorHet is voor de wat meer gevorderde detectorist erg gemakkelijk om de Fisher metaaldetector te gebruiken. Aan de steel zit een scherm vast: hier staat alle belangrijke informatie op vermeldt. Ook is het met de knoppen mogelijk om instellingen te wijzigen. Verder gebruik je de zoekspoel om over de bodem te bewegen: je krijgt een signaal zodra iets detecteert is. Omdat de F44 is voorzien van numerieke voorwerpidentificatie is het gemakkelijk om te achterhalen met wat voor object je te maken hebt.

Na gebruik doe je er goed aan om de zoekspoel schoon en droog te maken. Daarna berg je de metaal detector op een droge en veilige plaats op. Op deze manier kun je langer profiteren van je nieuwe metaaldetector. Het is ook altijd aan te raden om de batterij te controleren voordat je op zoektocht gaat. Zo kom je nooit met een lege batterij te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

De F44 is een weerbestendige detector, waardoor het ook geen probleem is als je er in de regen op uit gaat voor het vinden van waardevolle objecten. Een ander groot voordeel is het dieptebereik en de reactiesnelheid: deze zijn beide opvallend goed bij de Fisher F44. Dit betekent dat je ook voor naast elkaar liggende objecten een apart signaal krijgt: zo loop je geen waardevolle voorwerpen mis. Een mogelijk nadeel van de Fisher F44 is dat de detector werkt op AA batterijen: deze moet je dus vervangen zodra ze leeg zijn; het is niet mogelijk om ze op te laden. Je kunt er wel voor kiezen oplaadbare batterijen in te doen. Ook zijn het slechts 2 batterijen, waardoor de kosten voor nieuwe batterijen enigszins beperkt blijven.

Conclusie Fisher F44

Met de Fisher F44 kies je voor een uitstekende middenklasse metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet. Als gebruiker ben je tot heel veel in staat: je heb de mogelijkheid om mooie voorwerpen te vinden en de ongewenste objecten te elimineren. Het is dan ook zeker aan te raden om voor dit model 44 te kiezen. Als starter kun je daarnaast ook prima uit de voeten met de Fisher CZ-21 Quicksilver of de F22. Je leert vanzelf om te gaan met de vele instellingen.