Fisher F75 metaaldetector

De Fisher F75 metaaldetector is een geweldig en efficiënt metaaldetectie-apparaat van professionele kwaliteit. Het toestel is geproduceerd door Fisher metaaldetectors en is eenvoudig te bedienen en in te stellen. Ondanks dat biedt het de schatzoeker een breed scala aan instellingsmogelijkheden. Ben je een nieuwkomer of een meer ervaren detectorist? Geen probleem met deze Fisher F75 metaaldetector. Zoek je vooral naar munten en relikwieën, dan is dit een van de beste metaaldetectors van dit moment. Dit komt vooral door de gevoeligheid en nauwkeurigheid.

Fisher F75

F75 Limited Edition metaaldetector

Zoals reeds is vermeld kijken we hier naar een toestel van zeer goede kwaliteit en stabiliteit. Ondanks het feit dat hij professioneel is en veel instellingen en variaties heeft, is de metaaldetectie machine zeer licht. Het toestel heeft een gewicht van slechts 1.3kg inclusief waterdichte zoekschijf. Tezamen met een perfecte balans is het resultaat dat de meeste mensen hier vele uren achtereen mee kunnen zoeken zonder snel moe te worden.

De Fisher F75 metaal detector gebruikt oplaadbare AA-batterijen voor de werking. Slechts hoge kwaliteitsbatterijen maken het mogelijk om 30-40 uur te zoeken zonder deze te vervangen of op te laden. Mocht je al een poosje met dezelfde batterijen aan het zoeken zijn, neem dan voor de zekerheid altijd een extra setje mee. Zo voorkom je dat je vroegtijdig je zoektocht naar mooie voorwerpen moet staken. Een van beste eigenschappen van dit metaaldetectie apparaat is echter de mogelijkheid om je instellingen op het display op te slaan. Zoek je bijvoorbeeld op één grote locatie welke je niet in 1 zoeksessie kunt afdekken, dan zet je de machine gewoon uit. De instellingen die je voor deze specifieke locatie hebt gekozen zullen namelijk niet verdwijnen, zoals bij sommige andere detectoren wel het geval is.

Frequentie en zoekmodi

Net als de meerderheid van de metaaldetectoren werkt de Fisher F75 metaaldetector met VLF techniek, waarvan de basisfrequentie 13kHz is. Deze single frequency wordt optimaal ingezet doordat je de keuze hebt uit een groot arsenaal aan instellingen. Doordat het basisbereik hoger is dan de meeste goedkope metaaldetectoren heeft dit toestel een goede zoekdiepte en behoort het lokaliseren van voorwerpen dieper in de grond tot de mogelijkheden. Dit betekent dat de metaal detector gevoelig is en de gebruiker in staat om een aantal ongelooflijke vondsten uit te graven op locaties die andere machines met een lagere frequentie als leeg laten zien.

Kijken we naar de aanwezige zoekmodi, dan biedt de Fisher F75 in plaats van gebruikelijke zoekmodi zoals park, veld en strand een aantal discriminatiemodi aan. Ten eerste de DE modus, welke stabiel is maar niet erg diep kan zoeken. Daarnaast geeft deze instelling de minste valse signalen. Ten tweede is er de JE modus, welke iets dieper objecten kan lokaliseren, maar met iets meer valse signalen. De PF modus is nog gevoeliger. Als laatste is er de BC (bottlecap) modus, welke alle signalen van metaalafvallen uitfiltert. Omdat voor beginners het vaak nog niet duidelijk is hoe en welk metaal ze moeten discrimineren kan dit in het begin nog wat verwarring oproepen.

Voor- en nadelen van de Fisher F75 metaaldetector

Zoals elk ander product ter wereld heeft Fisher F75 zijn voor- en nadelen. Het mag duidelijk zijn dat deze metaal detector duidelijk meer voordelen dan nadelen heeft, want het model is enorm populair bij professionele detectoristen wereldwijd. Wat de nadelen ook zijn, het apparaat is nog steeds een van de meest handige en efficiënte apparaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Laten we eens kijken naar de voors en tegens.

Voordelen

 • Breed scala aan opties en instellingen, dus ideaal voor professioneel gebruik
 • Lichtgewicht, gebalanceerd ontwerp, zodat je langere tijd achtereen kunt zoeken
 • Perfect voor het zoeken naar munten en sieraden
 • Maakt het mogelijk om de instellingen van de vorige zoeksessie op te slaan
 • Gevoelig en werkt op behoorlijke diepte met een indrukwekkende nauwkeurigheid

Nadelen

 • Voor beginners kunnen de vele instellingsmogelijkheden overweldigend zijn
 • Iets luider dan andere toestellen

Metalen voorwerpen worden op dit model aangeduid door een VDI nummer. VDI wordt ook wel numerieke voorwerp identificatie genoemd. Deze toont getallen van 0 tot en met 99, waarbij ieder nummer een specifiek soort metaal aanduidt. Het discriminatorbereik van 0 tot 99 is verdeeld in 8 groepen, zodat ongewenste objecten, zoals ferrometalen, snel kunnen worden gediscrimineerd. Tevens beschikt deze Fisher F75 metaaldetector over een pinpointmodus en grondbalansinstelling.

F75 metaaldetector (single frequency)Fisher F75 metaaldetector - display

 • Technologie: VLF (Very Low Frequency)
 • Zoekfrequentie: 13kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen / discriminatie)
 • Waterdichte DD zoekspoel van 28cm
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 4 x AA
 • Gewicht incl. zoekspoel: 1.3kg

Conclusie Fisher F75

Deze Fisher F75 is een van de beste metaaldetectoren voor professionals op de markt van vandaag. Het toestel is vrij universeel, maar perfect voor munten en sieraden. Met de Fisher metaal detector krijg je verbluffende nauwkeurigheid en hoogwaardige prestaties, zelfs op aanzienlijke diepte. Over het geheel genomen is dit een van de topmodellen onder de Fisher-serie metaaldetectoren. Ervaren schatzoekers over de hele wereld lopen hier dagelijks mee rond, dus het is een van de beste keuzes die je kunt maken bij het kopen van een metaaldetector. Wil je de Fisher F75 metaaldetector vergelijken met producten die vergelijkbaar zijn, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de XP Deus, Minelab Equinox 800 of de White’s MX Sport metaaldetetor.