Fisher Gemini 3 metaaldetector

Je kunt verschillende zoekdoelen hebben bij het kopen van een metaaldetector. Wellicht wil je op zoek naar goud of ben je juist van plan om oude munten of mooie sieraden te vinden. Wil je graag grotere objecten vinden? Dan is de Fisher Gemini 3 metaaldetector mogelijk een goede aankoop. Dit model is gemaakt voor de grotere objecten en is dan ook geschikt voor wanneer je dieper liggende objecten wilt vinden. Hier lees je alle bruikbare informatie over deze detector en ben je in staat om een goede keuze te maken in je zoektocht naar een geschikt exemplaar.

Fisher Gemini 3 metaaldetector

Deze detector is speciaal ontwikkeld om grote en diepliggende objecten te detecteren. Het apparaat is ontworpen door professionele schatzoekers, goudzoekers en geologen. Het resultaat mag er zijn: een kwalitatieve metaaldetector die het mogelijk maakt om zeer diep liggende voorwerpen te detecteren. De Fisher Gemini 3 is een van de eerste detectors die uit twee boxen bestaat: het merk Fisher heeft hier patent op geclaimd 50 jaar geleden en vandaag de dag behoort de Gemini 3 nog steeds tot de beste metaaldetectors en niet geschikt voor kinderen. Kinderen kunnen beter kijken naar bijvoorbeeld de Fisher F11 kinder metaaldetector.

In de doos

  • Fisher Gemini 3
  • Handleiding

Installatie van de Fisher Gemini 3

Deze metaal detector heeft geen uitgebreide detector installatie nodig. Je krijgt de detector geleverd in verschillende onderdelen; deze dien je aan elkaar te bevestigen. Daarna is alleen het aanzetten van de metaaldetector genoeg om aan de slag te gaan. Het is wel altijd slim om de handleiding van tevoren door te nemen, zodat je op de hoogte bent van alle informatie over de detector en de werking van dit exemplaar.

Technische specificaties

  • Technologie:
  • Zoekfrequentie: 82 kHz
  • Zoekstanden: Alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: 3-delige steel
  • Batterij: 16x AA batterij
  • Gewicht: 3,1 kg

Bediening en onderhoud

Fisher Gemini 3 metaaldetectorHoe moet je de Fisher detector bedienen? De bediening van de detector is analoog, wat betekent dat er geen sprake is van displays: alles gebeurt aan de hand van draai- en drukknoppen. Ook zit er een frequentiemeter op de detector waarmee je handige informatie afleest. Daarnaast stel je met veel gemak het gevoeligheidsniveau van deze detector in. Het onderhoud van deze metaal detector neemt overigens niet veel tijd in beslag. Het is dan ook vooral belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je optimaal profiteert van de lange levensduur van deze metaaldetectie machine.

Voordelen van de Fisher Gemini 3

De batterij van de Fisher Gemini 3 gaat 40 tot 50 uur mee: je hoeft deze dus niet vaak te vervangen. Een ander voordeel van deze metaaldetector is dat je met het toestel kiest voor een zeer sterke detector die nog dieper en beter zoekt dan de voorganger de Fisher Gemini 2, welke lange tijd bekend stond als een van de beste detectors op de markt. Verder is het met deze detector mogelijk om verschillende instellingen te kiezen met betrekking tot gemineraliseerde bodems. Dit maakt het mogelijk om nog betere zoekresultaten te behalen.

Een mogelijk nadeel van het model is dat deze detector vooral geschikt is voor de grotere objecten. Wanneer je graag op zoek wilt gaan naar munten of kleine objecten is deze detector niet geschikt. De minimale omvang van de objecten die gevonden worden door de Gemini 3 is 10 x 10 centimeter. Daarnaast zoekt het apparaat zeer diep, maar de mogelijkheden zijn wel afhankelijk van het type bodem. Bij een zeer gemineraliseerde bodem is het lastiger om dieper te zoeken. Ook is deze detector aan de zware kant.

Conclusie Fisher Gemini 3

De Fisher Gemini 3 is een uitstekende metaaldetector die alle belangrijke eigenschappen bezit voor het vinden van grotere en diepere objecten. De detector is naar alle waarschijnlijkheid vooral geschikt voor de gevorderde detectorist. Je kunt dan optimaal gebruik maken van alle instellingen voor optimale resultaten. Ook als starter zul je prima uit de voeten kunnen met dit model. Een ander model wat wellicht de moeite waard is, is de Fisher F19 metaaldetector.