Fisher Gold bug Pro metaaldetector

Het vinden van goud is voor veel detectoristen een droom. En dat is niet voor niets, want het doen van een waardevolle vondst biedt heel wat mogelijkheden. Je doet er dan ook goed aan om een metaaldetector te vinden die precies aan jouw wensen voldoet. Het vinden van goud in de grond doe je onder andere met de Fisher Gold Bug Pro metaaldetector. Deze gouddetector is voorzien van de belangrijkste eisen voor het vinden van goud, maar ook andere waardevolle objecten. Op deze pagina lees je meer over dit toestel en is het mogelijk om dit exemplaar met andere modellen te vergelijken, zodat je de beste keuze maakt.

Fisher Gold bug Pro metaaldetctor

De Fisher Gold Bug Pro is een metaaldetector die geschikt is voor het vinden van goud. Heb je altijd al goud willen vinden? Dan is het ook belangrijk om voor een metaaldetector te kiezen die hier speciaal voor ontwikkeld is. De detector is van het merk Fisher, een bekend A-merk in de detectorwereld. Het merk heeft al meerdere topmodellen op de markt gebracht en heeft dus een behoorlijke stempel gezet. Het apparaat is geschikt voor diverse terreinen en helpt je bij het vinden van goud.

In de doos

 • Fisher Gold Bug Pro
 • Hoofdtelefoon
 • Batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Fisher Gold Bug Pro

Het is goed om te weten dat je geen ingewikkelde installatie moet uitvoeren om de detector voor goud in gebruik te kunnen nemen. Je kunt hem bijna meteen in gebruik nemen zodra je deze uit de doos haalt. Met het lezen van de meegeleverde handleiding is het daarnaast goed mogelijk om meteen het optimale uit je eerste gebruik te halen. Let er wel op dat je een goede vondstentas meeneemt en een digger kopen is wellicht ook een idee.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 19 kHz
 • Zoekstanden: 3
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 9V batterij
 • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Fisher Gold Bug Pro metaaldetectorHoe moet je deze Fisher gouddetector bedienen? Dit gebeurt voor een groot gedeelte via de display die aan de steel bevestigd is. Hier wijzig je de instellingen waar nodig maar je leest ook interessante informatie van de display af. De rest doet de zoekspoel: zodra je deze over de grond beweegt detecteert hij alle waardevolle objecten, zoals kleine goudklompjes. De zoektocht naar goud is dan ook een stuk makkelijker met deze metaal detector.

Het onderhoud van de metaaldetector is net zo eenvoudig als het gebruik van dit apparaat. Er is niet veel onderhoud te verrichten aan deze detector. Het is vooral belangrijk om de metaal detector na gebruik goed op te bergen. Je kunt er ook voor kiezen om het toestel even schoon te maken nadat je op zoektocht bent geweest. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je gouddetector.

Voor- en nadelen

De Fisher Gold Bug Pro heeft een aantal grote voordelen waar je optimaal van gaat profiteren, vanaf het eerste gebruik. Zo kun je verschillende instellingen doorvoeren waardoor de zoektocht nog makkelijker wordt. Denk hierbij aan de numerieke grenswaarde, de gevoeligheidsregeling en de grondbalans. Ook zie je op de display de numerieke weergave van grondbalans en grondmineralisatie staan. Hier kun je de instellingen vervolgens weer op aanpassen indien nodig.

Ben je een beginnende detectorist? Dan is het wellicht slim om niet meteen voor dit model van de fabrikant te kiezen. Deze detector voor goud heeft veel uitgebreide functies en is daardoor wellicht gemakkelijker te begrijpen voor de wat meer ervaren detectorist.

Conclusie Fisher Gold Bug Pro

De Fisher Gold Bug Pro is geschikt voor het vinden van goud, maar is ook ideaal wanneer je naar andere metalen op zoek wilt gaan. Deze goede gouddetector is op meerdere manieren in te zetten en is daardoor een ideale keuze voor de veeleisende detectorist. Het is dan ook een aanrader om voor dit model van het A-merk Fisher te kiezen. Zoek je ook veel met je kinderen, dan kun je voor hen de Nokta Makro Mini Hoard (of Midi Hoard) aanschaffen. Betaalbaar en compleet waterdicht, ideaal voor het zoeken op het strand.