Fisher M66 metaaldetector

Als metaaldetectorist heb je waarschijnlijk je wensen als het gaat om de ideale metaaldetector. Je kunt op zoek zijn naar een detector die geoptimaliseerd is voor het vinden van goud of voor onderwater gebruik zoals de Quest Scuba Tector Pro. Maar wellicht ben je op zoek naar een toestel welke geschikt is voor meetmarkering en putdeksels. In dit geval zijn er ook meerdere opties en de Fisher M66 metaaldetector is een van je mogelijkheden. Meer weten over dit model? Hier vind je alle waardevolle informatie om een goede keuze te kunnen maken.

Fisher M66 metaaldetector

De Fisher M66 is een metaal detector waarmee het mogelijk is om putdeksels te detecteren tot een diepte van één meter. Daarnaast biedt deze detector ook de mogelijkheid om de invloed van mineralen in de grond weg te regelen, zodat je optimaal dieptebereik hebt. Het apparaat staat bekend om de nauwkeurigheid en de gevoeligheid voor grote metalen voorwerpen. De waterdichte behuizing maakt het mogelijk de detector ook in de regen te gebruiken.

In de doos

  • Fisher M66
  • Hoofdtelefoon
  • Handleiding

Installatie van de Fisher M66

Je kunt deze metaaldetectiemachine vrijwel meteen gebruiken wanneer je deze binnenkrijgt. Het toestel is eenvoudig in elkaar te zetten en kan daarna direct aangezet worden. Vervolgens kun je de instellingen naar wens instellen en aan de slag gaan. Het doornemen van de handleiding is een aanrader: zo is het nog makkelijker om de detector tot zijn volle potentie te gebruiken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 4,5 kHz
  • Zoekstanden: Alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 71 cm tot 122 cm
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 1,8 kg

Bediening en onderhoud

Fisher M66 metaaldetectorHet bedienen van deze Fisher metaaldetector is erg gemakkelijk. Steek je arm door de comfortabele armsteun en plaats je hand rondom de steun van het bedieningspaneel op de steel. Vervolgens is het mogelijk om je arm heen en weer te bewegen: de zoekspoel gaat hierbij over de grond. Het is belangrijk om de armsteun op de juiste manier in te stellen, zodat dit comfortabel is voor jezelf en de zoekspoel net boven de grond zweeft. Met het bedieningspaneel is het goed mogelijk om de juiste instellingen door te voeren.

Qua detector onderhoudswerkzaamheden hoef je weinig te verrichten aan de Fisher M66. Deze metaal detector is niet alleen eenvoudig op te bergen, maar ook weer uit elkaar te halen wanneer dit nodig is. Zet de detector na gebruik uit en berg deze op een veilig en droge plaats op. Zo haal je het optimale uit de lange levensduur van je toestel. Daarnaast is het ook altijd slim om de batterij goed in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je niet met een lege batterij komt te zitten.

Voor- en nadelen

De dieptedetectie van deze metaaldetector gaat tot een meter en hiermee is het heel goed mogelijk om putdeksels te detecteren. Het detectiesignaal wordt niet alleen visueel weergegeven op het paneel, maar ook door middel van een audiotoon. Op deze manier is het nog makkelijker om te zien en horen dat je op een voorwerp gestuit bent. Ook de verstelbare steel is een handige extra: zo kun je de steel altijd naar je eigen wensen instellen en altijd comfortabel gebruik maken van de metaaldetector.

Een mogelijk nadeel van de Fisher M66 is dat deze detector vooral gevoelig is voor de grotere voorwerpen zoals putdeksels. Ook is het toestel een stuk minder gevoelig voor de kleinere voorwerpen. Dit betekent dat deze detector niet geschikt is voor het vinden van munten en andere kleine objecten van edelmetaal.

Conclusie Fisher M66

De Fisher M66 is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een geschikte detector voor het detecteren van putdeksels. Het apparaat kan tot een meter diep zoeken en biedt daarnaast veel handige extra’s, zoals het wegregelen van mineralen in de grond. Voor het zoeken naar kleine voorwerpen is hij helaas minder geschikt; hiervoor zijn er wel andere detectors in het assortiment van de producent (of van andere merken) te vinden.