Fisher M97 metaaldetector

Ben jij op zoek naar een putdekseldetector? Er zijn heel veel verschillende soorten metaaldetectors beschikbaar. De een is geschikt voor kleine objecten als munten en de ander is juist weer meer geschikt voor grotere voorwerpen zoals oude helmen. Het is ook goed mogelijk om een detector aan te schaffen die geschikt is voor het detecteren van putdeksels. Een van je opties in deze categorie is de Fisher M97 metaaldetector. Op deze pagina lees je de technische specificaties, de voor- en nadelen van deze detector. Zo is het goed mogelijk een goed overwogen keuze te maken.

Fisher M97 metaaldetector

De Fisher M97 is een metaal detector van een merk is al jaren actief in de detectorwereld. De fabrikant heeft dan ook al zeer veel kwalitatieve modellen op de markt gebracht. Dit betreft een van de modellen met een groot dieptebereik waardoor het vinden van putdeksels op meer dan een meter diepte een gemakkelijke taak wordt. Daarmee is het toestel uitgebreider dan de Fisher M66, een andere putdekseldetector van hetzelfde merk. Deze kan tot een meter zoeken.

In de doos

 • Fisher M97
 • Hoofdtelefoon
 • Batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Fisher M97

Het kost niet veel moeite om de detector in gebruik te nemen. Er is geen ingewikkelde metaaldetector installatie nodig die veel tijd in beslag neemt. Je kunt het apparaat vrijwel meteen gebruiken. En hoewel het bedieningspaneel grotendeels voor zich spreekt, kan het toch slim zijn om de handleiding even door te nemen voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4,5 kHz
 • Zoekstanden: Alle metalen
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 96 cm tot 127 cm
 • Batterij: 2x 9V batterij
 • Gewicht: 1,8 kg

Bediening en onderhoud

Fisher M97 metaaldetectorMet de Fisher detector kies je voor een metaaldetector met een makkelijk en overzichtelijk bedieningspaneel. De opvallende meter laat niet alleen zien wanneer je in de buurt bent van een putdeksel, ook als de batterijstand laag is, is dit zichtbaar op de meter. Daarnaast kun je aan de hand van de draaiknoppen de juiste instellingen kiezen voor jouw volgende zoektocht. Met de comfortabele armsteun en verstelbare steel ben je in staat om de detector helemaal naar jouw wens in te stellen.

Als het gaat om onderhoud heb je geen kind aan de Fisher M97. Deze detector is heel gemakkelijk te onderhouden. Het is in ieder geval slim om het apparaat na gebruik netjes op te bergen. Op deze manier weet je zeker dat je lang van je detector kunt genieten. Het kan ook helpen om de detector na gebruik even snel schoon en droog te maken. Dit geldt ook voor accessoires zoals digging tools.

Voor- en nadelen

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en bedieningsgemak is het merk altijd al een topmerk geweest en dat bewijzen ze opnieuw met de Fisher M97. Het makkelijke bedieningspaneel maakt het detectie apparaat tot een geschikt model voor beginners en gevorderden. Daarnaast is deze metaal detector ook voorzien van een pinpoint-functie, uniek aan dit type metaaldetectors. Ook is het mogelijk om een hoofdtelefoon of oordopjes aan te sluiten om ook in luide omgevingen goed te kunnen zoeken.

Welke nadelen heeft het toestel dan? Net als de M66 is het voor de M97 ook lastiger om kleine voorwerpen te detecteren. Dit model is uitsluitend geschikt voor de grotere objecten en dan met name de putdeksels. Een ander mogelijk nadeel is dat de batterij maximaal 25 uur meegaat. Er zijn ook detectors met een batterijduur van 40 tot 50 uur.

Conclusie Fisher M97

Het detecteren van diepgelegen putdeksels is niet voor iedere detector weggelegd. Het is dan ook zeker een aanrader om de Fisher M97 aan te schaffen om deze klus te klaren. De zeer uitgebreide en veelzijdige detector is perfect voor deze toepassing en biedt daarnaast tal van handige extra’s waar je optimaal van profiteert. De M97 is een aanrader voor zowel de beginner als de wat meer ervaren detectorist. Wil je echt diep zoeken, kijk dan eens naar de Fisher Gemini 3 metaaldetector.