Fisher Pro Arc metaaldetector

Een goede metaaldetector aanschaffen biedt veel voordelen: je kunt precies de voorwerpen zoeken die jij wilt en daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk om de detector te gebruiken, of je nu een beginnende of ervaren gebruiker bent. Een detector als de Fisher Pro Arc metaaldetector is een van de geavanceerde modellen van het A-merk Fisher: je kiest hiermee gegarandeerd voor kwaliteit. Ben je benieuwd naar meer informatie over dit model en wil je weten of deze detector ook voor jou een goede keuze is? Dat lees je hier!

Fisher Pro Arc metaaldetector

De Fisher Pro Arc is een detector die door professionele archeologen wordt gebruikt en hiermee is het dan ook zeer gewaardeerd apparaat onder de professionals. Het toestel is geschikt voor het vinden van munten en andere voorwerpen, maar ook wanneer je gouden objecten in alle formaten zoekt is dit van de geschikte metaaldetectoren. Deze metaaldetector behoort tot de meest lichte en uitgebreide detectors die momenteel verkrijgbaar zijn.

In de doos

  • Fisher Pro Arc
  • Handleiding

Installatie van de Fisher Pro Arc

Er is geen ingewikkelde installatie van de metaaldetector nodig wanneer je hem in gebruik wilt gaan nemen. Het apparaat is vrijwel meteen te gebruiken wanneer je deze uit de doos haalt. Het lezen van de handleiding is altijd een aanrader: zo lees je alle belangrijke informatie over het model, zodat het eerste gebruik nog beter verloopt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 13 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte:
  • Batterij: 4x AA batterij
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

Fisher Pro Arc metaaldetectorHoe moet je de Fisher metaaldetector bedienen? Dit is redelijk snel onder de knie te krijgen. Via het display dat aan de steel is bevestigd kun je informatie aflezen en instellingen wijzigen. Onder andere het instellen van de juiste zoekmodus en het gevoeligheidsniveau. Het toestel heeft een geheugen voor ingestelde instellingen, waardoor je de volgende keer gemakkelijk eerder gekozen instellingen kiest. Je kunt de armsteun daarnaast zo instellen dat deze jouw arm perfect steunt.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe aanwinst. Het is dan ook goed om te weten dat de detectiemachine niet heel veel metaaldetector onderhoud nodig heeft. Je doet er in ieder geval goed aan om de Fisher Pro Arc na gebruik veilig en droog op te bergen. Daarnaast kun je de zoekspoel het beste schoon- en droogmaken na gebruik. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de lange levensduur van de detector. Houd ook de batterijstand in de gaten, zodat je nooit met lege batterijen komt te staan.

Voor- en nadelen

De handgreep van de metaaldetector is gemaakt van speciaal foam, waardoor het altijd lekker aanvoelt, ongeacht de weersomstandigheden. Je kunt daarnaast gemakkelijk gebruik maken van de achtergrondverlichting, waardoor het mogelijk is om in de avond op pad te gaan met je metaaldetector. Een ander voordeel van de Fisher Pro Arc is dat de detector is voorzien van mineralisatie uitlezing voor gemineraliseerde bodems.

Heeft deze detector dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze detector is dat de batterij niet oplaadbaar is. Je moet dus na verloop van tijd de batterijen vervangen. Je hebt wel de keuze om oplaadbare AA batterijen in de metaaldetector te plaatsen zodat je deze kunt hergebruiken en je niet telkens nieuwe hoeft te kopen.

Conclusie Fisher Pro Arc

Een metaaldetector als de Fisher Pro Arc is een aanwinst voor de wat meer gevorderde metaaldetectorist die niet alleen op zoek is naar een goede, maar ook een makkelijk te bedienen toestel. Als beginner is het ook goed mogelijk om voor de Pro Arc te kiezen, maar het zal in dit geval wat meer tijd kosten voordat je alles onder de knie hebt. Kijk anders ook eens naar de Minelab Vanquish 340 metaaldetector.