Garrett Ace 200i metaaldetector

Het merk Garrett is een grote naam op het gebied van metaaldetectors. Het is dan ook niet voor niets dat de exemplaren van dit merk vele verkocht worden. De Ace serie is een van de best verkopende series voor metaaldetectors. Het is dan ook goed mogelijk om een van de modellen in deze serie aan te schaffen. Een van de opties die je hebt is de Garrett Ace 200i metaaldetector. Dit model behoort tot de betere modellen met uitgebreide extra’s, zoals een numerieke voorwerpidentificatie om je zoektocht nog beter te laten verlopen. Meer weten over het toestel? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Garrett Ace 200i metaaldetector

De Garrett Ace 200i is een metaaldetector met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kiest voor een van de best verkochte metaaldetectors wereldwijd. Het apparaat is van de belangrijkste basisfuncties voorzien en behoort hiermee tot de betere instapmodellen voor starters. Maar ook wanneer je al wat meer ervaring hebt met metaaldetectors is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de specificaties van dit metaaldetectie apparaat. Het toestel is sterk, kwalitatief en biedt de mogelijkheid om zeer mooie resultaten te behalen.

In de doos

  • Garrett Ace 200i
  • Handleiding

Installatie van de Garrett Ace 200i

De detector heeft geen lastige installatie nodig om gebruik te kunnen worden. Deze metaaldetector is binnen enkele minuten helemaal klaar voor gebruik. Je kunt bepaalde instellingen doorvoeren middels het display. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven wat je opties hierin zijn.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 6,5 kHz
  • Zoekstanden: 3 (alle metalen, juwelen, munten)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 106 cm tot 129 cm
  • Batterij: 4x AA batterijen
  • Gewicht: 1200 gram

Bediening en onderhoud

Garrett Ace 200i metaaldetectorHet bedienen van deze Garrett detector heb je snel onder de knie. Je steekt je arm door de armsteun en klemt je hand rondom het handvat voor het display. Vervolgens kun je rondlopen terwijl je de zoekspoel heen en weer beweegt over de grond. Met de knoppen op het display kun je onder andere de gevoeligheid aanpassen, maar pas je ook de zoekstand aan. Zodra je op een metalen voorwerp stuit, geeft de detector een geluid af.

Een toestel als deze heeft niet veel onderhoud nodig. Het is in ieder geval belangrijk om de metaaldetector goed op te bergen na gebruik. Houd daarnaast ook het level van de batterij in de gaten. Het is zonde om je zoektocht voortijdig te moeten afbreken vanwege lege batterijen.

Voor- en nadelen

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van de Garrett Ace 200i. In de eerste plaats is deze metaal detector goed betaalbaar en is het ook een perfect instapmodel voor de starter. Ook voor kinderen is het goed mogelijk om deze detector te gebruiken. Verder beschikt deze detector ook over een voorwerpidentificatie, waarmee je weet met wat voor object je te maken hebt. Zo kun je gemakkelijker bepaalde ijzeren voorwerpen elimineren.

Daarnaast is het een relatief goed betaalbare metaaldetector, maar daarmee lever je ook op bepaalde luxe extra’s in. Zo heeft het model geen oplaadbare lithium batterij waar je urenlang mee kunt doen, maar moet je losse AA batterijen in de detector plaatsen. Daarnaast kan de display niet tegen water en moet je hier een beschermhoes overheen plaatsen zodra het gaat regenen.

Conclusie Garrett Ace 200i

Zoek je een prima metaal detector die vooral over de belangrijkste basisfuncties beschikt? Dan is de Garrett Ace 200i zeker een aanrader. Vooral de aanwezigheid van de numerieke identificatie biedt veel gemak en de mogelijkheid om sneller te bepalen met wat voor voorwerp je te maken hebt. Voor een wat meer uitgebreid model kun je ook verder kijken in het assortiment van deze of een andere fabrikant. Daarbij kan ook het MD metaaldetector accessoirespakket een welkome aanvulling zijn.