Garrett Ace 300i metaaldetector

In je zoektocht naar de beste detector is het logisch dat je jouw budget in de gaten houdt. Je wilt niet onnodig teveel betalen voor een metaaldetector, maar het liefst wel voor een kwalitatief exemplaar kiezen. Het is goed mogelijk om voor een metaaldetectie apparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding te kiezen. Een van jouw opties is de Garrett Ace 300i metaaldetector. Deze goede detector heeft een aantal goede specificaties en is daarnaast ook relatief goed betaalbaar voor een detector. Hier vind je alle informatie die je moet weten over dit model, zodat jij een goed overwogen keuze kunt maken.

Garrett Ace 300i metaaldetector

De Garrett Ace 300i is speciaal ontworpen voor iedereen die een goede detector wil aanschaffen voor een goede prijs. De Ace metaaldetectoren horen niet voor niets tot de best verkochte detectors wereldwijd: de prijs-kwaliteitverhouding valt bij iedereen in de smaak. Dit type is dan ook een echte aanwinst wanneer je op zoektocht wilt naar munten, juwelen of andere metalen voorwerpen. Dankzij de aanwezigheid van voorwerpidentificatie kun je gemakkelijk en snel ongewenste voorwerpen elimineren en alleen waardevolle spullen zoeken.

In de doos

  • Garrett Ace 300i

Installatie van de Garrett Ace 300i

Voordat je de Garrett Ace 300i kunt gaan gebruiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je moet ondernemen. Het is heel makkelijk om deze metaal detector in gebruik te kunnen nemen. Je kunt de juiste instellingen aanpassen; dit doe je via het display. Verder kun je met de handleiding heel gemakkelijk meer informatie lezen over het gebruik en het instellen van het toestel.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 8 kHz
  • Zoekstanden: 5 (relikwieën, juwelen, munten, alle metalen, custom)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 106 cm tot 129 cm
  • Batterij: 4x AA batterijen
  • Gewicht: 1200 gram

Bediening en onderhoud

Garrett Ace 300i metaaldetectorHoe moet je deze metaaldetector van Garrett bedienen? Dit spreekt eigenlijk voor zich en het gebruik van een metaaldetector heb je dan ook snel onder de knie. Zo kun je heel gemakkelijk en snel de metaaldetector instellen, zowel de steel als de display. Hier selecteer je een zoekstand en kun je andere instellingen doorvoeren. Vervolgens kun je de hem in gebruik nemen en op zoek gaan naar waardevolle voorwerpen.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je metaaldetector. Daarom is het aan te raden om deze na gebruik veilig op te bergen. De Garrett Ace 300i is bestand tegen extreme temperaturen, daardoor is er geen specifieke opbergplek nodig; als deze maar droog is. Houd verder de batterij in de gaten: zo voorkom je dat je tijdens een zoektocht met lege batterijen komt te zitten. Wil je een pinpointer kopen? Kijk dan eens bij de accessoires.

Voor- en nadelen

De Garrett Ace 300i is voorzien van een aantal handige functies die het gebruik van deze metaal detector zeker makkelijker maken. Een van deze functies is de aanwezigheid van numerieke voorwerpidentificatie, waarmee je heel gemakkelijk kunt achterhalen met welk voorwerp je te maken hebt. Verder kun je heel gemakkelijk het dieptebereik aflezen op de display, evenals de stand van de batterij. Zo weet je altijd wanneer je deze moet vervangen.

Hoewel deze detector uitgebreid is en over veel handige extra’s beschikt, zijn er ook een aantal zaken die ontbreken. Zo is de Garrett Ace 300i niet geschikt voor water, aangezien de display niet waterdicht is. Verder zit er geen GPS in het apparaat en is er geen sprake van volumeregeling. Ook is het een mogelijk nadeel dat dit model geen oplaadbare batterij heeft, waardoor je telkens nieuwe batterijen moet kopen. Vind je dit niet erg, dan kan dit misschien wel jouw nieuwe detector worden.

Conclusie Garrett Ace 300i

Er zijn heel wat redenen waarom het aantrekkelijk is om de Garrett Ace 300i aan te schaffen. Je haalt een goede metaaldetector in huis die daarnaast aantrekkelijk geprijsd is. Ook kun je gebruik maken van veel extra’s en kun je tal van instellingen regelen en aflezen op de display. Dit maakt deze detector een absolute aanrader om aan te schaffen voor jouw ontdekkingsreizen, op zoek naar waardevolle voorwerpen. Zoek je een goedkoper instapmodel, kijk dan eens naar de Garret Ace 150.