Garrett Ace 400i metaaldetector

Wil jij graag een goede metaaldetector kopen waarmee je op zoek kunt gaan naar munten, relikwieën, sieraden of andere waardevolle voorwerpen? Dan zijn er heel wat mogelijkheden om uit te kiezen: er zijn tientallen metaaldetectors die stuk voor stuk geschikt zijn voor hetzelfde doel. Toch zijn er verschillen tussen de verschillende opties en op deze website kun je meerdere detectors met elkaar vergelijken. Hier lees je meer over de Garrett Ace 400i metaaldetector. Ontdek hier niet alleen de voor- en nadelen, maar ook de belangrijkste technische specificaties. Zo bepaal je makkelijker wat voor jou de beste keuze is.

Garrett Ace 400i metaaldetector

De Ace-serie van het Amerikaanse merk Garrett is niet voor niets wereldwijd zeer populair. Het behoort dan ook tot de meest verkochte metaaldetectors ter wereld. De Garrett Ace 400i is dan ook een zeer goede metaaldetector waarmee je direct kennis kunt maken met de topkwaliteit. Deze detector heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en beschikt over de nodige extra functies om het gebruik nog aangenamer te maken. Met een goede metaaldetector als deze kun je jarenlang genieten: neem hem mee op al je zoektochten naar waardevolle voorwerpen!

In de doos

 • Garrett Ace 400i
 • Zoekspoel beschermer
 • 4x AA batterijen
 • 9V batterij
 • Vondstenbox + boek
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Garrett Ace 400i

Voordat je de Garrett Ace 400i kunt gaan gebruiken, is het wel zo prettig om deze op de juiste manier in te stellen. Via het display kun je onder andere de zoekstand kiezen, maar bepaal je ook het gevoeligheidsniveau en heb je de mogelijkheid om andere bruikbare functies in te stellen. In de meegeleverde handleiding vind je meer informatie over de verschillende standen en functies, zodat het nog makkelijker wordt om te kiezen wat voor jou het beste werkt.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 10 kHz
 • Zoekstanden: 5 (alle metalen, munten, juwelen, relikwieën, custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 106 cm tot 129 cm
 • Batterij: 4x AA batterijen
 • Gewicht:

Bediening en onderhoud

Garrett Ace 400i metaaldetectorDe bediening van de Garrett detector spreekt voor zich. Je kunt het apparaat gemakkelijk gebruiken door je arm in de armsteun te plaatsen en heen en weer te bewegen. De zoekspoel onderaan de steel beweegt over de grond en detecteert metalen voorwerpen. Op het display kun jij vervolgens zien met wat voor soort voorwerp je te maken hebt, zodat het nog makkelijker is om precies te vinden wat je zoekt. Spijker en andere ijzeren voorwerpen kun je dan ook gemakkelijk laten liggen.

Om zo lang mogelijk van je nieuwe aanwinst te kunnen genieten, is het slim om deze na gebruik veilig op te bergen. Zo weet je zeker dat je lange tijd gebruik kunt gaan maken van de Garrett Ace 400i. Verder is het slim om de batterijen in de gaten te houden en deze op tijd te vervangen, zodat je nooit met een lege detector komt te staan.

Voor- en nadelen

Van welke voordelen kun je profiteren wanneer je kiest voor het aanschaffen van de Garrett Ace 400i? In de eerste plaats is het met deze metaaldetector mogelijk om zeer stabiele en comfortabele zoekbewegingen te maken, dit komt door de camlock steelbevestiging. Daarnaast heeft het model ook een zeer hoge reactiesnelheid waardoor je nooit waardevolle voorwerpen over het hoofd ziet.

Een nadeel van deze metaaldetector is dat de kosten wat hoger liggen dan bij andere metaaldetectors. Wanneer je budget wat beperkter is, is deze metaaldetector wellicht wat minder aantrekkelijk om aan te schaffen. Je weet bij deze detector wel zeker dat je de kwaliteit krijgt die je mag verwachten van een goede metaaldetector. Daarnaast is het toestel niet compleet waterdicht, maar kun je bij de aanschaf er een beschermhoesje bij kopen. Soms krijg je deze er ook gratis bij! Hou de metaaldetector aanbiedingen dus in de gaten.

Conclusie Garrett Ace 400i

De Garrett Ace 400i is een uitstekende aanwinst voor de wat meer ervaren gebruiker van de metaaldetector. Maak gebruik van de handige Notch-functie of wissel van frequentie wanneer er sprake is van storing; dit zijn slechts enkele voordelen van het toestel. Een ander model wat je zou kunnen overwegen is de Garrett GTi 2500 metaaldetector en voor kinderen is de Bounty Hunter Lone Star Pro een goed alternatief.