Garrett Ace Apex metaaldetector

Wil je niet anders dan het allerbeste voor de aankoop van een nieuwe metaaldetector? Het is logisch dat je niet goed weet wat je moet kiezen, aangezien er zoveel goede exemplaren op de markt worden gebracht door de beste merken. Toch is het goed mogelijk om de meest geschikte detector voor jou te vinden; ontdek al je opties op deze website en vergelijk de modellen met elkaar om de beste keuze te maken. Op deze pagina lees je meer over de Garrett Ace Apex metaaldetector: een van de beste metaaldetectoren van het bekende merk.

Garrett Ace Apex metaaldetector

De Garrett Ace Apex is sneller, lichter, gaat dieper en is draadloos: wat wil je nog meer? Deze metaal detector van het bekende A-merk Garrett is zeker de moeite waard om van dichterbij te bekijken. Het toestel is voorzien van de nieuwste Multi-Flex multi-frequentie technologie en is daardoor nog veelzijdiger in gebruik. Ook ben je verzekerd van nog betere prestaties. Kleine tot grote objecten vinden is geen probleem met deze metaaldetector.

In de doos

Installatie van de Garrett Ace Apex

De installatie van de Garrett Ace Apex stelt niet zoveel voor en is dan ook snel voor elkaar. Voordat je het apparaat kunt gebruiken is het belangrijk om de steel op de juiste lengte te zetten en daarnaast ook de display goed in te stellen. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven wat je opties zijn en hoe je deze moet uitvoeren. Zo kun je snel aan de slag met jouw nieuwe aanwinst. Wil je gelijk gaan zoeken in het bos of in het park, kijk dan eerst goed of je toestemming moet vragen en neem bijvoorbeeld een vondstentasje en pinpointer mee.

Technische specificaties

  • Technologie: Multi-Flex technologie
  • Zoekfrequentie: 5 kHz, 10 kHz, 15 kHz, 20 kHz
  • Zoekstanden: 6 (zero, munten, US coins, sieraden, relieken en custom)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 109 cm tot 140 cm
  • Batterij: ingebouwde oplaadbare lithium Ion batterij
  • Gewicht: 1,13 kg

Bediening en onderhoud

Garrett Ace Apex metaaldetectorHoe moet je de Garrett metaal detector bedienen? DIt is erg gemakkelijk en spreekt dan ook grotendeels voor zich. Je kunt de instellingen doorvoeren via het display, waaronder de zoekstand en de frequentie. Vervolgens beweeg je met de zoekschijf over de grond: er ontstaat een elektromagnetisch veld dat terugkaatst zodra de spoel op een metalen voorwerp stuit. Via de numerieke voorwerpidentificatie kun je vervolgens direct achterhalen met wat voor soort voorwerp je te maken hebt.

Het is overigens erg gemakkelijk om deze metaal detector te onderhouden. Zo is het ten eerste belangrijk om de batterij in de gaten te houden. Deze gaat ongeveer 15 uur mee, afhankelijk van de instellingen die je hebt doorgevoerd. Het is dan ook slim om de batterij voor gebruik op te laden. Verder is het aan te raden om het toestel op een droge en veilige plek op te bergen. Zo kun je langer genieten van je nieuwe aanwinst.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van de Multi-Flex multi-frequentie technologie biedt jou als gebruiker de mogelijkheid om op alle frequenties tegelijk te zoeken zodat je zeker weet dat je niets mist. Dit is een van de grootste voordelen van de Garrett Ace Apex. Daarnaast is ook de aanwezigheid van de Notch-functie een groot voordeel. Hiermee kun je ongewenste objecten zoals spijkers of bierdoppen eenvoudig filteren, zodat je je alleen richt op waardevolle objecten. Er zijn gelukkig weinig nadelen op te noemen aan deze detector. Wellicht is dit exemplaar beter geschikt voor de gevorderden, die optimaal gebruik kunnen maken van de veelzijdige instellingen. Voor beginners is dit mogelijk nog wat complex, maar dit krijg je ook snel onder de knie.

Conclusie Garrett Ace Apex

Met de Garrett Ace Apex kies je voor een uitstekende detector die aan de belangrijkste eisen voldoet en daarnaast nog veel meer extra’s biedt. Je mist geen enkel object en je kunt alle ongewenste objecten gemakkelijk wegfilteren, zodat alleen de waardevolle voorwerpen overblijven. De Garrett Ace Apex is dan ook een absolute aanrader om aan te schaffen. Zoek je een model dat iets goedkoper is, dan kan de Ace 300i iets voor je zijn.