Garrett AT Max metaaldetector

Het aanschaffen van een goede metaal detector brengt veel mogelijkheden met zich mee. Je kunt niet alleen op zoek naar munten en oude voorwerpen, maar ook naar goud. Het is hierbij wel belangrijk om de juiste detector aan te schaffen. En op het gebied van detectors heb je meer keuze dan je wellicht denkt. Het is dan ook belangrijk om de opties goed te bekijken en in overweging te nemen: zo kies je een metaaldetector die perfect aansluit bij jouw wensen. Een van jouw opties is de Garrett AT Max metaaldetector. Hier lees je alles wat je moet weten over dit exemplaar.

Garrett AT Max metaaldetector

Met de Garrett AT Max kies je voor een combinatie van de Garrett AT Pro en de AT Gold, maar met een groter bereik en extra functionaliteiten. Ook op het gebied van dieptebereik scoort de AT Max beter. Deze metaaldetector is geschikt voor de starters, gevorderden en professionals: er zijn meerdere zoekstanden waar je voor kunt kiezen, waardoor je altijd de juiste instellingen kiest voordat je aan je zoektocht begint. De uitgebreide functies zorgen ervoor dat ongewenste objecten gefilterd worden, zodat je alleen waardevolle voorwerpen detecteert.

In de doos

 • Garrett AT Max
 • Zoekspoel-beschermer
 • Pinpointer
 • Draadloze koptelefoon
 • 4x AA batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Garrett AT Max

Natuurlijk wil je het toestel na het ontvangen zo snel mogelijk in gebruik nemen. Het is dan ook belangrijk om deze metaaldetector op de juiste manier in te stellen. Dit is snel gedaan: je kunt in de meegeleverde handleiding lezen hoe je de juiste instellingen kiest voor jouw zoektocht. Dit doe je via de display van je metaaldetector. Zoek je ook wel eens diep onder water, dan is de Quest Scuba Tector Pro misschien een welkome aanvulling.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 13,6 kHz
 • Zoekstanden: 4
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 109 cm – 140 cm
 • Batterij: 4x AA batterijen
 • Gewicht: 1400 gram

Bediening en onderhoud

Garrett AT MAX metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Garrett spreekt voor zich en zul je snel onder de knie hebben. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste instellingen doorvoeren voordat je aan je zoektocht begint. Vervolgens plaats je jouw arm in de armsteun en je hand om het handvat van de display. Beweeg met je arm over de grond: de rest doet de metaal detector. Je hoort een signaal op het moment dat je op een waardevol voorwerp stuit. Dankzij numerieke voorwerpidentificatie zie je altijd meteen met wat voor object je te maken hebt, waardoor je direct weet of iets de moeite waard is.

Het is belangrijk om jouw detector na gebruik goed op te bergen. Je krijgt altijd een beschermhoes voor de zoekspoel mee, deze kun je dan ook gebruiken om je metaaldetector te beschermen. Daarnaast is het belangrijk om de status van je batterijen in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je niet met lege batterijen komt te zitten.

Voor- en nadelen

Met de keuze voor de Garrett AT Max krijg je te maken met een aantal prettige voordelen. Zo is deze metaaldetector een stuk uitgebreider dan de AT Pro en AT Gold en krijg je daarnaast een draadloze hoofdtelefoon meegeleverd. Verder is deze metaaldetector geschikt voor zowel zout als zoet water en kun je hiermee tot 3 meter onderwater. Een groot voordeel is de aanwezigheid van discriminatie van ongewenste objecten: deze is zeer uitgebreid in 44 segmenten.

ZIjn er ook nadelen te vinden aan dit apparaat? Hoewel deze metaaldetector veel voordelen heeft, zijn er ook mogelijke nadelen. Zo is de detector niet geschikt voor duiken, is er geen GPS aanwezig en kun je geen gebruik maken van een LED licht in het donker. Ook is de bodem mineralisatie niet af te lezen vanaf de display.

Conclusie Garrett AT Max

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector? Dan is het zeker mogelijk om voor de Garrett AT Max te kiezen. Deze metaaldetector is uitgebreid, biedt veel functies en voldoet aan de belangrijkste eisen voor een detector. Vergelijk dit exemplaar met vergelijkbare modellen zoals de Minelab Safari FBS en de Quest Q60 om een goede keuze te kunnen maken.