Garrett AT Pro metaaldetector

Het maakt niet uit of je een startende, gevorderde of professionele metaaldetectorist bent. Er is voor ieder wat wils en dit betekent dat er altijd wel een metaal detector te vinden is die aan jouw wensen voldoet. Er zijn heel veel goede merken beschikbaar waar jij een goed exemplaar kunt vinden: een van deze merken is Garrett. Tot de absolute top van dit merk behoort de Garrett AT Pro metaaldetector. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model, zodat het nog makkelijker wordt om een goede keuze te maken.

Garrett AT Pro metaaldetector

De Garrett AT Pro is een metaaldetector die op meerdere vlakken een ware aanwinst is. Zo is deze metaaldetector niet alleen geschikt voor gebruik op land, maar kun je hiermee ook tot 3 meter onderwater. Dit maakt het toestel multifunctioneel en een echte aanrader voor zowel de beginner als de gevorderde en professional. Er valt genoeg te ontdekken met de aankoop van deze metaaldetector. De AT Pro heeft geleid tot grootse vondsten, waaronder een gouden muntschat in Drenthe. Het is met deze metaaldetector dus heel goed mogelijk om oude en waardevolle voorwerpen te vinden.

In de doos

 • Garrett AT Pro
 • 4x AA batterijen
 • 1x 9V batterij
 • Hoofdtelefoon
 • Vondstenboek
 • Handleiding

Installatie van de Garrett AT Pro

Voordat je de detector gaat gebruiken is het belangrijk om de juiste instellingen door te voeren. Deze metaal detector wordt standaard geleverd met een handleiding. Hier staat alles in over het gebruik van de detector en welke instellingen je kunt kiezen. Dit hangt namelijk af van jouw voorkeuren en zoekdoelen. Het apparaat werkt intuïtief, net zoals de Garret AT Max detector.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 15 kHz
 • Zoekstanden: 4 (alle metalen, munten, custom en Pro)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 106 tot 129 cm
 • Batterij: 4x AA batterij
 • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Garrett AT Pro International metaaldetectorDeze detector van Garrett staat bekend om de makkelijke bediening. Dankzij de eenvoudige standaard instellingen voor beginners en de uitgebreide opties voor professionals is het voor iedereen mogelijk om het gebruik van deze metaaldetector goed onder de knie te krijgen. Via de display kies je de juiste instellingen en kun je aan de slag met het zoeken van waardevolle objecten zoals munten en sieraden.

Het is natuurlijk belangrijk om jouw metaal detectie apparaat goed te onderhouden, zodat je er lang gebruik van kunt maken. Het is in ieder geval belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen. Verder is het slim om voor gebruik naar de batterij te kijken: zo voorkom je dat je met een lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

Deze lichtgewicht metaaldetector heeft een aantal belangrijke voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. In de eerste plaats heeft de Garrett AT Pro een zoekfrequentie van 15 kHz, waardoor het vinden van goud en andere kleine voorwerpen tot de mogelijkheden behoort. Verder heeft het apparaat een handige digitale voorwerpidentificatie op nummer. Dankzij de aanwezigheid van Fast Recovery Speed kun je gewenste voorwerpen beter onderscheiden van afval zoals bierdoppen en spijkers.

Een mogelijke nadeel is wellicht dat het apparaat op AA batterijen werkt. Hierdoor moet je mogelijk vaker nieuwe batterijen kopen, in tegenstelling tot wanneer je een metaaldetector met ingebouwde oplaadbare batterij aanschaft. Ook de prijs van deze detector is aan de hogere kant en is daardoor mogelijk minder aantrekkelijk wanneer je een beperkter budget hebt. Ga je met je kleine kinderen op het strand zoeken naar munten en sieraden, dan kun je voor hen bijvoorbeeld de Bounty Hunter Junior TID gebruiken.

Conclusie Garrett AT Pro

Met de Garrett AT Pro kies je voor een zeer goede metaaldetector die van alle basisfuncties is voorzien voor de beginnende metaaldetectorist. Ben je een ervaren professional? Ook dan is het model een aanrader: er zijn veel extra opties en functies waar je optimaal gebruik van kunt maken. Dit maakt deze detector geschikt voor iedereen die graag een gebruiksvriendelijk en kwalitatief exemplaar wil aanschaffen. Wil je als duiker graag diep onder water zoeken, kijk dan eens naar de Quest Scuba Tector Pro.