Garrett ATX Deepseeker metaaldetector

Op zoek naar de beste metaaldetector waarmee je tot zeer grote dieptes kunt zoeken naar mooie voorwerpen? Niet iedere detector kan even diep zoeken en daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Er zijn een aantal goede detectors waarmee je een extreem dieptebereik hebt en de Garrett ATX Deepseeker metaaldetector is hier een voorbeeld van. Wat is dit voor een toestel en wat zijn de belangrijkste voordelen van dit model? Hier lees je alles wat je moet weten over deze detector en kun je aan de hand van deze informatie een goed overwogen keuze maken.

Garrett ATX Deepseeker metaaldetector

De Garrett ATX Deepseeker behoort tot een van de betere detectors die op dit moment verkrijgbaar zijn. ATX staat voor All Terrain Extreme en dit betekent dat je met dit exemplaar tot extreme diepte kunt reiken. Daarnaast is het apparaat geschikt voor alle bodemsoorten: van gemineraliseerde tot vulkanische bodems. Hierdoor zijn er nauwelijks beperkingen voor het gebruik van deze detector. Ook kies je met dit toestel voor een waterdicht model waar je tot maximaal 3 meter mee onderwater kunt, op zoek naar de mooiste schatten.

In de doos

 • Garrett ATX Deepseeker
 • Extra zoekspoel
 • Zoekspoel-beschermer
 • 8x AA batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Draagtas
 • Handleiding

Installatie van de Garrett ATX Deepseeker

Het is vrij eenvoudig om de detector in gebruik te kunnen nemen, want de machine heeft geen ingewikkelde installatie nodig voordat je hem kunt gebruiken. Je kunt in de meegeleverde handleiding precies lezen welke instellingen je via het bedieningspaneel kunt doorvoeren zodat je optimaal gebruik kunt maken van je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: Pulse
 • Zoekfrequentie: instelbaar in 25 frequenties
 • Zoekstanden: 2 (Motion en Non-Motion)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 51 cm tot 172 cm
 • Batterij: 8 x AA batterijen
 • Gewicht: 3130 gram

Bediening en onderhoud

Garrett ATX Deepseeker metaaldetectorDe bediening van de Garrett metaal detector gebeurt grotendeels via het bedieningspaneel. Deze bestaat uit drukknoppen waarmee je tal van instellingen kunt doorvoeren. Zo bepaal je onder andere het gevoeligheidsniveau, maar kun je ook de frequentie instellen. Verder lees je van dit paneel ook belangrijke informatie af over de objecten waar de zoekspoel op stuit.

Hoe moet je de Garrett ATX Deepseeker metaaldetector onderhouden? Dit is erg eenvoudig en neemt nauwelijks tijd in beslag. Het is in ieder geval belangrijk om je zoekspoel na gebruik te reinigen en de metaal detector goed op te bergen. Op deze manier is een langere levensduur gegarandeerd. Houd daarnaast ook altijd de stand van de batterijen in de gaten, zodat je nooit met een lege detector komt te staan.

Voor- en nadelen

De Garrett ATX Deepseeker komt met een aantal voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Zo is het mogelijk om zeer diep in de grond te reiken, waardoor je tal van voorwerpen gemakkelijk kunt detecteren. Het toestel is dan ook zeer geschikt voor het vinden van goud. Je kunt tot 3 meter diep zoeken; hiermee is het dieptebereik van deze detector groter dan veel andere detectors op de markt. Verder is het model zeer sterk en kun je deze gemakkelijk opvouwen tot een handdetector.

Een mogelijk nadeel van deze metaal detector is dat er geen sprake is van een display waar je veel informatie op kunt aflezen. Hoewel je de belangrijkste informatie kunt zien staan, maakt een display het gebruik van een metaaldetector nog makkelijker. Ook is het een mogelijk nadeel dat dit model geen oplaadbare batterijen heeft, waardoor je telkens losse batterijen zal moeten kopen. Echter, gewoon oplaadbare batterijen aanschaffen kan natuurlijk ook.

Conclusie Garrett ATX Deepseeker

Met de Garrett ATX Deepseeker kies je voor een veelzijdige metaaldetector. Het is vooral een goede keuze wanneer je graag zo diep mogelijk wilt kunnen zoeken op heel veel verschillende bodems. Daar is deze detector zeer geschikt voor. Voor goudzoekers is dit toestel dan ook zeker een aanrader.