Garrett ATX Extreme Pulse Induction metaaldetector

De metaaldetectors van het merk Garrett staan bekend om hun veelzijdigheid. Het merk heeft meerdere modellen in het assortiment en daarmee is er voor ieder wat wils. Of je nu een beginner bent of een professional: er is altijd een geschikte detector te vinden. Voor de wat meer ervaren metaaldetectorist met een wat breder budget is het zeker een optie om voor de Garrett ATX Extreme Pulse Induction metaaldetector te gaan. Meer weten over dit model? Hier lees je alle belangrijke informatie en kun je aan de hand hiervan bepalen of deze detector de juiste keus voor jou is.

Garrett ATX Extreme Pulse Induction metaaldetector

Met de Garrett ATX Extreme Pulse Induction kies je voor een veelzijdige metaaldetector met een zeer hoog dieptebereik. ATX staat voor All Terrain Extreme: dit betekent dat het toetstel is gemaakt voor zoeken in alle bodemsoorten, ook als het gaat om extreme grondomstandigheden. Verder is deze metaaldetector volledig waterdicht en kun je hiermee tot maximaal 3 meter onder water.

In de doos

 • Garrett ATX Extreme Pulse Induction
 • Batterij oplader en 8 oplaadbare batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Draagtas
 • Handleiding

Installatie van de Garrett ATX

Het kost niet veel moeite om deze metaal detector te installeren. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven wat de stappen zijn die je moet ondernemen. Het is aan te raden om de gewenste instellingen door te voeren, zodat je zeker weet dat je tijdens het zoeken de optimale resultaten behaalt.

Technische specificaties

 • Technologie: Geavanceerde Pulse Inductie
 • Zoekfrequentie: 730 pulses per seconde, instelbaar
 • Zoekstanden: Motion en Non-Motion
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 50 cm tot 172 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 2,5 kg

Bediening en onderhoud

Garrett ATX metaaldetectorDe bediening van de Garrett detector heb je snel onder de knie. Deze metaaldetector heeft verschillende zoekfrequenties en zoekstanden die je via de display kunt instellen. Je kunt daarnaast ook de steel van deze metaaldetector instellen, zodat deze de juiste lengte heeft. Daarna kun je de detector in gebruik nemen en hiermee op alle terreinen gaan zoeken naar goud of andere waardevolle objecten.

Het is het belangrijk om voorzichtig met deze metaaldetector om te gaan. Op deze manier geniet je ook van een langere levensduur en ben je verzekerd van de beste resultaten. Het is in ieder geval belangrijk om de Garrett ATX Extreme Pulse Induction na gebruik goed op te bergen. Verder is het van belangrijk om de batterijen in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je niet met een lege metaaldetector komt te staan.

Voor- en nadelen

Wanneer je kiest voor deze detector, krijg je te maken met een groot aantal voordelen. Je maakt onder andere gebruik van maximaal dieptebereik voor alle objecten in alle zoekstanden: zo hoef je niets te missen en geen verschillende programma’s in te schakelen om iets te vinden. Verder is er sprake van een zeer uitgebreide grondbalans instelling en maak je gebruik van een exclusieve DD zoekspoel waarmee ook de kleinste objecten gedetecteerd worden. Verder is de Garrett ATX in- en opvouwbaar zodat je deze altijd gemakkelijk op kunt bergen.

Een mogelijk nadeel van deze detector is de hogere aanschafprijs. Deze metaaldetector behoort tot de hogere prijsklasse: je moet een wat breder budget hebben om deze detector aan te kunnen schaffen. Hier krijg je wel de beste kwaliteit voor terug.

Conclusie Garrett ATX

De Garrett ATX Extreme Pulse Induction is speciaal ontwikkelt voor de goudzoekers en schatzoekers die niet vies zijn van zoeken in extreme omstandigheden. Vulkanische bodems, gemineraliseerde bodems, rotsen, in de omgeving van zout water: het is allemaal mogelijk met deze metaaldetector. Ben je op zoek naar kwaliteit? Dan is dit model zeker een aanrader. Wil je samen zoeken met je kids, dan is de Minelab Go-Find 11 ideaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar.