Garrett GTi 2500 metaaldetector

Een goede metaaldetector biedt de mogelijkheid om goud, zilver en andere metalen voorwerpen te vinden. Wie weet vindt je een mooi object uit de oudheid: er zijn heel veel mooie vondsten mogelijk met de aanschaf van een metaaldetector. Met de Garrett GTi 2500 kies je voor een professionele detector die is voorzien van de belangrijkste basisfuncties en heeft daarnaast nog een aantal extra functies waar je optimaal gebruik van kunt maken. Hier lees je alles wat je moet weten over deze metaaldetector en kun je dit model vergelijken met andere exemplaren in dezelfde prijsklasse, om zo de beste keuze te maken.

Garrett GTi 2500 metaaldetector

Met de Garrett GTi 2500 kies je voor een metaaldetector die is ontwikkeld voor de echte professional. Het toetsel is gemakkelijk in gebruik, kan zeer diep zoeken en is daarnaast voorzien van de geavanceerde DSP processorchip. Hiermee worden signalen nog beter en sneller verwerkt, waardoor je direct de juiste gegevens op het display ziet staan. Er zijn nog meer handige functionaliteiten waar je met deze metaal detector optimaal gebruik van kunt maken. Dat lees je hier.

In de doos

 • Garrett GTi 2500
 • Hoofdtelefoon
 • Batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Garrett GTi 2500

Je kunt deze metaaldetector vrijwel gelijk in gebruik nemen, er is geen ingewikkelde installatie nodig. Het is wel belangrijk om de juiste instellingen door te voeren met betrekking tot zoekmodus, grondafstelling en meer. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je dit moet doen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,2 kHz
 • Zoekstanden: 6 (waarvan 1 custom modus)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 101 tot 129 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 2100 gram

Bediening en onderhoud

Garrett GTI 2500 metaaldetectorHet is vrij eenvoudig om deze Garrett detector te bedienen. Plaats je arm in de armsteun en omsluit je hand om het handvat van de display. De zoekspoel beweegt heen en weer over de grond en zendt signalen uit. Zodra je op een metalen voorwerp stuit, hoor je een signaal. Je kunt daarna via het display tot in detail zien met wat voor object je te maken hebt. Het is belangrijk om van tevoren de metaaldetector op de juiste manier in te stellen.

Je wilt logischerwijs zo lang mogelijk gebruik maken van je nieuwe metaaldetector. Daarom is het belangrijk om voorzichtig met de Garrett GTi 2500 om te gaan. Zorg ervoor dat deze na gebruik netjes opgeborgen wordt. Ook is het slim om naar de batterijen te kijken, zodat je zeker weet dat deze niet leeg zijn tijdens het zoeken. Het is aan te raden om standaard extra batterijen mee te nemen.

Voor- en nadelen

De Garrett GTi 2500 laat, dankzij de aanwezigheid van de DSP processorchip, de grootte van het voorwerp zien waar je op gestuit bent. Dit maakt het nog makkelijker om eventuele ongewenste objecten te elimineren. Verder is de zoekdiepte van deze detector zeer groot: je zoekt veel dieper dan veel andere metaaldetectors. Het is met dit apparaat overigens ook mogelijk om in ondiep zout water te zoeken. Daarnaast is deze detector geschikt voor andere gemineraliseerde bodems.

Wanneer je kiest voor dit model van de fabrikant zijn er maar weinig nadelen waar je mee te maken krijgt. Deze detector is zeer geavanceerd en biedt tal van handige functies waar je gebruik van kunt maken. Een mogelijk nadeel is het feit dat deze detector geen oplaadbare batterijen heeft, waardoor je regelmatige nieuwe batterijen zal moeten kopen.

Conclusie Garrett GTi 2500

De Garrett GTi 2500 is een goede keuze wanneer je als beginner of ervaren metaaldetectorist aan de slag wilt met een goede detector. De detector is makkelijk in gebruik voor de beginner, maar biedt ook de wat meer geavanceerde instellingen voor de professional. Dit maakt het metaaldetectie apparaat een ideale detector voor iedereen. Ben je een beginnende metaaldetectorist, kijk dan eens naar een goedkoper model zoals de Quest Q30+ of de White’s Coinmaster metaaldetector.