Garrett Pro Pointer AT pinpointer

Wat je zoekdoel ook is bij het gebruik van een metaaldetector, een ding is altijd hetzelfde: je wilt waardevolle objecten zo snel mogelijk vinden. En een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met een goede pinpointer. Hiermee ben je veel beter in staat om waardevolle objecten sneller te vinden door exacte plaatsbepaling. Een van de beste pinpointers die momenteel verkrijgbaar is, is de Garrett Pro Pointer AT. Wat is dit voor toestel, wat zijn je mogelijkheden hiermee en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen? Dat lees je hier.

Garrett Pro Pointer AT

Garrett Pro Pointer AT metaaldetector

We kijken hier naar een populaire pinpointer die bekend staat om de eenvoudige bediening. Met slechts een drukknop binnen duimbereik kun je dit model bedienen. Dit apparaat beschikt over een aantal handige extra’s, zoals een alarmsignaal bij verlies, verschillende gevoeligheidsniveau’s en diverse detectie standen. Het toestel werkt op een 9V batterij die zo’n 30 uur meegaat. Daarna moet je de batterij vervangen voor een nieuwe.

In de doos

  • Garrett Pro Pointer AT
  • Riemholster
  • Batterij
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 12 kHz
  • Waterdicht: ja tot 6 meter
  • Batterij: 1x 9V batterij

Bediening & voor- en nadelen

Zoals aangegeven is de bediening van deze kleine handzame metaal detector erg eenvoudig. Je regelt alles via de drukknop op de pinpointer. Wanneer je de Pro Pointer AT vast hebt, kun je met je duim heel makkelijk bij deze knop. Hiermee zet je het apparaat aan en ben je daarnaast ook in staat verschillende standen aan te zetten, evenals het gevoeligheidsniveau.

Een groot voordeel van deze mini metaaldetector van Garrett is dat je met deze pinpointer tot 6 meter onder water kunt. Dit maakt de detector heel geschikt om mee te duiken: je bent in staat om in het water waardevolle vondsten te doen. Verder is het ideaal dat je een alarm hoort wanneer de batterij leeg is: zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Een mogelijk nadeel van het toestel is echter dat je alles via één drukknop moet regelen. Het kan daardoor wat langer duren voordat je het gebruik helemaal onder de knie hebt.

Conclusie Garrett Pro Pointer AT

Met de Garrett Pro Pointer AT kies je voor een kwalitatieve pinpointer met een relatief eenvoudig gebruik. De felle oranje kleur zorgt er in ieder geval voor dat je deze pinpointer niet snel kwijt zult raken. Voor de wat meer ervaren zoekers is het zeker een aanrader om een pinpointer als deze aan te schaffen. Een goedkopere optie is de Quest Xpointer.