Garrett Sea Hunter Mark II metaaldetector

Houd je van duiken en wil je jouw duikervaring naar het volgende level tillen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een metaaldetector voor onder water aan te schaffen. Hiermee kies je niet alleen voor een mooie zwemervaring, maar het kan ook nog eens iets moois opleveren. Onderwater kun je de mooiste voorwerpen vinden en met behulp van een goede detector wordt dit alleen nog maar makkelijker. Ontdek hier alle informatie over de Garrett Sea Hunter Mark II metaaldetector en bepaal zelf of dit model voor jou de beste keuze is.

Garrett Sea Hunter Mark II metaaldetector

De Garrett Sea Hunter Mark II is een onderwater metaaldetector die speciaal is ontwikkeld op basis van de wensen en ervaringen die duikers van over de hele wereld met het merk hebben gedeeld. Zo is een metaaldetector voor onderwater ontstaan waarmee je zowel in zout als in zoet water kunt zwemmen. Ook is dit toestel geschikt voor gemineraliseerde bodem. Het is met met het model zelfs mogelijk om tot 65 meter diep te zwemmen.

In de doos

 • Garrett Sea Hunter Mark II
 • 8 x AA batterijen
 • Waterdichte hoofdtelefoon
 • Extra korte steel voor duiken
 • Riembevestiging
 • Handleiding

Installatie van de Garrett Sea Hunter Mark II

Deze metaaldetectiemachine is in principe direct klaar om gebruikt te worden tijdens het duiken. In de handleiding, die je standaard meegeleverd krijgt, staat meer informatie over het eerste gebruik van het model.

Technische specificaties

 • Technologie: Pulse
 • Zoekfrequentie: 22 frequenties mogelijk
 • Zoekstanden: 3
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 71 cm tot 132 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 2600 gram

Bediening en onderhoud

Garrett Seahunter Mark II metaaldetectorDeze detector van Garrett is vrij eenvoudig in gebruik. Je kunt hiermee in ondiep water en op het strand op zoek gaan naar munten en juwelen. Verder is het mogelijk om in dieper water te duiken: het is dan slim om de meegeleverde riembevestiging te dragen. Zo is het een stuk makkelijker om onderwater te bewegen. Deze metaaldetector is verder voorzien van een pulse discriminatie systeem voor het uitsluiten van ongewenste objecten.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik maken van jouw onderwater metaaldetector. Daarom is het slim deze na gebruik goed te drogen en veilig op te bergen. Ook is het een goed idee om voor gebruik altijd de stand van de batterij te controleren, zodat je zeker weet dat deze vol zijn.

Voor- en nadelen

De Garrett Sea Hunter Mark II is een complete metaal detector voor de duiker: alles zit er bij wat je nodig hebt, waaronder ook een waterdichte koptelefoon. Je krijgt de nodige extra’s meegeleverd waardoor het gebruik nog aangenamer wordt. Deze metaal detector voor onderwater is ook voorzien van een frequentie wisselaar waarmee je op meer dan 22 frequenties kunt instellen. Zo hoef je nooit een mooi voorwerp te missen.

Welke nadelen zijn er wanneer je kiest voor deze metaaldetector? Een mogelijk nadeel is dat het apparaat volledig analoog werkt: je kunt niets aflezen van een display. Ook zit er een numerieke voorwerpidentificatie op de metaaldetector waardoor het niet duidelijk is met wat voor soort voorwerp je te maken hebt. Wel heeft het toestel een zeer uitgebreid discriminatie-systeem voor het filteren van ongewenste objecten. Daarnaast is deze metaaldetector vooral voor stranden en onderwater geschikt; hier komt de detector het beste tot zijn recht.

Conclusie Sea Hunter Mark II

De Sea Hunter Mark II van Garrett is een absolute aanrader voor liefhebbers van duiken die graag een extra toevoeging willen geven aan hun hobby. De kosten van het model liggen echter wat aan de hoge kant. Wanneer je graag een instapmodel wilt vinden is ook de Quest Scuba Tector Pro een aanrader: hiermee kun je tot 60 meter diepte duiken.